Τα ηλεκτρικά γενικά θέλουν άλλαγμα.Ο επιλογέας των μαγνητών υπολειτουργεί και λίγο αν τον ακουμπήσεις χάνεται ο ήχος ενώ σε κάποιες θέσεις σχεδόν δεν λειτουργέι καθόλου.Επίσης είναι χαλασμένη και η υποδοχή για το καλώδιο.Γενικά χρειάζονται άλλαγμα όλα αυτα.Είναι κιθάρα 10 ετών,χωρίς καμιά φροντίδα,εκτεθειμένη σε σκόνη κτλ..
Η υποδοχή (input jack) μπορεί να σου κάνει νούμερα γιατί το "έλσμα" να το πω έχει "ψιλόστραβώσει" με φορά αντίθετη από το καρφί του καλωδίου με αποτέλεσμα να μην κάνει καλή επαφή.
http://www.ultimate-guitar.com/forum/showthread.php?t=1112813Αυτό που είναι σε σχήμα αγκίστρι το ψιλόστρβόνεις με το χέρι(προς τα καλώδια)ώστε να ακουμπάει καλά το καρφί από το καλώδιο,αν δεν έχει απότελέσματα τότε πας για αλλαγή.
Αν θες ποιοτηκό (ποιότηα μετάλλων κτλ.) το EMG που είχα πάρει έχει 10 ευρό αλλά έχει και με 50 λεπτά σε μαγαζί με ηλεκτρονικά,δεν θα δεις ΤΗΝ διαφορά.
Τον τριπλό επιλογέα της fender τον είχα πάρει 20 ο πενταπλός δεν νομίζω να έχει διαφορά.
Τα ποτενσιόμετρα αν σου κάνουν χρατσ χρουτσ πρώτα ρίξε σπρει για ποτενσιόμετρα και αν σου κάνουν πάλι νούμερα τότε άλλαξε τα.
Τα fender και τα dimarzio που έχω βάλει έχουν λιγότερο από 10 και είναι ΑξιοπρεπέστατΑ.
Στην GIO (την δεύτερη που έχω και εγώ) τα ποτς να φανταστείς δεν τα άλλαζα επιδή τα έριχνα κάπου κάπου σπρέι σε αυτή τπτ δεν έχω αλλάξει και την έχω σε άλλο ημιτόνιο κουρδισμένη.
Οι τιμές που σου έδωσα είναι από μαγαζιά,από το διαδύκτιο δεν ξέρω τι διαφορές υπάρχουν.
Σου έχω πει και πως να τα δοκιμάσεις πριν τα αλλάξεις μπας και δεν χρειαστεί να τα πλερώ ώστε να μπορείς να ακουμπίσεις αλλού τα λεφτά σου.
Τα ηλεκτρκά κάνουν διαφορά στον ήχο αλλά μην φανταστείς καμιά μεγάλη ίσα ίσα που το καταλαβαίνεις.
Αν θες μεγάλη διαφορά τότε ο ενισχυτής θα στην δώσεις ότι εφέ και να βάλεις θα έχει διαφορά αν το βάλεις σε ένα καλό λαμπάτο με έναν απλό.
Στο λέω αυτό γιατί ήμουν της ίδιας λογικής με εσένα ότι θα τα φέρω βόλτα με τα εφέ,η αλήθεια είναι πως η TONELAB LE που έχω είναι πολύ καλή αλλά την άκουσα σε λαμπάτο και χάζεψα,έχει πιο αληθινό ήχο όχι πως στον δικό μου είναι άσχημός αλλά αν τα βάλεις δίπλα θα δεις διαφορά.
Έχει και στις αγγελίες εξοπλισμούς αν βρεις κάτι που να σε αρέσαι ρώτα πως μπορείς να κάνεις έναν έλεγχο για να δεις ότι είναι ΟΚ και αν είναι τσίμπατο σε πιο καλή τιμή.
Για παράδειγμα οι seymour duncan που πήρα ήταν από αγγελίες και μου βγήκαν στην μισή τιμή,απλά τσεκάρισα την αντίσταση με αυτή που δείνει ο κατασκευαστής και ότι δεν μου έκανε feedback(αν είχε πρόβλημα με το κέρομά του)και μέσο skype μάλιστα.