Αποστολέας Θέμα: ''Κουράγιο!!!''  (Αναγνώστηκε 2682 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος stihoplokos

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
''Κουράγιο!!!''
« στις: 01/11/13, 01:20 »
Στα πιό δύσκολά σου χρόνια
σε αφήσαν μοναχό
και δικάστηκες αιώνια,
να σηκώνεις το σταυρό.

Σε παρέσυρε η νιότη,
σ'έσπρωξε η μοναξιά
και την πρέζα σου την πρώτη
τράβηξες στα σκοτεινά.

Προσπαθείς απελπισμένα,
να κερδίσεις τη ζωή,
μα με τα φτερά σπασμένα,
δεν πετάει το πουλί.

Κατανόηση,συμπόνοια
θα σου σώσουν τη ζωή,
δεν σου πρέπει περιφρόνια,
της εξάρτησης παιδί.

Μην το πιέζεις τ'όνειρο
γιατί θα σου ξεφύγει.
Το χρόνο τον παμπόνηρο
τον ξεγελάσαν λίγοι...

Αποσυνδεδεμένος ivikos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
Απ: ''Κουράγιο!!!''
« Απάντηση #1 στις: 01/11/13, 08:49 »
όμορφο  στιχοπλόκε
ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Βασίλης + Βραζιλία = Βραζίλης
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
« Απάντηση #2 στις: 01/11/13, 09:42 »
Για μένα είναι ένα μέτριο ποίημα. Ούτε καλό ούτε κακό.

Πέρα από αυτό, έχω ένσταση για το περιεχόμενο: Καμία δικαιολογία δεν είναι αρκετή για εγκαταλείψει κανείς τη ζωή (με οποιονδήποτε τρόπο). Αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση.

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: 01/11/13, 16:23 »
Σας ευχαριστώ,για τα σχόλια.Βασίλη,χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω πρόσωπα,πράγματα ή καταστάσεις,θα χρησιμοποιήσω μιά λαϊκή ρήση:''μην κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια''.Ο νοών,νοήτω...

Υ.Γ.Τίποτα δεν είναι απόλυτο,όλα είναι σχετικά.Αναφέρομαι στο ''καμιά δικαιολογία''...
« Τελευταία τροποποίηση: 01/11/13, 16:30 από stihoplokos »
Μην το πιέζεις τ'όνειρο
γιατί θα σου ξεφύγει.
Το χρόνο τον παμπόνηρο
τον ξεγελάσαν λίγοι...

Αποσυνδεδεμένος Lo.Lee.Ta

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Venceremos
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: 02/11/13, 16:39 »
Θέλεις και δικαιολογείς πρόσωπα και πράγματα και καταστάσεις. Αν κάνεις καλά βέβαια, δεν το ξέρουμε, ούτε θα το μάθουμε. Επειδή μάλιστα η λέξη δικαιολογία, εμπεριέχει τη δικαιοσύνη, κάποιοι επιστήμονες θα είναι υπεύθυνοι να το ελέγξουν και να βγάλουν πόρισμα. Οι εκφράσεις "τίποτα δεν είναι απόλυτο και όλα είναι σχετικά" μόνο να μπερδέψουν μπορούν και ένας άνθρωπος που προσέχει τόσο τους στίχους του σαν και σένα μπορεί να εκφραστεί πολύ καλύτερα, να ακριβολογήσει μάλιστα. Υπάρχουν πράγματα απόλυτα, υπάρχουν και πράγματα σχετικά.
Το ποίημα είναι απλό, λιτό, καλογραμμένο όπως τα υπόλοιπα που έχεις ποστάρει.
Βραζίλη, για να επιλέξεις, αρκεί να έχεις λόγο, δεν είναι απαραίτητη η δικαιοσύνη.

Adios Muchachos!

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: 03/11/13, 00:30 »
Συνηθίζω,να δείχνω κατανόηση σε συμπεριφορές λίγο έξω από τα κοινά ήθη,κυρίως αδύναμων και ασθενών ανθρώπων,των καταστραμμένων από ''ουσίες''συμπεριλαμβανομένων.Επίσης ,προσπαθώ να καταλάβω και να δικαιολογήσω και αυτές των δυνατών και άμεμπτων χαρακτήρων,όταν αφορίζουν,κατακρίνουν και καταδικάζουν τα αποτελέσματα κάποιων αποφάσεων των προηγούμενων,ίσως επειδή ''αδυνατούν''να πέσουν στα επίπεδα των ''αδυνάτων''.Με αυτό το πόνημά μου,ήθελα απλά να εκφράσω την συν-πάθεια και την συν-πόνια μου στους άρρωστους αυτούς συν-ανθρώπους μου.Απλά...
Μην το πιέζεις τ'όνειρο
γιατί θα σου ξεφύγει.
Το χρόνο τον παμπόνηρο
τον ξεγελάσαν λίγοι...

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Βασίλης + Βραζιλία = Βραζίλης
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
« Απάντηση #6 στις: 03/11/13, 10:01 »
Για μενα η ζωη ειναι πολύτιμη οποιαδηποτε προβληματα και αναποδιες κι αν εχει. Ειναι δοκιμασιες που τις ξεπερναμε και γινομαστε πιο δυνατοι. Η παραιτηση δεν ειναι λυση. Αυτα τα ολιγα φιλοσοφικα εχω να πω. Απο κει και περα, ο καθενας κανει με την ζωη του ο,τι θελει, δεν θα τον κρινω εγω, ουτε θα τον αρνηθω αν εχει προβληματα και αδυναμιες.

Αποσυνδεδεμένος Lo.Lee.Ta

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Venceremos
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: 03/11/13, 14:14 »
Από εμένα στιχοπλόκε, κατανοητά και δεκτά είναι αυτά που λες.
Βραζίλη η κατάσταση που περιγράφει ο στιχοπλόκος ανήκει στην πρότασή σου "Για μένα η ζωή ειναι πολύτιμη οποιαδήποτε προβλήματα και αναποδιές κι αν έχει". Η πρότασή σου "είναι δοκιμασίες που τις ξεπερνάμε και γινόμαστε πιο δυνατοί", είναι ένα μέρος της πραγματικότητας, γιατί κάποιοι δεν τις ξεπερνάνε κάποιοι γίνονται πιο αδύνατοι, κάποιοι πεθαίνουν. Η παραίτηση όπως και η ζωή κάποιες φορές δίνουν λύση, άλλες φορές τίποτα από τα 2 δε δίνει λύση.  Σε ότι αφορά τη ζωή, τη δημιουργία ζωής,  αναπαραγωγή ζωής (ας πούμε επιλογή) το θάνατο, την επιλογή θανάτου και το φόνο η καταστροφή ζωής, όλα αυτά υπήρξανε καταλυτικά στην εξέλιξη της ζωής μέχρι σήμερα την οποία ονομάζεις πολύτιμη. Εκτός κι αν κάτι μας διαφεύγει και δεν είναι τόσο πολύτιμη όσο την πιστεύουμε.  Άλλο τόσο δύσκολο να αποφασίσουμε κατά πόσο επιλέγουμε.Τέλος άλλο πολυτιμότητα ζωής, άλλο πολυτιμότητα διάρκειας ζωής. Κι από μένα αυτά τα ολίγα φιλοσοφικά.
Adios Muchachos!