Εγω θα σου πω πολυ απλα οτι το εχω κανει. Mesa studio preamp στο καθαρο του f-30 μου παλιοτερα. Δε θυμαμαι και σε αλλο ενισχυτη. Μια χαρα δουλεψε. Θα ελεγα με διαφορετικο τροπο σε σχεση με οταν το βαζεις στη loop. Παντως η ιδια η mesa boogie στο εγχειριδιο ελεγε να παρεις τις emulated out εξοδους και να ταισεις τον ενισχυτη και οχι τις κανονικες που ειναι buffered με τρελο σημα εξοδου (με πολυ μεγαλη διαφορα, ο δυνατοτερος σε σημα προενισχυτης που εχω παιξει. Με πολυ μεγαλη διαφορα. Και απο το triaxis και απο ολα μα ολα τα ψηφιακα). Απο ο,τι θυμαμαι δουλευε οντως καλυτερα με τις emulated out.
Εν παση περιπτωσει, για μενα η loop ειναι ζωτικο στοιχειο και οχι μονο για να βαζεις preamp. Εφε, post eq...Αν γουσταρα τον barcelona θα του εβαζα loop.
Το ο,τι εχει ο studio preamp το eq πριν την παραμορφωση ειναι το μεγαλυτερο πλεονεκτημα του. Post eq εχει ουτως η αλλως, πολυ καλυτερο απο ολα τα υπολοιπα της αγορας (marshall/fender παραδοσιακο). Με το pre distortion απλα εχεις ο,τι ολοι οι αλλοι ονομαζουν "tight, deep μπλα μπλα) χαζοδιακοπτες με pre fix θεσεις. Εσυ το εχεις με απειρες αναλογικες θεσεις/συνδυασμους και ταιριαζεις την κιθαρα σου με ο,τι και αν φοραει (μη ξεχνας οτι ρυθμιζεται το input οποτε, ενα δυνατο μαγνητη τον αποδυναμωνεις λιγο ενω πιο vintage τον γκαζωνεις). Τελειο μηχανημα.
Απο εκει και επειτα εγω χρησιμοποιω το εξης path μια και ανεφερες το διχαλο:
Πηρα αυτο
http://www.thomann.de/gr/millenium_hx_3.htmΕιναι εξαιρετικο. Εχει buffer οποτε το σημα δεν μοιραζεται στα δυο (βασικο ειδικα αφου θα το ταισεις για gain μετα). Εχει τρεις εξοδους, για οποιοδηποτε συνδυασμο (lo-z για slave σε αλλο ενισχυτη π.χ.). Αλλα κυριως εχει διακοπτη αναστροφης φασης (αν πας για dual amp) και το σημαντικοτερο εχει ενα εξτρα μετασχηματιστη μεσα, για να μη βουιζει. Googlαρε το isolation transformer για splitter pedals και θα καταλαβεις.
Με αυτο ετσι εχω δυο κατα δυναμη ιδια σηματα. Χωρις βουητα. Το ενα στον barcelona το αλλο στον studio preamp απο ο,τι καταλαβες. Φυσικα πριν την εισοδο του barcelona θα τα εναλλασσεις με ενα a/b κουτι (καλυτερα οχι a/b/y (a+b) γιατι εκει εχεις bleed ακομη και οταν επιλεγεις μονο τη μια εξοδο.
Εγω το χρησιμοποιω για να κανω "4CM" χωρις να κανω το σημα ψηφιακο πουθενα στον κυριο ρυθμικο ηχο. Δλδ ταιζω το σημα μια στον ενισχυτη μια σε ενα ψηφιακο (zoom g3) το οποιο χρησιμοποιω ως δευτερο preamp με εφφε για σολο. Παιρνω τα out και απο τα δυο και τα εναλλασσω πριν τη loop.
Λειτουργει θαυμασια, εχεις τον ενισχυτη σου φουλ αναλογικο, τον ρυθμικο σου ηχο απειραχτο, ξερο (οπως τον θελω) χωρις gain και το σολο ηχο απο το zoom (καποια recto η engl εξομειωση π.χ.) ρυθμισμενο μελι με delay κτλ! Χωρις να μπλεκονται! Ετσι εχεις ενα συστημα με απειρα καναλια (απο το modeller) και τον ενισχυτη σου με οσα εχει. Αμα θες εφε και στον ενισχυτη θελει κανα delay κτλ μετα το out του ενισχυτη, αλλα ολο αυτο το κανω για να μην υποφερει πουθενα ο ηχος...
Παρε ενισχυτη με loop! Οπου και να παιξεις ειναι βασικο για μενα τουλαχιστο... Και jam αρισμα να κανεις που και που ενταση σε σολο απο τη loop θα παρεις απο μπροστα δεν λειτουργει καλα...