Αποστολέας Θέμα: EHX 22 caliber  (Αναγνώστηκε 3383 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Kosthrash

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Guitarholic
    • Προφίλ
EHX 22 caliber
« στις: 29/11/12, 10:03 »
Γνωρίζει κανείς αν ο συγκεκριμένος τελικός ενισχυτής συνεργάζεται με πεταλιέρες (όπως πχ την Zoom G2 που διαθέτω προς το παρόν  ;D )? Σκέφτομαι σοβαρά να πάρω ένα για να έχω εναλλακτικά ένα όσο το δυνατόν πιο φορητό setup (δηλαδή στην θήκη της κιθάρας μου  ;) ) και το μόνο που να μου χρειάζεται για να παίξω να είναι η καμπίνα. Είναι εφικτό με αυτό (αναφέρομαι στο παρακάτω) ή θα χρειαστεί και κάτι επιπλέον?

http://www.thomann.de/gr/electro_harmonix_22_caliber.htm

Επίσης ας με συμβουλέψει αν γνωρίζει κάποιος κανένα μαγαζί που να το έχει για να το δοκιμάσω (ο Ριχάρδος που φέρνει Electro Harmonix δεν το είχε στο site...) - είμαι περίεργος να δω αν έχει όντως το tube-like feel που λένε όταν "ανοίγει". Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά εκ των προτέρων!!!
« Τελευταία τροποποίηση: 29/11/12, 10:31 από Kosthrash »
Life is too short for bad tone

Αποσυνδεδεμένος zeoy

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
Απ: EHX 22 caliber
« Απάντηση #1 στις: 29/11/12, 11:51 »
Δεν έχω προσωπική πείρα αλλά στοιχηματίζω ότι μια χαρά θα δουλέψει με την πεταλιέρα σου μπροστά. Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για το μηχανάκι πάντως, ειδικά με κάτι να παίζει το ρόλο του preamp μπροστά. Αν θυμάμαι καλά το περιέγραφαν ως λίγο dark χωρίς προενισχυτή αλλά για βρώμικα από πεταλιέρα αυτό πιστεύω θα είναι πλεονέκτημα.

Εγώ αν έπαιζα συστηματικά live θα το έπαιρνα ως backup του combo μου (ή του head+cab) που ούτως ή άλλως θα κουβάλαγα. Αν ξέρεις ότι έχει μια ωραία καμπίνα εκεί που προβάρετε/παίζετε θα είσαι μια χαρά με τη G2 και το magnum πιστεύω. "Λούζομαι και φεύγω"  στυλ  ;D 

Αποσυνδεδεμένος hot_sauce (φλουτσ)

• Συντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: 29/11/12, 11:54 »
Καλημέρα,

δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με τέτοιους "ενισχυτές" αλλά....γιατί να μη συνεργάζεται?
βάζεις την πεταλιέρα μπροστά, ενισχύει το σήμα, οδηγεί καμπίνα....πιστεύω πως θα ναι οκ....
εκτός αν αναφέρεσαι στην χροιά του ήχου!

επίσης, ρωτάς για καταστήματα σε Θεσσαλονίκη,σωστά?

Αποσυνδεδεμένος Απόλλων

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Μονίμως προβληματικός...
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: 29/11/12, 11:56 »
Eίχα σκοπό να ξεκινήσω κι εγώ ένα θέμα σε σχέση με αυτούς τους ενισχυτές σε συσκευασία πεταλιού. H Electro Harmonix εκτός από τον 22 Caliber έχει και τον 44 Magnum. Έναν παρόμοιο ενισχυτή κυκλοφόρησε πέρσι και η Traynor με τον D25H Quarterhorse.

Kαι για να απαντήσω στο ερώτημά σου, δεν έχω δοκιμάσει ο ίδιος κάποιον από αυτούς τους ενισχυτές. H άποψή μου στηρίζεται αποκλειστικά σε demo που έχω δει στο youtube (το Guitar World έχει ανεβάσει ενδιαφέροντα video για τον Caliber 22 και τον Traynor Quarterhorse).

Electro-Harmonix 22 Caliber Power Amp Demo by Paul Riario  Traynor DH25H QuarterHorse MicroAmp
Tο μεγάλο πλεονέκτημα και των δύο είναι ακριβώς ότι μπορείς να τους συνδέσεις απ' ευθείας σε καμπίνα χωρίς να χρειάζεται τίποτε άλλο ενδιάμεσα. Μάλιστα στα demo ανέφεραν ότι τους δύο ενισχυτές της Electro Harmonix μπορείς να τους συνδέσεις σε οποιαδήποτε καμπίνα ανεξαρτήτως ωμικής αντίστασης χωρίς πρόβλημα.

Όσο για τoν ήχο, από τα video και μόνο oι Electro harmonix μου φάνηκαν μάλλον καλύτεροι ως ποιότητα και νομίζω ότι ακούγονται περισσότερο σαν λαμπάτοι ενισχυτές απ' ό,τι ο Traynor, ενώ ο Traynor υπερτερεί σαφώς από πλευράς ευελιξίας και χαρακτηριστικών. To αν συνεργάζονται με πεταλιέρες και πολυεφφέ δεν το έχω ψάξει, αλλά δεν βλέπω το λόγο γιατί να μην ισχύει. Αν το τελικό αποτέλεσμα σε ικανοποιεί είναι φυσικά άλλο θέμα, αλλά λογικά μπορείς να απενεργοποιήσεις την προσομοίωση ενισχυτή από την πεταλιέρα σου και χρησιμοποιήσεις μόνο τα ΕQ (που θα είναι πολύ χρήσιμα στο συγκεκριμένο ενισχυτή), noise gate και ότι εφφέ χρειάζεσαι.
Διψάς και δεν το ξέρεις...

Αποσυνδεδεμένος zeoy

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: 29/11/12, 11:59 »

http://www.premierguitar.com/Magazine/Issue/2011/Apr/Electro_Harmonix_44_Magnum_Guitar_Power_Amplifier_Review.aspx

Από αυτά που διάβασα και άκουσα εδώ θα πήγαινα ίσως για τον 44 (για περισσότερο clean headroom)

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Guitarholic
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: 29/11/12, 12:08 »
Αν ξέρεις ότι έχει μια ωραία καμπίνα εκεί που προβάρετε/παίζετε θα είσαι μια χαρά με τη G2 και το magnum πιστεύω. "Λούζομαι και φεύγω"  στυλ  ;D

Έτσι ακριβώς  ;D . Btw μεγιές για το ενισχυτόνι & καλόπαιχτο!

Βασικά με προβληματίζει λίγο που έχει γίνει discontinued από την εταιρεία... όσο για το 44αρι, είναι κομματάκι πιο ακριβο  :) .

Hot, όχι, για κάτι σε Αθηνα/προάστια ψάχνω.

@Απόλλων: Βασικά με ενδιαφέρει να ενισχύει απλά την προενίσχυσή μου, μιας και έχω φτιάξει τους ήχους που θέλω στην Zoom, αλλά από την άλλη θα ήθελα να δω αν "ψαλλιδίζει" άσχημα στα όρια (το ενοχλητικό clipping των τρανσιστορατων τελικών) όταν τα βρει "σκούρα" με πχ καμιά μεγάλη καμπίνα.
« Τελευταία τροποποίηση: 29/11/12, 12:11 από Kosthrash »

• Συντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: 29/11/12, 12:21 »
το βρήκα στα site 2 καταστημάτων:

http://athensproaudio.gr/enxorda/petalia-efe/diafora-petalia/electro-harmonix-caliber-22.html
http://www.gpanagopoulos.com/eshop/electro-harmonix-caliber-22.html

και δοκίμασε να ρωτήσεις και στον Καγμάκη της Σόλωνος....συνήθως φέρνει τέτοια μπλιμπλίκια!

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Guitarholic
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: 29/11/12, 12:56 »
Μπράβο ρε hot, σ'ευχαριστώ!

Μόλις έχω νεότερα θα ποστάρω  ;)

Αποσυνδεδεμένος Απόλλων

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Μονίμως προβληματικός...
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: 29/11/12, 13:17 »
@Απόλλων: Βασικά με ενδιαφέρει να ενισχύει απλά την προενίσχυσή μου, μιας και έχω φτιάξει τους ήχους που θέλω στην Zoom, αλλά από την άλλη θα ήθελα να δω αν "ψαλλιδίζει" άσχημα στα όρια (το ενοχλητικό clipping των τρανσιστορατων τελικών) όταν τα βρει "σκούρα" με πχ καμιά μεγάλη καμπίνα.

Όταν λες ότι έχεις φτιάξει ήχους, εννοείς με amp modelling από τη Zoom; Γιατί σε αυτή την περίπτωση δεν ξέρω πώς θα ακούγονται αυτοί οι ήχοι σε συνδυασμό με τον 22 Caliber. Εκτός και αν τον ρυθμίσεις να παίζει όσο πιο καθαρά γίνεται, και πάλι θα πρέπει να περιμένεις ότι οι ήχοι που έχεις φτιάξει δεν θα είναι ακριβώς ίδιοι. Ούτως ή άλλως χρειάζεται μια δοκιμή. Πήγαινε με τη Zoom σε ένα από τα καταστήματα που ανέφερε ο hot sauce και δες τι παίζει στην πράξη...
Διψάς και δεν το ξέρεις...

• Συντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: 29/11/12, 13:26 »
εν τω μεταξύ, λες για τη συνάντηση στην Αθήνα και σε ρωτάω εγώ για Θεσσαλονίκη! ;D
άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε!
αλλά με μπέρδεψες με το Ριχάρδο.... :P

ναι...αν βρεις κάπου που όντως το χουν γράψε να ξέρουμε!
(και φυσικά εντυπώσεις απ'τη δοκιμή!)