Και software και hardware! Οταν ειχα την M Audio ενω στην αρχη ηταν ολα τελεια,ξαφνικα μετα απο 1 περιεργο ρεσταρτ,γραφοντας στην αρχη loading default bios settinigs(κατι τετοιο δεν θυμαμαι ακριβος) αρχισαν να κολανε τα παντα να γεμιζει το asio buffer να εχω spikes και στο cubase kai sto youtube και γενικα σε ολους τους players wmp11,vlc,bs κτλ.
Το προβλημα λυθηκε εν μερη κανοντας το περιφημο σε ολα τα φορουμ power management optimazation.Το βασικοτερο disable στο setting των usb!!!!! Δειτε το βιντεο
Power Management - Windows 7 - Pro Tools® OptimizationsΠαρολα αυτα το προβλημα δεν λυθηκε ποτε τελειως. Το latency το ειχα τερμα αλλα και παλι που και που ειχα προβληματακια, αλλα πλεον τουλαχιστον μπορουσα να κανω δουλεια.
Αποφασισα λοιπον να παρω μια καλυτερη καρτα απο την M-Audio και κατεληξα στην NI komplete audio. 6
Οταν την συνδεσα αμεσως καταβα διαφορα στην ποιοτητα του ηχου. Μεχρι που ανοιξα το cubase.....To asio buffer μονιμα στο κοκκινο κοληματα κτλ κτλ...
Το pc μου τοτε ηταν Amd 2πυρινος στα 2.50 με 4 γιγα μνημη. Η καρτα σε μια ρυθμιση που εχει μου ελεγε οτι ο υπολογιστης δεν ειναι ικανος να κανει real audio proccesing.
Εχοντας μια καποια εμπειρια απο υπολογιστες αναρωτηθηκα πως ξεκινας με μια καρτα χωρις προβλημα,παρουσιαζεται ενα απο το πουθενα,το κουτσοφτιαχνεις,τελικα αποφασιζεις να παρεις μια καλητερη καρτα και εχεις χειροτερο προβλημα απο πριν;Η απαντηση που μπορω να θεορισω πιθανη ειναι προβλημα στο usb, ισως λογο μητρικης η τροφοδοτικου.
Γενικα η εντυπωση που μου εδινε το μηχανημα ειναι οτι ειχε προβλημα στην ροη των δεδομενων.
Επισης παρατηρησα οτι ολα γινοτανε χειροτερα οταν περναγα τους drivers την καρτας γραφικων.
Εκανα πανω απο 10 format και δοκιμες ωστε να μπορεσω να εντοπισω ακριβος το προβλημα. Το κακο ειναι οτι δεν βρηκα πουθενα στην πολη μου μητρικη με σοκετ ΑΜ2 ωστε να βαλω να δω τι θα γινει.Δοκιμα και τις 2 καρτες και στο laptop και παλι τα ιδια.Με διαφορετικα λειτουργικα W7 ultimate &premium home kai me XP.Αλλαξα και daw cubase5,nuendo kai reaper.
Τελικα αλλαξα υπολογιστη και πλεον η ΝΙ δουλευει τελεια και με χαμηλο latancy. Τωρα εχω 8πυρινο AMD στα 3.1 και 8 γιγα μνημη. Εχω ομως την αισθηση οτι ο υπολογιστης λογο του,οτι ειναι 'θυριο' σπρωχνει την καρτα να δουλεψει σωστα.
Συμπερασμα ειναι απαραδεκτο να παιρνεις μια καρτα με 150 η250 ευρο και να μην μπορει να παιξει με 1 μετριο μηχανημα,οπως επισης να εχει θεμα με οδηγους απο αλλες συσκευες η με flash player και λοιπα προγραμματα.
Αν ημουν hard user θα το δικαιολογουσα εν μερει.
Τα project μου ειναι συνηθως 1-2 vst ins to 1 ειναι παντα το superior drummer το αλλο συνηθως καποιο synth και 4-6 audio καναλια με ελαχιστα εφε,μονο eq kai compressor μιας και εχω το Axe FX και δεν χρειαζεται να κανω και πολλα για να φτιαξω τον ηχο.
Δεν δικαιολογητε λοιπον να μην μπορεις να σου δουλεψει σωστα η καρτα.
Δεν ξερω αν εγω μονο ημουν ο ατυχος και εγιναν ολα σε εμενα,αλλα αν μπειτε στα φορουμς παντοτε υπαρχουν παρομοια προβληματα ειδικα με τις USB καρτες.
Θα μπορουσα να πω κιαλλα,νομιζω ομως οτι ειναι αρκετα.
Sorry αν κουρασα