Λάμπρο σε ευχαριστώ για την κατατοπιστική σου απάντηση.
Όντως το "..αυτό που παιζεις είναι γραμμένο μια οκταβα πανω (γιατι τα μουσικα οργανα προυπάρχουν του πενταγραμμου)" μου ακούγεται σωστότερο και πλήρως αιτιολογημένο.
Δεν ρωτάω λόγω κάποιας..δυσκολίας. Η ερώτησή μου ήταν κυρίως θεωρητική. Βλέπεις μαθαίνω χωρίς την βοήθεια κάποιου δασκάλου, με αποτέλεσμα πολλές φορές να ψάχνομαι και να "σκαλώνω" ακόμα και για στην πιο χαζή απορία.
Πριν λίγο καιρό λοιπόν διαπίστωσα πως ενώ τα βιβλία κιθάρας "στιγματίζουν" την middle C στην πέμπτη χορδή και στο τρίτο τάστο (5-3), σε αντιπαραβολή μου με virtual piano, διαπίστωσα πως η c4 (middle C) του πιάνο, αντιστοιχεί (ηχητικά) όχι με την 5-3 (όπως θα ήταν το "λογικό"), αλλά με την 2-1! Έψαξα σε πάρα πολλά sites για να "διασταυρώσω" αυτή την υπόθεση που έκανα για την οκτάβα/παρτιτούρα και επιβεβαιώθηκα μόνο απο μια ξένη σελίδα.
Τέλος είχα και την απορία πως δεδομένου έχεις μια απλή παρτιτούρα (απλώς γράφεις νότες πάνω σε ένα κλειδί του σολ), τότε αν έπαιζες ταυτόχρονα με ένα ακορντεόν λχ, το αποτέλεσμα δεν θα ήταν στην ίδια τονικότητα.
Όπως και να χει, η ερώτησή μου ήταν καθαρά απο "περιέργεια". Ευχαριστώ.