Επειδή έχουν περάσει κάποια μοντέλα των εταιριών που ανέφερες απ τα χέρια μου λόγω g.a.s.... Πιστεύω ότι ο Kustom είναι bargain(που λέμε και στο χωριό μου) και κοστίζει όσο μια 2Χ12" καμπίνα με δώρο τα ηλεκτρονικά μέρη... Ό,τι πρέπει για κάποιον diyer ή κάποιον που θέλει στο μέλλον καμπίνα για μικρές tube heads κλπ.
Ο H&K είναι επίσης ωραίος ενισχυτής με καλό drive. Πολλοί χρησιμοποιούν Η&Κ ενισχυτές SS για modern ήχους καθώς δεν υστερούν πολλοί έναντι των λαμπάτων.
Μια διευκρίνιση: οι περισσότεροι σημερινοί H&K και Blackstar λαμπάτοι είναι υβριδικοί ενισχυτές(έχουν solid state κυκλώματα προενίσχυσης κι εφφέ, πέρα απ τις λυχνίες και τον tube τελικό). Άρα υπάρχουν πολλά κοινά σημεία (χροιές, EQ, channels, fx) μεταξύ των ss μοντέλων τους και των αντίστοιχων λαμπάτων.
Για τη line6, πολλοί θάβουν την εταιρία αλλά υπάρχουν και μερικοί μουσικοί όπως οι ASIA που βγάζουν ήχο από line6 μηχανήματα.
http://line6.com/artists/ Πως γίνεται αυτό? Με πειραματισμό και αναζήτηση. Θέλει ψάξιμο για να πετύχεις τον ήχο που σου αρέσει σε digital μηχανήματα και να αποθηκεύσεις τα δικά σου ικανοποιητικά presets.
Τα στοκ κανάλια σε κάθε spider (και POD και spidervalve λαμπάτους) που έχω παίξει, είναι ψιλο-ΜΑΠΑ... Μερικά presets έχουν tone που θυμίζει παιχνίδια... Άρα, με ένα 2ωρο παίξιμο σε ένα νέο line6 και χωρίς μελέτη του manual και των "κρυφών" λειτουργιών του tap button, πάει για επιστροφή στο κατάστημα, το καταλαβαίνω απόλυτα. Στο δικό μου spider 75, απλά πειραματίστηκα με ρυθμίσεις και βγάζω ήχους που ΔΕΝ πίστευα ότι είχε ο ενισχυτής(από Santana tone μέχρι Primal Fear).
Kαι να φανταστείς, είχα και all tube randall rh50, blackheart bh5, vht sp6, champ600, epi valve JR... Καθένας έκανε τη δουλειά του και ειδικά σε υψηλές εντάσεις... αλλά για χρήση σε home studio και ευελιξία, ήταν δύσκολα τα πράγματα.
Επίσης, το 12" μεγάφωνο celestion g12p80 (seventy 80) ή το g12e50(Rocket 50) ακόμη και στο 30W spider μοντέλο, είναι πλεονέκτημα. Μπορεί φυσικά κάποιος να το αλλάξει εύκολα κι οικονομικά με κάποιο απ τα πολλά 12" που υπάρχουν στην αγορά (και κόστος απ τα 30- 40Ε).
http://line6.com/support/docs/DOC-1538 Με τους flextone, τα πράγματα είναι ακόμη καλύτερα σε ότι αφορά τον ήχο.