Παιδιά καλησπέρα. Νέος στο forum και στον χώρο της κιθάρας γενικότερα
Η πρώτη μου κιθάρα, την οποία απέκτησα πριν από μερικές ημέρες, είναι μια Squier Affinity Strat, μαζί με έναν ενισχυτή Fender Frontman 10G.
Παρατηρώ όμως πως ο ενισχυτής, πέρα από ένα συνηθισμένο (από ότι διαβάζω και καταλαβαίνω) θόρυβο, κάνει και ένα περίεργο (και ιδιαίτερα ενοχλητικό, δεν νομίζω πως είναι φυσιολογικό) συνεχές κλικ. Φανταστείτε κάτι σαν ανεμιστήρας να γυρίζει και να βρίσκει κάπου, παράγοντας έναν συνεχές κλικάτο ήχο (κάτι σαν τικ-τικ-τικ, πολύ γρήγορο όμως). Αν παίξω λίγο με τις ρυθμίσεις, μηδενίζοντας το Tremble και άλλα πράγματα, βρίσκω ένα επίπεδο που δεν ακούγεται ιδιαίτερα. Σε πιο δυνατές εντάσεις όμως, δεν γίνεται τίποτα, μιας και το "τικ τικ τικ" είναι εκεί συνέχεια και πολύ δυνατά.
Στην αρχή νόμιζα πως ήταν από την κιθάρα. Την έβγαλα όμως πάνω από τον ενισχυτή αφήνοντας μόνο το καλώδιο συνδεδεμένο σε αυτόν. Το κλικ, αν και αρχικά φαίνεται να μειώνεται, εξακολουθεί να είναι εκεί και, δυναμώνοντας ελάχιστα την ένταση, γεμίζει το δωμάτιο. Μειώνεται μόνο αν κλείσω την παραμόρφωση (που, και πάλι, ακούγεται ενοχλητικά) και φεύγει
εντελώς μόνο αν αφαιρέσω το καλώδιο από τον ενισχυτή και τον αφήσω απλώς ανοικτό χωρίς τίποτα πάνω του. Άρα, υποψιάζομαι πως κάτι δεν πάει καλά με το καλώδιο ή με την θύρα.
Πριν ανακαλύψω όμως πως υπάρχει θέμα, είχα παίξει και με άλλο καλώδιο, όπου από ότι θυμάμαι μια το έκανε μια δεν το έκανε. Ενδεχομένως όμως πάντα να το έκανε (ή να χειροτέρεψε) και εγώ να μην το είχα παρατηρήσει.Έκανα μια προσπάθεια να γράψω το κλικ με το κινητό για να το ακούσετε και εσείς, αλλά δυστυχώς περνάει θόρυβος στο μικρόφωνο και δεν μπορεί να το γράψει (αν και στο δωμάτιο είναι εμφανέστατο, πάνω και από τη μουσική).
Τι προτείνετε; Τι πρόβλημα θεωρείτε πως υπάρχει; Μήπως να πάρω κάποιο καλύτερο/πιο ακριβό καλώδιο (δεν γνωρίζω τι ακριβώς μάρκα είναι αυτό που έχω, το πήρα πάντως από τη γνωστή αλυσίδα μουσικών ειδών και ωδείων - μην κάνω και διαφήμιση -).
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλώς σας βρήκα

(αν και, ελάχιστα απογοητευμένος που με τα πρώτα βήματα μου στον χώρο, φαίνεται πως έμπλεξα με service, ελαττωματικούς ενισχυτές κτλ. Γκαντεμιά...)...
Αν δεν καταφέρουμε τπτ μέχρι την Δευτέρα, θα τον στείλω πίσω στο μαγαζί που τον αγόρασα για να τον πάνε για service (έχουν περάσει οι 10 μέρες από την αγορά, οπότε δεν δέχονται αλλαγή).
EDIT: Γενικώς διαπιστώνω πως, όταν έχω πάνω την κιθάρα, όσο πιο καθαρό ήχο την ρυθμίζω να βγάζει, τόσο πιο δυνατά ακούγονται τα κλικ. Όσο πιο μπάσο και μουντό ήχο βγάζει, αυτά ακόμη και εξαφανίζονται. Δεν λέει όμως να παίζω συνέχεια στα επίπεδα αυτά, δεν μου αρέσει... Παρατηρώ επίσης πως ελαττώνεται αισθητά όταν πιάνω με τα δάχτυλα μου τις χορδές (απλώς ακούγεται ανεπαίσθητα).
ΥΓ: Χμμ, θεωρούσα πως πόσταρα στο sub των ενισχυτών, με έκανε όμως logout και το μήνυμα μου κατέληξε εδώ. Αν μπορεί κάποιος mod, ας το μεταφέρει εκεί.