Αποκαρδιωτικος (εγω) ε?
Βαλε τα χρηματα κατω. Πρωτον εχεις καμπινα, ο fireball 60 ειναι κεφαλη αν θυμαμαι. Αν εχεις τον παλιο με την ασημι προσοψη, θα τον δωσεις πανω κατω, 600 η 700 στην καλυτερη περιπτωση? Και ο μαυρος να ειναι, πανω κατω τοσο. Αν βρεις το pod HD pro, μεταχειρισμενο, θα σου βγει καμια 500ρια ευρω? Αυτο αφηνει, μεν καμια 200 ευρω για power amp που εξ ορισμου σε στελνουν σε καποιον τρανζιστορ. Το οποιο δε θα με χαλουσε δεδομενου οτι με pod συσκευες ταιριαζουν μια χαρα. Μετα θες και κοντρολλερ. Γιατι το pod HD pro, ειναι φετα. Και κουβαλημα στις προβες? Γενικα θα ξοδεψεις και παραπανω. Αυτο το σημειωνω υπο την εννοια οτι μιλησες και για κοστος συντηρησης. Αν σαρεσει ο ENGL, με τα 200 ευρα παραπανω, μπορεις να παρεις αλλη μια φορα λαμπες η και δυο. Το οποιο σημαινει πανω απο 6 χρονια (?) με το ρυθμο που ανεφερες.
Τωρα, υπαρχει και η λυση να παρεις μεταχειρισμενο με κανενα 350ρι ενα pod HD 500 πατωματος, το ιδιο πανω κατω για τη χρηση που το θες με το HD pro, κουβαλημα δεν υφισταται (ζυγιζει σχεδον οσο ενας κοντρολλερ) και δεν ξοδευεις εξτρα χρηματα για να το ελεγξεις...Τι καλυτερο. Σου αφηνει και παραπανω χρηματα να παρεις καλο, καλυτερο τελικο, η ακομη και λαμπατο τελικο αν ειναι το γουστο σου (μια χαρα συνδυαζεται το HD εχει και ειδικη επιλογη για λαμπατους η χρωματισμενους οχι ουδετερους τελικους).
Αν θες να πας ακομη πιο φτηνα και να χρησιμοποιεις στην τελικη το pod HD 300 μεταχειρισμενο σου κατεβαζει το μπατζετ πιο χαμηλα, αν το βρεις. Καμια 200-220? Παραπανω δεν αξιζει. Η καινουριο με 333.
Τωρα αν με ρωτας αν αξιζει για πειραματισμο η απαντηση ειναι και ναι και οχι. Αν διψας για νεους ηχους και εχεις σχετικα καινουριο υπολογιστη, το pod HD για μενα, ειναι και δεν ειναι στο επιπεδο των πιο φρεσκων προγραμματων για κιθαρα. (προσωπικα, δεν ειναι). Κρατας και το σετ με τον fireball και παιζεις απο εκει για προβες. Αντε κανενα πεταλι στο καθαρο για νεα βρωμα.
Αν παλι, το 90% του χρονου σου ειναι στο δωματιο, μελετωντας, εκει θα καλυτερεψεις εξ ορισμου σαν παικτης, οποτε καταλαβαινω απολυτα την "αναγκη-ευκολια" να μην ανοιγεις τη ρημαδα την οθονη και να περνανε 500 καλωδια κατω απο το γραφειο κτλ και να πρεπει να καθεσαι καρεκλωμενος. Το Pod και το ειδος του διαπρεπει εκει. Προσεξε μονο μην κανεις κυκλο και καταληξεις να παιζεις με το ENGL fireball μοντελο στο pod. Καλο ε?
Θα σου προτεινα να κοιταξεις και κατι φτηνοτερο? Zoom, digitech, vox...εχουν πολυ αξιοπρεπεις λυσεις σε πολυ λιγοτερα χρηματα, ειδικα μεταχειρισμενα.
Αν με ρωτας αν ενα ψηφιακο προενισχυτικο συστημα σε τελικο με καμπινα αντικαθιστα εναν ενισχυτη, η απαντηση για μενα ειναι καταφατικα οχι. Τουλαχιστο οχι αν εισαι ψειρας η πορωμενος να σε εμπνεει ο ηχος και να ακους ολες τις λεπτομερειες. Οχι μονο για το Pod αλλα και για τα ακριβοτερα ακομη.
Αν ομως με ρωτας, αν το συστημα αυτο μπορει να εχει πλεονεκτηματα προς τον fireball απο θεμα ποικιλλιας ηχων, ταιριασματος με τα εφφε, ευκολιας σε βαρος και αποδοσης σε σχεση με την ενταση (κοινως αν παιζει καλα χαμηλα...) η απαντηση ειναι ναι.
Το τελευταιο μου σχολιο ειναι το all in one που ανεφερες. Εγω, ψυχολογικα και ψυχωτικα, δεν μπορω να θεωρησω "ενισχυτες" τα ψηφιακα μοντελα. Δηλαδη, ειδικα οταν εχω απειρες επιλογες, μπερδευομαι. Δεν ταυτιζομαι. Σχεδον δεν μπορω να αποφασισω ποιος θα ειναι ο ηχος μου. Αν βαλεις στο κοκτειλ οτι τα γουστα αλλαζουν με τον καιρο και τις αναγκες (αλλο στο δωματιο αλλο με την μπαντα που συχνα κοβει ο πιο μεσαιος-ασχημος ηχος (!)) τοτε, δεν...
Αν εχεις εναν ενισχυτη και μονο, ενα απλο συστημα γενικα, τον ηχο, θα τον βγαλεις με το παιξιμο. Ακουγεται χαζο, αλλα ειναι η αληθεια και νομιζω ειναι πολυ καλο πλεονεκτημα. Το εχει επιβεβαιωσει λεμε τωρα και ο tom morello των rage against the machine audioslave με τον καλυτερο δυνατο τροπο! Επι καιρο αλλαζε εξοπλισμο, μαγνητες, ρυθμισεις τα παντα. Ψαχνοντας καλο ηχο. Μια μερα τσατιστηκε παει στον ενισχυτη και ειχε αρκετα καλο εως ανεκτο ηχο. Οχι τον καλυτερο, οχι αυτον που ονειρευοταν. Και σημειωνει τις ρυθμισεις και δεν τις πειραξε απο τοτε. Ο,τι ακους στην καριερα του ειναι αυτος ο ενισχυτης, με μια παλιο καμπινα που στους περισσοτερους δεν αρεσει, με δυο τρια πεταλακια που δεν τα πειραζει και με την κιθαρα. Τα υπολοιπα ειναι δαχτυλα αυτι, παιξιμο γενικα και κατα τη γνωμη μου ταλεντο. Και ειναι πολυ περισσοτερα.