Alex, κατ' αρχήν με γειά ο καινούργιος ενισχυτής... 
Ανέφερες ήδη ότι ο ενισχυτής με το Wizard ηχείο φαίνεται να έχει ηχητικό φάσμα μετατοπισμένο προς το bottom end. Γενικότερα ποιές είναι οι μέχρι τώρα εντυπώσεις σου σε σύγκριση με το stock μοντέλο; Από πλευράς ήχου και μόνο, πιστεύεις ότι αυτά τα limited edition μοντέλα αξίζουν τα παραπάνω λεφτά;
Κοίταξε να δεις. Δεν έχω εμβαθύνει τόσο στο θέμα και γι' αυτό δεν θα το παίξω ειδήμων (και να ήθελα δεν μπορούσα). Προσωπική εμπειρία δεν είχα με τον συγκεκριμένο ενισχυτή με το stock ηχείο και να σου πω την αλήθεια δεν υπάρχει και αρκετό υλικό στο youtube όσον αφορά το wizard γενικά και σχεδόν τίποτα όσον αφορά το wizard φορεμένο στον Blues Junior. To stock πάντως που φοράει η έκδοση ΙΙΙ του blues Junior από το 2010 και μετά, διαβάζω ότι είναι καλύτερο από τον προκάτοχό του και αρκετά αξιόλογο.
Η λογική με την οποία διάλεξα την Limited edition είναι ότι τις δύο επιλογές που είχα την συγκεκριμένη χρονική στιγμή που αποφάσισα να αλλάξω ενισχυτή, stock και FSR (Fender Special Run), τις χώριζε ένα αναλογικά μικρό ποσό (40€). Και όπως καταλαβαίνεις, ένα Limited edition κομμάτι έχει καλύτερη μεταπωλητική αξία. Επίσης, απ' όσα διάβαζα, τα χαρακτηριστικά του Wizard φαινόντουσαν πολύ κοντά στις προτιμήσεις μου.
Αντιγράφω από το site του BillM την κριτική του για το Wizard φορεμένο στο BJr.
Eminence Wizard
I don’t see many British-voiced Eminence speakers in Blues Juniors, but this one is pretty interesting. The bass is firm, with an aggressive edge to it, not round like the Cannabis Rex, GB128, or even the Jensen C12K. The highs are bright and crisp, also with an aggressive edge to them, like the Red White and Blues, but with more bass. And in true British fashion, the midrange is colored, too. Not smoky, like a Greenback, but an interesting, textured tone, rich with harmonics. This is a very efficient, loud speaker and if your Blues Junior is getting buried, this might just be the thing to unearth it. If you like mellow, stay away. If you like to peel their eyelids back with your bridge pickup or put a serious edge on your neck or ‘bucker tone, this one’s for you.
http://billmaudio.com/wp/?page_id=295Αυτά που έγραφε με έπεισαν.
Με τις λίγες ώρες που έχω παίξει τον ενισχυτή, έχω να πω ότι μην μπερδεύει ο χαρακτηρισμός "British Sounding Speaker", ο ενισχυτής απέχει πολύ από το να τον μπερδεψει κάποιος με κάποιον Marshall ή Vox. Ο ενισχυτής έχει ήχο Fender, απλά δεν είναι τόσο ζεστός όσο θα άρεζε σε κάποιους. Προσωπικά εγώ έχω πάντα τα tone της κιθάρας μου στο 10 και σπάνια κόβω τις υψηλές συχνότητες. Είμαι fan του "αεράτου" ήχου.
Πολύ εκθειάζουν το Cannabis Rex ηχείο που μπαίνει σε κάποια άλλα Limited Edition και να πω την αλήθεια, αν είχα και αυτό σαν τρίτη επιλογή, πάρα πολύ πιθανόν αυτόν να διάλεγα
Eminence Cannabis Rex
The Cannabis Rex gets its name from its hemp cone. Hemp fibers strengthen the cone and impart a different flavor than typical paper cones. The cones are made for Eminence by Tone Tubby, the leader in hemp-cone speakers. This is the warm/clean jazz speaker! It’s a great clean speaker, but its cleans have that hemp cone personality–soft-edged, but not mushy. It handles overdrive and distortion very well when you push it. It’s very efficient, one of the loudest speakers you can put in an amp, and it pushes out pretty, round bass notes really well. The top end is very sweet, even forgiving. This speaker couldn’t make a harsh note if it tried and is beautifully balanced bottom to top. Super for creamy lead work.
ΑΛΛΑ... Μέχρι στιγμής, και χωρίς ακόμα να έχει στρωθεί το ηχείο, με έχει δικαιώσει. Είναι ηχείο 75Watt (σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα που φοράνε στον BJr που είναι 50άρια) και έχει το πιό πολύ output.
Είχα ακούσει πολλές φορές "Ο BJr δεν κάνει για βαρύτερα πράγματα βλ. metal".
Εε, δεν ξέρω αν είναι λόγω ηχείου, πάντως μια χαρά το σήκωσε το metal zone. Πολύ καλύτερα τουλάχιστον από τον Superchamp XD.
Γενικά, πάει καλά το πράγμα μέχρι στιγμής και νιώθω δικαιωμένος... Είδωμεν.
Υ.Γ. Ευχαριστώ για τα καλορίζικα