Μη διαλεγεις ενισχυτη με βαση τα watt...πρωτα απο ολα για σπιτι ουτε 5ρη δε θα ευχαριστηθεις.
Δευτερον, πολλοι 100ρηδες, αμα θες πιστεψε το παιζουν καλυτερα απο μικροτερους...εχουν καλυτερη δομη preamp gain/master volume και κολπα ωστε να παιζουν καλα και χαμηλα.
Η μεγαλυτερη ξενερα ειναι να γευτεις ηχο απο καλο λαμπατο σε υψηλη ενταση. Γιατι πραγματικα ειναι ενα αθροισμα απο πολλα πραγματα, οχι μονο το να σπρωχνεις τις τελικες ενος μικρου ενισχυτη...
Για να μη μακρηγορω, ακομη και με attenuator 9/10 παιρνεις ηχο light και βγαλε απο λαμπατο στο σπιτι. Τουλαχιστο για μενα και για το στυλ που λες.
1000 φορες μοντελλινγκ η καποιο καλο μικρο τρανζιστορ (ακομη και τωρα το tech21 trademark 10 μου κανει καλυτερο metallica/petrucci/marshall ηχο χαμηλα απο ο,τιδηποτε αλλο.
Παρεμπιπτοντως, στη θεση θα διαλεγα με βαση το γουστο: Αν θελεις mesa boogie mark ηχο, πρωτον εχεις γουστο φιλε (!), δευτερον δε θα το παρεις απο τπτ αλλο εκει εξω. Ουτε Bugera ουτε blackstar του ενος watt ουτε τπτ. Και προκειται για την αποκριση στις συχνοτητες, για το feel, για το πως σε κανει καλυτερο παικτη γιατι ειναι καθαρο και δεν μπορεις να κρυφτεις πισω απο υπερβολικο gain...
Εγω ειχα το studio preamp και ταυτοχρονα το triaxis, το simulator mark III του amplitube 3.0 και το tech21 μου.
Τον καλυτερο ηχο τον δινει το studio preamp! Τελος. Φιλος μου που επισης συνεκρινε το triaxis με το axe-fx για παραδειγμα, ειπε οτι παροτι κοντα το axe-fx δεν ηταν 100% το ιδιο καλο (για αλλους μπορει να διαφερει). Το studio preamp ειχε καλυτερο ηχο απο το triaxis (σε υψηλη ενταση η διαφορα ομως μειωνεται) αλλα κανει μονο ενα ηχο τη φορα...
Ενα πολυ ενδιαφερον σημειο: το rec out του studio preamp einai 90-95% το ιδιο με το...US/hot/uk (4x12 V30) mode του tech21 trademark 10...δεν το πιστευα. Και ακουγεται πολυ καλυτερα απο οποιοδηποτε mid/low modeller σα τα pod κτλ...
Το amplitube ειναι επισης πολυ καλο στα ορια ομως του ψευτικα καθαρου.
Το πιο πληρες/ικανοποιητικο αποτελεσμα για μενα ειναι το εξης:
studio preamp--------main out στο pc--------revalver mk III.V-------modelling κλειστο, το rectifier power amp ομως ανοιχτο--------I.R. με mark χαρακτηρα η ο,τι ειναι κοντα στα συγκροτηματα που αναφερεις.
Ειναι μια προσομειωση ενος πληρους κυκλωματος με κανονικες δυναμικες ομως απο τον προενισχυτη.
Α ναι, μπορεις απλα να χρησιμοποιησεις το legion του LePou που απλα για metallica κτλ δεν παιζεται, ακουγεται τελειο και ειναι δωρεαν.
Η boss πεταλιερα που εχεις, (boss?) δεν υπαρχει περιπτωση να ποιασει τετοιους ηχους πειστικα.