Δεν αντεχω το mdf σε καμπινες, ψυχολογικο η μη, εχω την εντυπωση οτι κατι κλεβει, κατι λασπωνει ειδικα σε ψηλη ενταση. Ακομη και για ενισχυτες με τον αμαζευτο σε πριμα (laney klaney εισαι εδω?!) θα ηθελα plywood τουλαχιστο τη μπαφλα, οχι οτι ειναι πανακεια...Η palmer ως επι το πλειστω βαζει mdf.
Στα 200 δεν εχεις και πολλες επιλογες. Για metal καμια laney 2χ12 (GS, ironheart?) ακομη και με seventy/80 (μια χαρα ηχο μπορω να βγαλω με αυτα δεν καταλαβαινω γιατι πολυς κοσμος δεν τα γουσταρει...οκ δεν ειναι και τα καλυτερα δεν ειναι και χαλια ομως) η την harley benton. Αρκετοι τη γουσταρουν στο εξωτερικο, λιγοι στην ελλαδα, παντως ο ola englund ακουγοταν οπως παντα πολυ καλα και με αυτην, V30 οριτζιναλ εχει, εχει και Plywood για τον ψυχαναγκασμο μου (αλλωστε κιθαριστας ειμαι, το πιο κακομαθημενο ειδος μουσικου) εχει και καλη τιμη! Καμπινες ειναι, οχι καμια επιστημη της προκοπης, οκ εχει και τελειοποιημενες μεθοδους παραγωγης, ερευνας και σχεδιασης και σε αυτες, αλλα οχι στα 200 ευρα ουτως η αλλως απο κανενα. Στην τελικη, αμα εχεις διαστασεις απο γνωστες ισως να φτιαξεις και μονος σου κατι?
Η καλυτερη καμπινα που εχω ακουσει με διαφορα ειναι της Brunetti για 1χ12 oversized...Τετοιο μπασσο δεν το περιμενα...Κατα καιρους βγαινουν μεταχειρισμενες για 150. Τα αξιζουν, τα υλικα και η συναρμογη ειναι κορυφαια, το βαρος πολυ χαμηλο για τον ογκο τα μεγαφωνα top, αγγλικα V30. Καλυτερα απο τα mesa boogie που ειχα κατα καιρους σαν ποιοτητα κατασκευης.
Τον jet city, συμφωνω, boutique σου ερχεται να τον πεις. Σιχαινομαι αυτη τη λεξη. Αλλα φαινεται να εχει πιο ποιοτικο ηχο. Ομως για μεταλ, δεν εγιναν οι soldano πρωτη επιλογη, αλλα οι peavey, 5150 κυριως που ειναι απειρως λιγοτερο boutique, πολυ πιο φτηνα σχεδιασμενοι και υλοποιημενοι, σχεδον lo-fi μπροστα στη γλυκα των hot rod/SLO...αλλα στο μεταλ θες ηχητικο μακελειο κακια και ασχημια και σε αυτο ο "προσβλητικος" ηχος στα μεσαια που ειναι πολυ πολυ πιο πυκνος σε σχεση με το jet city στυλ (λογικο το ενα εχει plate driven tonestack (5150) το αλλο cathode follower για παραδειγμα με πιο ανοικτο και δυναμικο ηχο) ειναι απειρως πιο "σωστος" για το ειδος για μενα. Μετα ειναι και τα watt. Τα 22 τελειωνουν και δεν προκειται ποτε να διαχειριστουν χαστουκια στα μπασσα, συχνα βρισκω οτι ουτε και τα 50 με ικανοποιουν, με λαμπα παντα.
Παρεμπιπτοντως γιατι οχι peavey valveking? Τιμες ξεφτιλα ακομη και για τον 100 watt 2x12 στα μεταχειρισμενα και ειναι κατα βαση ενας πιο μοντερνος JCM 800 σε κυκλωμα που λοξοκοιταει προς jubilee φαση (οκ φυσικα δεν ειναι το ιδιο). Αλλαζεις μερικες αξιες στο tonestack, κοβεις το led clipping και τον φερνεις προς classic η προς bogner/mesa χαμηλομεσαιο ηχο! Ευκολα γρηγορα φτηνα. Και στο youtube εχει απειρα κλιπ με καλο ηχο για μεταλ, οπως ειναι...