Όχι ρε, δεν το είπα για κακό. Απλά σε δωρεάν φάση, περισσότερη δουλειά γίνεται στα amp sims για κιθάρα παρά για μπάσο. Πάμε στα plugins τώρα.
Αρχικά, αυτά που χρησιμοποιώ εγώ.
Εδώ σου ανέβασα μια εικόνα του chain μου. Επίσης, ένα κλιπ
με τύμπανα κι ένα
χωρίς. Μόνο και μόνο για να πάρεις μια ιδέα του πως έχω σεταρισμένο το chain. Είναι δικές μου επιλογές που είδα πως κάθονται στη μίξη μου, δεν είναι σίγουρο ότι θα βολέψουν κι εσένα.
Το chain μου αποτελείται από: Gate (
GGate) > Distortion Stombox (
TSE B.O.D.) > Amp (
Lextac) > Cab (
Voxengo Boogex) > EQ (ReaEQ) > Compressor (
The Rocket). Χρειάζεσαι κι ένα impulse να φορτώσεις στο Boogex, πάρτο από
εδώ. Πρέπει να σου πω ότι το The Rocket δεν είναι δωρεάν, απλά μου άρεσε πάρα πολύ γι' αυτό και το αγόρασα. Μπορείς να δεις άλλους δωρεάν κομπρέσσορες, έχει δύο στο site του GGate. Αν τα κατεβάσεις όλα αυτά, άνοιξε στο Reaper το
chain μου για να στα φορτώσει όλα αυτόματα.
Άλλα δύο δωρεάν προγράμματα, δωρεάν έκδοση μεγαλύτερου πακέτου, είναι τα
Amplitube Free &
Guitar Rig 5 Free. Φυσικά οι εμπορικές εκδόσεις έχουν και περισσότερες επιλογές. Άλλο ένα εμπορικό πρόγραμμα που προτιμάται από πολύ κόσμο, είναι το
Ampeg SVX. Άσχετο, εμένα για metal δε μου άρεσε καθόλου.
Επίσης, υπάρχει και το
Studio Devil Virtual Bass Amp της Studio Devil, ακούω πολύ καλά λόγια γι' αυτό, δεν έτυχε να το δοκιμάσω ακόμα. Τελειώνοντας, να αναφέρω το
Bass Amp Pro της Softube, καθώς και κανα 2 presets του
Metal Amp Room της ίδιας εταιρείας, δε μου άρεσε κανένα από τα δύο προγράμματα όμως.
Αυτά από εμένα. Δε θα εξηγήσω τεχνικά θέματα για Reaper κλπ, έχουμε αναφέρει αρκετές φορές στο φόρουμ διαδικασίες κι άλλα διάφορα. Ξεκίνα κατέβαζε και καλό λιώσιμο!