Τον συγκεκριμένο ενισχυτή τον έχω κι εγώ στην κατοχή μου και ομολογώ πως είναι σκέτη απογοήτευση, μάλλον η αγορά για την οποία μετανιώνω περισσότερο. Ενώ διαβάζεις από εδώ και από εκεί ότι είναι καλός για αρκετό gain, συμφωνώ μαζί σου πως αυτό είναι το χειρότερο κομμάτι του.
Μην κάνεις τον κόπο να ψάχνεις κρυφές ρυθμίσεις (είμαι σίγουρος πως κάπου θα το έχεις δει) διότι είναι οι εξής δύο που αν καταλαβαίνω από τον ήχο που ψάχνεις σου είναι άχρηστες:
1) μπορείς να ενεργοποιήσεις ένα "Boost" (για τα metal-insane κανάλια θα κάνει τα πράγματα μάλλον χειρότερα, προσπάθησε ίσως να το βάλεις στο crunch μήπως έτσι δεν χρειάζεσαι τα άλλα δύο)
2) μπορείς να ενεργοποιήσεις Noise Gate, το οποίο ίσως να έσωζε τα πράγματα αλλά πρόσεξε: είναι ΗΔΗ ενεργοποιημένο by default σε όλα τα κανάλια πλην του crunch. Άρα η βαβούρα των high gain καναλιών έχει ήδη noise gate! Φαντάσου να μην είχε δηλαδή... Επίσης αν θες να το ενεργοποιήσεις στο crunch δεν είναι παραμετροποιήσημο, απλά το ανοίγεις και το κλείνεις χωρίς να έχεις ιδέα ποιες συχνότητες κόβει.
Αυτό που θα σου πρότεινα είναι να κοιτάξεις στο Custom tone για κάποιες ρυθμίσεις. Μάλλον αυτό εννοείς στα τελευταία σου posts. Οι ενισχυτές αυτής της σειράς από 75W και πάνω σου δίνουν τη δυνατότητα να κατεβάσεις έτοιμα presets με τη λογική των POD ενώ ο δικός σου όχι. Παρ' όλα αυτά, στο CustomTone υπάρχει κατηγορία για Spider 15W όπου τα presets δεν είναι σε μορφή αρχείου που κατεβάζεις και αποθηκεύεις στον ενισχυτή αλλά πατώντας πάνω στο καθένα ανοίγει εικόνα όπου σου δείχνει τις θέσεις των knobs.
Δεν σου λέω ότι έχει καμία σχέση το κάθε preset με το τραγούδι που υποτίθεται ότι αναπαριστά αλλά ίσως κάποια από αυτά να σου δώσουν λίγο πιο αξιοπρεπείς ήχους. Κάνε ένα browse μήπως...
Αυτά τα ολίγα

, ελπίζω να βοήθησα κάπως, επειδή τον έχω ψάξει αρκετά μη διστάσεις για ο,τιδήποτε.