Καλησπέρα παίδες..
Δεδομένου του ότι εχω να gas-άρω πάνω από δυο χρόνια και εδώ και ένα τρίμηνο έχει χτυπήσει πολύ άσχημα ο πυρετός
σκεφτόμουν να ρίξω μια αναβάθμιση του εξοπλισμού σε σχέση με τα εφέ...
Την παρούσα στιγμή που μιλάμε έχω ένα σχετικά ικανοποιητικό pedalboard, αποτελούμενο από carl martin plexitone, boss dd-7,
dunlop univibe, digitech whammy, ibanez weeping demon, evh flanger.
Η σκέψη είναι για αναβάθμιση στο delay και στην απόκτηση ενός reverb με υπερτάτους στόχους το eventide timefactor και το
strymon bluesky.
Tο θέμα ειναι το εξής...το κόστος αυτών των δυο πεταλιών αγγίζει τα 750 ευρώ περίπου..ενώ ένα tc electronic g system κοστίζει περί των
1000..γνωρίζω τις δυνατότητες του g system και σκεφτόμουν μήπως αξίζει περισσότερο να επενδύσω κατευθειαν σε αυτό (μαζί με πώληση
κάποιοων από τα υπάρχοντα πετάλια), από τη στιγμή που προσφέρει πολλά μεζεμένα και νοικοκυρεμένα (σημαντικό πλέον) και είναι άκρως
παραμετροποιήσιμο και εύκολο..έχει κανείς εμπειρία με το tc ώστε να μου δώσει τα φώτα του στη συγκεκριμένη επιλογή?
Επίσης θέλω να συμπληρώσω το εξής...μετά από αρκετό ψάξιμο είδα ότι το g system δεν έχει τη δυνατότητα να ηχογραφήσει απευθείας...
μου είναι αρκετά σημαντικό να μπορώ να ηχογραφώ απευθείας, έχοντας τον ήχο που επιθυμώ, χωρίς ενισχυτή...φυσικά υπάρχει ενισχυτής
λαμπάτος στην κατοχή μου αλλά δυστυχώς δεν μένω σε συνθήκες στούντιο, ώστε να μπορώ να ηχογραφώ με τον ενισχυτή όπως θέλω..
Κι αυτός είναι και ένας λόγος που τα τελευταία χρόνια έχω στραφεί στη χρήση vst (από τα οποία πρέπει να ομολογήσω πως είμαι άκρως ικανοποιημένος..
αυτό το mainstage κάνει παπάδες...

)
Συνεπώς πάμε στη δεύτερη απορία...μπορεί το g system να λειτουργήσει αποτελεσμεατικά με προσομοιωτή καμπίνας? και όταν λέω αποτελεσματικά
εννοώ, χωρίς να χάνει τα χαρακτηριστικά που έχεις δώσει στους ήχους σου...ή όλα αυτά είνια άσκοπα και θα πρέπει να τα ξεχάσω και να κινηθώ για ένα roland gr-55 και να τελειώνουμε? (έχω εμπειρία με roland vg-99 του καθηγητή μου και ξέρω ότι είναι πολύ ωραίο στους ήχους του αλλά και εύκολο στο plug and play/record)
Ξέρω ότι ανοίγω πολλά μέτωπα μαζεμένα και ότι δεν σας βοηθάω ιδιαίτερα...απλά να ξανατονίσω πως μεγαλύτερη σημασία έχει αυτή τη στιγμή η ηχογράφηση σπίτι με τους προσωπικούς ήχους και όχι τα λαιβ (το λέω μηπως κάνω τα πράγματα λίγο πιο ξεκάθαρα)
Τέλος να πω ότι παίζω post rock/progressive (όχι ότι έχει λέει κάτι....απλά για να τονιστεί η σημασία που δίνω στα καλά εφφέ...)
Ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη για το μέγεθος του post...