Μπορει να ειμαι πολυ επιπεδος για το επιπεδο σου, δεν πειραζει, δεν θα κατσω να ασχοληθω με ποιος εχει μεγαλυτερο επιπεδο εδω μεσα.
Δεν σου εβρισα καμια γκομενα και καμια μανα (σε αντιθεση με εσενα που απειλεις να βρισεις χαχαχα δημοτικο και αν...), σου επεσημανα με "αυστηρο" τροπο το γεγονος οτι εδω μεσα δεν εισαι ουτε λογοκριτης, ουτε εκδοτης και οτι δεν μπορεις να υποδεικνυεις σε κανεναν εδω μεσα τι θα λεει και πως θα το λεει. Οι επιλογες σου (επαναλαμβανω) σε αυτο το θεμα που εχεις (στο τι γραφει καποιος και το κατα ποσο αυτα που γραφει σε βρισκουν συμφωνο ή οχι), ειναι 2: Ειτε να επιχειρηματολογησεις σε καποιο δικο σου "οδηγο" ή ονομασε το οπως θες, οπου θα περιγραφεις τα πραγματα οπως πραγματικα ειναι κατ'εσε, ή απλα να μην διαβαζεις τα οσα γραφει οποιοσδηποτε ο οποιος θεωρεις οτι οσα γραφει ειναι λαθος ή δεν συμφωνεις μαζι του.
Εσυ αντιθετα, αυτο που κανεις ειναι ΚΑΙ να ασχολεισαι με οσα γραφω (ενω ξερεις οτι κατ'εσε ειναι λαθος) ΚΑΙ αντι να επιχειρηματολογεις, καθεσαι και κανεις υποδειξεις για το πως και τι θα επρεπε να ειχα γραψει εγω.
Αυτο λεγεται φασισμος, η επιβολη δηλαδη μιας δικης σου αποψης πανω στην αποψη καποιου αλλου, απλα και μονο επειδη εσυ δεν συμφωνεις.
Δεν σε λεω φασιστα (για να μην λες οτι σε βριζω κι ολας), αλλα προσεξε την συμπεριφορα σου γιατι "φασιζιζει", ακομα κι αν δεν το καταλαβαινεις.
Οσο για το παραδειγμα που ανεφερες με τα ποσοστα, θα παρατηρησες οτι πιο κατω λεω πως τα ποσοστα αυτα ο καθενας μπορει να τα μεταφρασει οπως θελει, να τα αλλαξει κτλ, αλλα κατα την δικη ΜΟΥ γνωμη, ετσι ειναι τα πραγματα και μαλιστα εχω αναφερει πολλα προσωπικα παραδειγματα που εχω σαν αποδειξεις οσων λεω. (πχ πως με ενα καλο ενισχυτη και ηχειο, εβγαλα θαυμασιο ηχο με ενα καυσοξυλο των 80€, με οσα αυτο συνεπαγεται για τα περι αξιας ξυλων στον ΗΧΟ).
Τα ποσοστα αυτα φυσικα δεν υποννοουν οτι βαζοντας 2 διαφορετικες εντελως κιθαρες σε εναν ενισχυτη, θα παρεις τον ιδιο ηχο. Καθε αλλο, δεν μπορει να συγκριθει η αποκριση μιας tele πχ με αυτη μιας 7χορδης με high output μαγνητες. Φυσικα ο ενισχυτης θα εχει εντελως αλλον ηχο με καθε κιθαρα. Η ουσια ομως ειναι οτι μπορεις με τις ρυθμισεις στον ενισχυτη να φερεις τον ηχο πολυ κοντα ειτε χεησιμοποιεις την μια, ειτε την αλλη (αν ειναι και οι 2 7χορδες τουλαχιστον στο συγκεκριμενο παραδειγμα).
Αυτο απο μονο του (το οποιο εγω τουλαχιστον εχω κανει με ολους τους ενισχυτες που εχουν περασει απο τα χερια μου), αποδεικνυει οτι αν και η κιθαρα οντως διαμορφωνει σε εναν βαθμο τον ηχο, αυτο που παιζει τον μεγαλυτερο ρολο στο τελικο αποτελεσμα ειναι ο ενισχυτης και το ηχειο (και μικροφωνο και τοποθετηση του/τους αν μιλαμε για ηχογραφηση).
Μπορεις να βγαλεις μια χαρα ηχο brutal με strato αν αυτο θες. Το μονο που χρειαζεται να κανεις ειναι να αντισταθμισεις οσα χρειαζονται στον ενισχυτη σου/εφφε σου και εισαι οκ.
Αρα, ο ενισχυτης και το ηχειο παιζουν πολυ μεγαλυτερο ρολο στον ηχο μας (και την αποκριση που θα εχει το παιξιμο μας σε σχεση με οσα ακουμε).
Η κιθαρα ομως παιζει αλλον ρολο, αυτον της επαφης με τον ενισχυτη/ηχειο. Και στην κιθαρα αυτο που εχει σημασια ειναι να ειναι μια καλη κατασκευη με τα τεχνικα χαρακτηριστικα που θελουμε.
Ολα αυτα, με βαση τις δικες μου εμπειριες μεσα στα 20 χρονια που παιζω και αλλαζω εξοπλισμο.
Οι δικες σου εμπειριες μπορει να ειναι διαφορετικες και ετσι να μην συμφωνεις με οσα γραφω. Αν ειναι ετσι, μπορεις να τις αναφερεις και να εξηγησεις που διαφωνεις και γιατι.
Τεσπα, ειδες τι με κανεις και κανω; Ξαναγραψα σεντονι... Τι να κανουμε; Αυτη θα ειναι η τιμωρια σου που θες να εχεις τετοιο υφακι και αποψεις. Θα ασχολεισαι με τα σεντονια μου, λες και δεν εχεις τιποτα καλυτερο να κανεις