Kαλά έκανε ο Waters και μίλησε...
Κι εγώ με τη σειρά μου θα κάνω το δικηγόρο του Διαβόλου και θα πω (κυρίως για να "προκαλέσω" λίγο την αντιπαράθεση, σε λογικά πλαίσια): Όχι! Δεν έκανε καλά!!! Και εξηγούμαι..
1ον) Αν ο Waters έχει κάτι να πει, ας μιλήσει με τη μουσική του! Την τωρινή μουσική του όμως! Όχι το καλοστημένο αναμάσημα αυτών που είχε κάνει ως μέλος των Floyd κάποιες δεκαετίες πίσω (λέγεται και... "αρπαχτή" ). Εμένα με ενδιαφέρουν πάντα αυτά που λέει ο καλλιτέχνης μέσα απο το έργο του και όχι αυτά που λέει μέσα απο τις όποιες δηλώσεις πάνω σε (ενδεχομένως) "πληρωμένες" ερωτήσεις...
2ον) Αν τον εξοργίζει τόσο πολύ το ζήτημα της ανόδου του φασισμού/νεοναζισμού στην Ευρώπη και βεβαίως στην Ελλάδα και δε μπορεί να το κρατήσει μέσα του, καλύτερα να πει αυτά που έχει να πει στη συναυλία του! ΕΚΕΙ είναι αφ'ενός ο φυσικός του χώρος και αφ'ετέρου ΕΚΕΙ θα συνδυαστεί η τέχνη με τη σκέψη και επιπροσθέτως η άποψή του θα πέρναγε πολύ καλύτερα και στον κόσμο αλλά και στα ΜΜΕ που θα καλύψουν τη συναυλία και οπωσδήποτε θα δώσουν πολύ μεγαλύτερη δημοσιότητα στις δηλώσεις του απο ό'τι ένα βιντεάκι στο διαδίκτυο. Άσε που θα έπιανε και τη ΧΑ "στον ύπνο" και ό'τι και να έλεγε/έκανε μετά θα ήταν κατόπιν εορτής, άρα και άνευ σημασίας. Τώρα απλώς έδωσε αφορμή για φασιστικές συμπεριφορές ένθεν και ένθεν. ΜΑΚΑΡΙ να μην επαληθευτώ, πάντως εγώ ΔΕΝ θα έπαιζα με κάποια πράγματα... γι'αυτό είπα πως:
"το θέμα είναι να ξέρεις ΠΟΤΕ πρέπει να μιλήσεις"
3ον) Όταν κάποιος μαζί με τον αποτροπιασμό του για τη ΧΑ, περνάει και την άποψή του για την αναγκαιότητα ανυπαρξίας συνόρων κλπ. εγώ προσωπικά αρχίζω να έχω και κάποιους ενδοιασμούς για το "αυθεντικόν" του πακέτου σκέψεων...
4ον) Αν θέλει κάποιος να μιλήσει για τη ΧΑ, καλά θα κάνει να γνωρίζει και τους λόγους που ανεβάζουν στην Ελλάδα τη ΧΑ. Διότι αν ρωτήσεις μια γιαγιά στον Αγ. Παντελεήμονα θα σου πει:
"Δεν ήρθε αυτός ο Waters να διώξει τους Πακιστανούς απο τη γειτονιά μου... αυτά τα "καλά" παιδιά με τις μαύρες μπλούζες ήρθαν! Ναζί, ξε-Ναζί, αυτοί ήρθαν!!!". Ή αν ρωτήσεις τον αγανακτισμένο πολίτη (πχ. ταξιτζή μιας και στην πόλη μου οι ταξιτζήδες ψήφισαν μαζικά ΧΑ) θα σου πει:
"Ας πάει αυτός ο Waters να τα "χώσει" στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα... που θα μου κάνει και υποδείξεις!!!" Η αν ρωτήσεις κάποιον που έλεγε "Ρε παιδιά δεν πάει άλλο με τη λαθρομετανάστευση" και έπαιρνε την αυτόματη "προοδευτική" απάντηση: "Είσαι φασίστας και ρατσιστής", αυτός θα πει:
"Δεν είπε καμμιά κουβέντα αυτός ο Waters και για αυτούς που φασίστα με ανέβαζαν, ρατσιστή με κατέβαζαν και το βούλωνα! Αφού το θέλουν αυτοί έτσι, και φασίστας θα γίνω και ρατσιστής θα γίνω και άμα τους αρέσει"!!! Προφανώς όλα αυτά τα παραδείγματα δεν έχουν μέσα τους καθαρή λογική και δε δικαιολογούν 100% την απόφαση κάποιου να στηρίξει τη ΧΑ, είναι όμως πολύ σημαντικές παράμετροι που ο κύριος Waters θα όφειλε να γνωρίζει μιας και αποφάσισε να καταθέσει τόσο ανοιχτά την άποψή του και να προκαλέσει (θετικά ή αρνητικά) την κοινή γνώμη με αυτό τον τρόπο..
5ον) Αν ο κύριος Waters μας προτρέπει να διαβάζουμε Πλάτωνα (και πολύ καλά κάνει), τότε προφανώς μας προτρέπει προς την ολιγαρχία-αριστοκρατία. Σεβαστή η άποψή του αλλά η ΧΑ πολεμάει τη Δημοκρατία!!! ¨Αρα ο Πλάτων δεν ενδείκνυται ως αντίδοτο ενάντια στο φασισμό... εκτός και αν ο κύριος Waters ΔΕΝ έχει διαβάσει Πλάτωνα και απλώς τον ανέφερε ως "πιασάρικο" όνομα και εκεί η ΧΑ του έβαλε "γκολ". Αριστοτέλη πάλι, τώρα ξεκίνησα να διαβάζω οπότε δεν έχω άποψη... πάντως παιδαγωγός του Μ. Αλεξάνδρου ήταν...
6ον) Ο Ελληνικός "επώνυμος" καλλιτεχνικός κόσμος δεν "κότεψε"... Απλά γνωρίζει τις ευθύνες του, γνωρίζει πως δεν είναι ο πολιτικά/ιδεολογικά/ηθικά/πολιτιστικά "αναμάρτητος" που θα ρίξει την πέτρα και κάθεται ήσυχα ήσυχα στη γωνίτσα του γιατί αν αρχίσει το "ξεκατίνιασμα" θα πάρει και αυτούς μπάλα! Προς γνώσιν και συμμόρφωσιν και των ιδίων αλλα και των οπαδών τους

Αυτά τα ολίγα...