Αποστολέας Θέμα: Πως θα ξεβάψω μια les paul;;;;  (Αναγνώστηκε 9148 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ilias991

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
Πως θα ξεβάψω μια les paul;;;;
« στις: 13/10/11, 00:10 »
Πως θα ξεβάψω μια les paul(epi) στην οποία θέλω να αλλάξω χρώμα;;;Μπροστά πίσω και πλάι,όχι λαιμό.Τι πρέπει να προσέξω με το binding;;; Γυαλόχαρτο κατευθείαν ή νίτρο και μετά γυαλόχαρτο(δεν ξέρω με τι είναι βαμμένη);;;

Θέλω να μου πείτε ποιόν θεωρείτε των καλύτερο τρόπο έτσι ώστε να μην βλάψω το όργανο και όχι πως να μου περιγράψετε τις διαδικασίες(άλλωστε εδώ είμαστε και ρωτάμε αν κάτι προκύψει)

Αποσυνδεδεμένος petros/lina

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
Απ: Πως θα ξεβάψω μια les paul;;;;
« Απάντηση #1 στις: 13/10/11, 00:57 »
Φίλε γειά ,αν μου επιτρέπεις , μην κάνεις τίποτα θα την κάνεις χάλια.
αλλά για να έχουμε καλό ερώτημα γιατί να αλλάξεις χρώμα;
αυτά κάνε ότι θέλεις .....
πέτρος-Λίνα

Αποσυνδεδεμένος ilias991

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: 13/10/11, 01:17 »
Πως ξερεις οτι θα την κάνω χάλια;;;;;; ??? ??? ??? ??? ???
Θέλω να την ξεβάψω γιατί έχουν σπάσει τα λούστρα της και σε ενα σήμειο εχει σπασει το ξύλο και δεν έχει καθόλου χρώμα.

Αποσυνδεδεμένος panicX

• Παλιός
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: 13/10/11, 11:01 »
Πως θα ξεβάψω μια les paul(epi) στην οποία θέλω να αλλάξω χρώμα;;;Μπροστά πίσω και πλάι,όχι λαιμό.Τι πρέπει να προσέξω με το binding;;; Γυαλόχαρτο κατευθείαν ή νίτρο και μετά γυαλόχαρτο(δεν ξέρω με τι είναι βαμμένη);;;

Θέλω να μου πείτε ποιόν θεωρείτε των καλύτερο τρόπο έτσι ώστε να μην βλάψω το όργανο και όχι πως να μου περιγράψετε τις διαδικασίες(άλλωστε εδώ είμαστε και ρωτάμε αν κάτι προκύψει)
παλικαρι αν δεν ξερεις μη το κανεις...εγω π.χ. την εδωσα σε μαστορα κ μου αφαιρεσαι το χρωμα κ οταν πηγα να την παρω μου ειπε οτι του εβγαλε την πιστη μεχρι να της αφαιρεσει το παλιο χρωμα... :P :P φαντασου εσυ να πας να το κανεις...
τωρα αν θες σον κ καλα να το κανεις μονος σου ξεκινα με γυαλοχαρτα νομιζω 320 με 400 για αρχη (για να φυγουν τα χοντρα) κ καθε φορα θα περνας σε μεγαλυτερο νουμερο γυαλοχαρτο το οποιο θα αφαιρει κ τις γρατσουνιες απο το προηγουμενο,,,θα φας πολυ χρονο τριβωντας την σκληρη πολυουρεθανη κ επιπλεον θα σε πονεσουν κ τα χερια σου... ;)

Αποσυνδεδεμένος panicX

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: 13/10/11, 11:09 »
αν ομως θελεις να την βαψεις αλλο χρωμα,δεν χρειαζεται να τριψεις μεχρι να φανει ξυλο...αρκει ενα τριψιμο να φυγει το λουστρο (μεχρι να αρχισει να θαμπωνει το χρωμα) κ μετα περνας το καινουργιο χρωμα σου απο πανω...τα χρωματα ειναι ιδιαιτερα καλυπτικα κ θα σκεπασουν το παλιο χρωμα,συν οτι το παλιο χρωμα απο κατω θα παιξει κ το ρολο του sealer...παρε spray dupli color διαβασε κ το diy του marathon στην σελιδα του κ καλη επιτυχια.

Αποσυνδεδεμένος rodort1

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: 13/10/11, 11:28 »
αν ομως θελεις να την βαψεις αλλο χρωμα,δεν χρειαζεται να τριψεις μεχρι να φανει ξυλο...αρκει ενα τριψιμο να φυγει το λουστρο (μεχρι να αρχισει να θαμπωνει το χρωμα) κ μετα περνας το καινουργιο χρωμα σου απο πανω...τα χρωματα ειναι ιδιαιτερα καλυπτικα κ θα σκεπασουν το παλιο χρωμα,συν οτι το παλιο χρωμα απο κατω θα παιξει κ το ρολο του sealer...παρε spray dupli color διαβασε κ το diy του marathon στην σελιδα του κ καλη επιτυχια.

+1

Αποσυνδεδεμένος m@ster k@frer

• and also a tele-k@frer...
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Το κιθαριζειν εστι φιλοσοφειν......
    • Προφίλ
    • ΧΑΡΤΙΝΑ ΟΝΕΙΡΑ
« Απάντηση #6 στις: 13/10/11, 11:30 »
Αν προσπαθήσει να βγάλει παλιό χρώμα με 320 η με 400 γυαλόχαρτο θα τρίβει για πολλέεεεεες μέρες...

Αποσυνδεδεμένος ilias991

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: 13/10/11, 16:51 »
master εσύ είσαι η έμπνευσή μου... ;D 8) >:(

Ναι ρε παίδες αυτό λέω και εγώ...Για να μην κάθομαι να περνάω αστάρια και μ@λΑκίες τούμπανα να φάω μονο το λούστρο,με την προυπόθεση βέβαια ότι η δουλεία θα γίνει σωστή από άποψη ποιότητας  πάντα

Ξαναλέω όμως, για μένα το πρόβλημα δεν είναι εκεί αλλα στο binding.
Αν περάσει γυαλόχαρτο (έστω και ψιλό) δεν θα φαίνεται(δεν ξέρω αν αντιδρά ομοια με το ξύλο το πλαστικό)

Τα νούμερα που μου δώσατε είναι γυαλόχαρτο ή ντουκόχαρτο;;;
« Τελευταία τροποποίηση: 13/10/11, 16:56 από ilias991 »

Αποσυνδεδεμένος theodoropoulos

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: 14/10/11, 18:08 »
καταρχας δεν παιζει "να βγαλω μονο το λουστρο και να αφησω το χρωμα"....η ολα η τιποτα.
φιλε αν δεν ειχε το binding θα εκανες το εξης απλο...θα πηγαινες σε ενα μαγαζι με χρωματα να παρεις διαβρωτικο...εκει με οδηγιες θα σου πει πως θα το χρησιμοποιησεις...στοχος ειναι να φανει το ξυλο...
τωρα με το binding το διαβρωτικο θα το λιωσει...οποτε πρεπει να το καλυψεις ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ,να περνας οριακα  το διαβρωτικο και οταν τελειωσεις και σου εχει μονο το binding υπαρχουν ειδικες ξυστρες που σου βγαζουν τα λουστρα...αν δεν εχεις παρε ενα κομματι σπασμενο γυαλι και θα το βγαλεις....εξαλλου και να μεινει κατι ,θα περαστουν χερια sealer και τελικα οποτε θα καλυφθει μετα...μην αγχωνεσαι...
και κατι αλλο....αμα θες να το κανεις μονος σου,μην ακους κανενα...μαθε,ρωτα και καντο...με ενα ρισκο...παντα...
« Τελευταία τροποποίηση: 14/10/11, 18:15 από theodoropoulos »

Αποσυνδεδεμένος ilias991

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: 14/10/11, 20:53 »
Τεο τα έκανα από εχθές αυτα από μόνος μου όπως τα λες.Βέβαια λόγω έλλειψης χρόνου δεν έκανα σωστή δουλεία.Το καφέ χρωμα βγήκε(στο μπροστινό μέρος το περίγραμμα) αλλά εκεί που έχει μόνο λούστρο και φαίνονται τα νερά δεν βγήκε αν και πέρασα καλή ποσότητα υλικού.Τέλοσπαντων... θα ανεβάσω φωτογραφίες μόλις τελειώσω να μου πείτε για το χτύπημα και πως θα το στοκάρω σωστά

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: 15/10/11, 20:17 »
+1 :)

Αποσυνδεδεμένος ilias991

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: 07/01/12, 05:55 »
Αφού βρήκα τον απαραίτητο χρόνο μέσα στις διακοπές κατάφερα σχεδόν να τελειώσω το τρίψημο

Η κιθάρα στην αρχή ήταν έτσι:

και τώρα είναι κάπως έτσι:

Όπως έτριβα με το τριβείο χάλασα τα νερά της σε μερικά σημεία αλλά ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί αν και ίσως οφείλεται στο πως είναι κολλημένο το καπάκι του σώματος.

Ο λόγος που γίνεται όλη αυτή η δουλεία είναι για να καλυφθούν τα σημάδια που είχαν γίνει από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες.
Τα θέματα μου τώρα είναι δύο:

1ον) Με τι κλείνω τα χτυπήματα(απλό ξυλόστοκο;;)
2ον) Ο λαιμός δεν έχει κανένα χτύπημα και για αυτό δεν υπάρχει λόγος να τριφτεί και να βαφτεί.Ο λόγος που έχω τρίψει μέχρι εκεί που φάινεται στις φωτογραφίες είναι γιατί δεν ξέρω αν μετά το βάψιμο θα φαίνονται (αν τελικά υπάρχουν) ενώσεις μεταξύ του παλιού και του νέου χεριού χρώματος που θα περαστεί(αν θα δέσουν καλά μεταξύ τους τα χέρια). Το χρώμα της πλάτης και των πλαϊνών θα είναι ίδιο με το προηγούμενο.

Αποσυνδεδεμένος AgentCain

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: 07/01/12, 11:21 »
Απότι φαίνεται έχεις περάσει το veneer, μια φλούδα ξύλου δλδ που μπαίνει για διακοσμητικούς λόγους. Συνεχίζεις το τρίψιμο και τοποθετείς νέα φλούδα

εκτός αν δε θες να κάνεις νερά κτλ, οποτε προχωράς σε ξυλόστοκο, τρίψιμο, στρώματα πρίμερ, τρίψιμο και βάψιμο

Αποσυνδεδεμένος kopaniamento

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: 07/01/12, 13:21 »
+1, η epiphone δεν βάζει πραγματικό ξύλο με νερά λόγο κόστους. Βάζει μια λεπτή φλούδα ξύλου που έχει τα νερά (to veneer που λέμε), και εσύ φαίνεται πως την έξυσες παραπάνω. αν το έχεις φάει μόνο στις άκρες (εκεί που πέφτει το μάυρο χρώμα του sunburst) και καταφέρεις να το ξαναβάψεις στο ίδιο χρώμα, δεν θα φαίνεται πρόβλημα. Απο την άλλη δεν νομίζω να είναι καθόλου έυκολη δουλειά το sunburst. Για μένα κακώς την ξέβαψες, τα χτυπήματα δεν ήταν σοβαρά. Συμβουλές για βάψιμο δεν ξέρω να σου δώσω.. καλή συνέχεια

Αποσυνδεδεμένος AgentCain

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: 07/01/12, 16:50 »
συμφωνώ ότι αρχικά θα μπορούσες να διορθώσεις τα τοπικά προβλήματα με χρώμα+βερνικι+γυαλισμα με ενα πολυ καλο τελικό αποτέλεσμα
Και γω που έκανα sunburst δε βγήκε τόσο καλό όσο με πιστόλι, απλώς επειδή είναι τα χρώματα τέτοια, φαίνεται καλύτερο απότι είναι  :P

Αποσυνδεδεμένος noe13

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Slow must go on....!!!!
    • Skype - miflitaXD
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Super Сasual Dating - Actual Girls
« Απάντηση #15 στις: 07/01/12, 17:50 »
Δεν εχω καποια τεχνικη συμβουλη να σου δωσω αλλα θα σου πω το εξης.Προχωρα τη δουλεια που κανεις και μη σταματησεις οτι κ αν σου πουν.Εχουμε δει αποτελεσματα παιδιων, που ολοι λεγαμε μη κανεις το ενα κ μη κανεις το αλλο,να φτιαχνουν διαμαντια...οπως το παιδι με τη συναρμολογουμενη που εκανε παπαδες...στη τελικη κατω αν δε παθεις δε θα μαθεις και στο κατω κατω δεν φτιαχνεις και καμια gibson custom αρα κ να μη σου βγει το κοστος δεν ειναι τεραστιο....συνεχισε μη μασας η δευτερη θα γινει καλυτερη... ;D

Αποσυνδεδεμένος ilias991

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: 07/01/12, 17:56 »
Δεν έχει σημασία.απλά το ανέφερα γιατί μου φάνηκε παράξενο,δεν ήξερα οτι έπαιξε τέτοια φάση με τα ξύλα.
Το πάνω μέρος θα βαφτεί άλλο χρώμα έτσι και αλλιώς!!

Απλά να μου πείτε με το βάψιμο τι παίζει.Δεν ξέρω και αν έτσι όπως τα έχω γράψει βγάζουν νόημα βέβαια αλλά δεν πειράζε :P :P

ναι ρε Noe απλά είμαι λίγο ψείρας και για αυτό κάνω ερωτήσεις για να βγει καλο αποτελεσμα απο τη πρώτη φορά :P

Αποσυνδεδεμένος RORY GALLAGHER

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: 07/01/12, 19:11 »
Ρε παιδιά είστε σίγουροι για αυτό που λέτε ότι έχει veneer πάνω πάνω η επι? (veneer=καπλαμας)

Εγώ ήμουν σίγουρος, ότι το σώμα έχει το μαόνι και από πάνω 2 πόντους (?) καπάκι maple και τα νερά είναι του maple.
Απλά με το τρίψιμο "κρύφτηκαν". Τα νερά δείχνουν με το βερνίκωμα. Δοκίμασε πχ να περάσεις ένα απαλό χέρι βερνίκι να δεις αν χάθηκαν τα νερά.
.......sex fai skata kai ypnos!

Αποσυνδεδεμένος noe13

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Slow must go on....!!!!
    • Skype - miflitaXD
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Super Сasual Dating - Actual Girls
« Απάντηση #18 στις: 07/01/12, 20:04 »
Δεν έχει σημασία.απλά το ανέφερα γιατί μου φάνηκε παράξενο,δεν ήξερα οτι έπαιξε τέτοια φάση με τα ξύλα.
Το πάνω μέρος θα βαφτεί άλλο χρώμα έτσι και αλλιώς!!

Απλά να μου πείτε με το βάψιμο τι παίζει.Δεν ξέρω και αν έτσι όπως τα έχω γράψει βγάζουν νόημα βέβαια αλλά δεν πειράζε :P :P

ναι ρε Noe απλά είμαι λίγο ψείρας και για αυτό κάνω ερωτήσεις για να βγει καλο αποτελεσμα απο τη πρώτη φορά :P
Βρε καλα κανεις δε λεω για σενα...φωτο θελουμε απο τη διαδικασια

Αποσυνδεδεμένος kopaniamento

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: 07/01/12, 23:54 »
ηλία, εγώ θα πρότεινα αφου μπήκες στον κόπο, να διαβάσεις λίγο περισσότερα για τις βαφές και τις τεχνικές χρήσης τους. Αν ήμουν στην θέση σου, θα ξέβαφα ολόκληρη την κιθάρα και θα την έβαφα ματ (π.χ με νιτρο.. δείχνει πιο καλά από την πλαστική αίσθηση της προηγούμενης μπογιάς που είχες) και μονόχρωμη όπως πχ http://www2.gibson.com/Products/Electric-Guitars/Les-Paul/Gibson-USA/Les-Paul-Studio-Faded.aspx Αν δεν κάνω λάθος (και αν έχω μακάρι να με διορθώσει κάποιος), μπορείς να τοην βάψεις με λιγώτερα στώματα, λιγότερο κόπο, με λιγότερα εργαλεία, και με καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας.
« Τελευταία τροποποίηση: 08/01/12, 04:40 από kopaniamento »

Αποσυνδεδεμένος ilias991

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: 08/01/12, 00:06 »
Ρε παιδιά μην ξεφεύγουμε απο το θέμα!Δεν με νοιάζουν τα νερά,απλα τα ανέφερα γιατί μου έκανε εντύπωση.Θα βαφτεί με χρώμα που δεν θα φαίνονται τα νερά.

Απαντήστε μου στο αν θα έχω προβλημα με το δέσιμο τον χεριών του χρώματος που θα περαστούν και τι χρωματα χρησιμοποιεί η epiphone για να παρω και εγώ τα ίδια

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: 08/01/12, 23:58 »
ειναι πολυ χλωμο να ξερει κανεις απο εδω τι χρωματα βαζει η epihone και αμα ξερει σιγα μην πετυχεις την αναλογια...αλλα και τα χρωματα να ξερει αμα βαλεις αλλο διαλυτη απο αυτο που εχει η κιθαρα ειναι λιθανο να σου κανει τρελα κολπα..οποτε προτεινω
1)την ξεβαφεις ολη και απο την αρχη
2)κανεις ενα τεστ για να βρεις τι διαλυτη εχει η κιθαρα.παρε διαλυτη νιτρου και πολυουρεθανης.βαλε δοκιμαστικα σε ενα σημειο μια ποσοτητα απο καθενα να δεις με ποιο αντιδρα ...οποιο φαινεται να το επηρεαζει ειναι και ο διαλυτης..οποτε και με αυτον πρεπει να βαωεις την υπολοιποη κιθαρα σε αποχρωσεις που θα βρεις εσυ..ελπιζω να βοηθησα..

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Βασίλης + Βραζιλία = Βραζίλης
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
« Απάντηση #22 στις: 09/01/12, 08:20 »
Δώσε κάτι παραπάνω και φτιάξε μια αερογραφία: http://forum.kithara.gr/index.php?action=classifieds;sa=view;id=26364 και η κιθάρα θα αποκτήσει μεταπωλητική αξία ;)

2)κανεις ενα τεστ για να βρεις τι διαλυτη εχει η κιθαρα.παρε διαλυτη νιτρου και πολυουρεθανης.βαλε δοκιμαστικα σε ενα σημειο μια ποσοτητα απο καθενα να δεις με ποιο αντιδρα ...οποιο φαινεται να το επηρεαζει ειναι και ο διαλυτης..

Μα, την στεγνή μπογιά θα την επηρεάσει ο διαλύτης;

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: 09/01/12, 22:44 »
φυσικα αν ειναι  ο ιδιος...εχεις δει αυτους τους μαρκαδορους για αυτοκινητα που "σβηνουν"τις γρατζουνιες???δεν ειναι τιποτα αλλο παρα διαλυτης που διαλυει το χρωμα απο τις γειτονες περιοχες και τις εναποθετει στισ γρατζουνιες...

Αποσυνδεδεμένος adr1anos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Πάρα πολλές ιδέες, πολύ λίγος χρόνος..
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • My LinkedIN Profile
« Απάντηση #24 στις: 10/01/12, 10:28 »
φυσικα αν ειναι  ο ιδιος...εχεις δει αυτους τους μαρκαδορους για αυτοκινητα που "σβηνουν"τις γρατζουνιες???δεν ειναι τιποτα αλλο παρα διαλυτης που διαλυει το χρωμα απο τις γειτονες περιοχες και τις εναποθετει στισ γρατζουνιες...
Wow, πολύ χρήσιμη πληροφορία φίλε, δεν το ήξερα και ούτε το είχα φανταστεί.. Νάσαι καλά!
Απλά άνοιξε τα φτερά σου!.. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους.

→ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ DIY Άρθρων μου στο Kithara.gr