Και μιας και μιλάμε για μόντες, έκανα μια μετατροπή στο Presence Control που είχα βάλει από τα mods του BillM.
Για όσους δεν γνωρίσουν το presence control δεν είναι τίποτε άλλο από ένα 10Κ ποτενσιόμετρο που αντικαθιστά μια 7.5Κ αντίσταση από τον ενισχυτή (κάτι για negative feedback looper και τέτοια, που δεν πολυκαταλαβαίνω).
Τέσπα, το effect του έξτρα αυτού knob (όπως μου παραδέχτηκε και ο ίδιος ο BillM σε email) είναι πολύ μικρό κατά το γύρισμα του Knob. Γίνεται πολύ εμφανές όταν είναι τέρμα ανοιχτό (αντίσταση 0 Ohm) και τέρμα κλειστό (αντίσταση >7.5Κ) και ίσως καταλαβαίνεις διαφορά από τις 2-3 η ώρα στο Knob και πέρα.
Επειδή δεν μάρεσε τελικά όπως ήταν η λειτουργία του το έκανα πολύ απλούστερο και πιο διακριτό.
Είχα ένα τριθέσιο switch ON-ON-ON και με την χρήση 2 αντιστάσεων, μία 7.5Κ όπως η μαμά του ενισχυτή και μια 1Κ (μετά από δοκιμές), έκανα το Presence τριθέσιο, με τιμές Full/Medium/None
Στην θέση 1 δλδ έχω 7.5Κ αντίσταση όπως είναι ο ενισχυτής από το εργοστάσιο, στην μέση έχω 1Κ το οποίο είναι αρκετό presence ώστε να είναι ανεκτό με τους μονούς μαγνήτες της Strat, και στην θέση 2 εχω βραχυκύκλωμα και 0Κ και Full Presence. Αυτό το χρησιμοποιώ κυρίως σε humbuckers γιατί με τους μονούς, τρυπάει αυτιά το treble.
Νομίζω ότι είναι πιο χρήσιμο από θέμα χειρισμού και ακόμη και .... πιο όμορφο οπτικά.