Hi Michael,
With tube amps, we tend to get little to no power amp sag as it is, as they are designed to have HUGE headroom in the power section and let the preamp do the dirty work
Μεγάλη κουβέντα κατά τη γνώμη μου, διότι από τη στιγμή που χρησιμοποιείς ενισχυτή μεγάλης ισχυος, τέτοιας ώστε να μην σου επιτρέπεται να του τσιτώνεις το τελικό στάδιο ακόμα και σε ζωντανές εμφανήσεις, τότε όλη σου η παραμόρφωση θα προέρχεται από την προενίσχυση του ενισχυτή ή τα πετάλια (τα περισσότερα των οποίων είναι στην ουσία Solid State προενισχύσεις). Δύσκολα θα τσιτώσεις έναν λαμπάτο πάνω από 50 watt χωρίς να σου κάνουν την παρατήρηση να χαμηλώσεις, οπότε πιστεύω πως μικρή διαφορά σε "χαρακτήρα" θα έχει ο ήχος από 2 ή 4 6L6 ή EL34 ή κάποιο Solid State εξάρτημα, τα οποία χρησιμοποιηθούν σε ένα μικρό ποσοστό της συνολικής έντασης που είναι ικανά να αποδώσουν, όταν υπάρχει αρκετό περιθώριο για tone shaping από το equalizer. Στην περίπτωση που θα γινόταν χρήση ενός Class A στα 7-12W θα μπορούσες να πεις ότι είναι ευκολότερο για κάποιον να ανοίξει την ένταση, να φτάσει το τελικό στάδιο σε "γλυκιά" παραμόρφωση, και να ακουστεί ο "χαρακτήρας" της λάμπας, αλλά αυτό περιορίζει το καθαρό παίξιμο και το headroom. Πιστεύω πως από τη στιγμή που χρειάζεσαι ισχύ από τον ενισχυτή ώστε να σου αποδίδει σε ικανοποιητικές εντάσεις τα καθαρά με αρκετή ευελιξία σε EQ (tone shaping κλπ.) τότε δε νομίζω να παρατηρήσεις
σημαντική διαφορά ανάμεσα σε λαμπάτο και SS τελικό στάδιο. Στα συν για το SS: είναι πιο πρακτικό, ελαφρύ, και οικονομικότερο και σε αγορά και σε συντήρηση (αν και τώρα που ξαναείδα την τιμή του ΑΜΤ μου φάνηκε λίγο τσιμπημένη αλλά το δικαιολογούν τα specs και θέλω να πιστεύω και η ποιότητα κατασκευής και ο ήχος)
Και στο φινάλε αμα θέλεις οπωσδήποτε λαμπάτη παραμόρφωση χρησιμοποιείς ένα λαμπάτο πετάλι.