Καλησπέρες στο φορουμ!
Στο δρόμο που άνοιξε ο theodoropoulos και μετά από κάτι e-books, youtube και πολύυυυυυυυ κάψιμο, ήρθε η μεγάλη στιγμή να σας παρουσιάσω και γω τoν νέο μου έρωτα!
Background: Από εξοπλισμό, ούτε καν τα στοιχειώδη, αλλά το όλο deal ήταν να μη μπλέξω με μαστόρους για βοήθεια, και από ξυλουργείο....η κουζίνα μου

Αυτό σημαίνει, ότι πατέντα πατέντα και πάλι πατέντα και σκούπισμα σκούπισμα και καμιά φορά......σφουγγάρισμα!!
Το concept: Έχω ήδη μια lespaul και θα ήθελα κάτι πιο στρατο-ειδές. Δηλαδή: Βιδωτό μπράτσο, κλίμακα 25,5 και pickguard που να κρύβει μια τεράστεια τρύπα για να μην έχω περιορισμούς σε μαγνήτες και ηλεκτρικά. Για sustain δεν καιγόμουν ιδιαίτερα, πιο πολύ ήθελα η κιθάρα να έχει σκάσιμο,anyway. To headstock σε γωνία και όχι ενιαίο σαν τις fender και για γέφυρα, τρέμολο 2 βιδών. Από σχήμα ήθελα κάτι σε διπλό cutaway αλλά κάτι περίεργο που να φέρνει σε V. Τέλος πάντων, autocad, εκτύπωση σε plotter και ξεκίνημα!
Η υλοποίηση:

Καμπύλωμα του σώματος με spoke shave (παστράγκολο επί το ελληνικόν...

) και πολύ γυαλόχαρτο για να βγουν ομαλές οι γωνίες, να μην κόβει το ξύλο τον καρπό κλπ

Κόψιμο του μπράτσου στις 15 μοίρες με το πριόνι. ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ!

Κόληση με ψαρόκολα, όλα οκ.

Απόπειρα δημιουργίας ταστιέρας, τελικά πήρα ταστιέρα από rockinger πλανισμένη και χαραγμένη. Εν ολίγοις είναι πολύ λεπτοδουλειά, χρειάζεται κατάλληλο πριόνι πανάκριβο, και οδηγό. Προσπάθησα με τον δικό μου “οδηγό“ αλλά μάταια. Οι χαρακιές βγήκαν παράλληλες μεν, όχι κάθετες με την κεντρική γραμμή δε, και επίσης τα τάστα κολυμπούσαν. Τέλος πάντων με 30 ευρώ ξεμπέρδεψα με rockinger. Bonus το καμπύλωμα της ταστιέρας στις 12 ίντσες.

Από δω και πέρα το υλικό είναι φτωχότερο γιατί έχει χαλάσει η μηχανή (foto) και παίζει και μια ανυπομονησία για το αποτέλεσμα που το τελευταίο που σκέφτεσαι είναι να βγάλεις φωτογραφία. Κόληση ταστιέρας στο μπράτσο το οποίο έχει διαμορφωθεί πολύ χοντρικά. Flat ακόμα από κάτω.

Εδώ φαίνεται και η πρόσβαση στο truss rod καθώς και η μονωτική ταινία που το καλύπτει από την κόλα.

Το μπράτσο μέσω του ρούτερ έχει πάρει ακριβώς τις διαστάσεις της ταστιέρας και έχει διαμορφωθεί η καμπύλη του κυρίως με το τριβείο.
Neck pocket και test:

Και εδώ το μπράτσο μετά την ταστοδουλειά:

Routing σώματος συνέχεια: