όλα έχουν τις αδυναμίες τους, οπότε αυτό που έχει να κάνει κάποιος είναι να μάθει ποιές είναι αυτές και να μάθει γενικότερα τη συμπεριφορά των monitor του!
Βέβαια μιλάμε για πολύ κατώτερο budget οπότε είμαστε λίγο offtopic.
Αυτό ακριβώς όσον αφορά στο on-topic, γι'αυτό και προτείνω είτε να πάει σταδιακά είτε με τη μία απλά θέλει πολύ ψάξιμο.
Όσο για τις κιθάρες, σχετική είναι η άποψή σου όπως και η δική μου. Φυσικά ένα όριο ανέφερα για να δείξω πώς έχει η κατάσταση και ιδιαίτερα πως για κάτι ΚΑΛΟ πρέπει να επενδύσεις. Αν θες να γίνω πιο συγκεκριμένος όμως, αν εσύ τον ΚΑΛΟ ήχο τον βγάλεις από έναν v22, με δύο πετάλια joyo κι μία classic vibe, εγώ μπορεί να τον βγάλω (ή να θεωρώ καλό) με έναν blues junior, μια strat usa / mexico / classic vibe με αλλαγμένους μαγνήτες και δύο - τρία πετάλια των 100Ε. Συμφωνώ γενικότερα μαζί σου πως μπορείς να κάνεις την δουλειά σου με λιγότερα και με αξιοπρέπεια, αλλά με δεδομένο πως για να πάρεις ΚΑΛΟ ήχο στην ηλεκτρική (ή έστω αυτό που ονειρεύεσαι, είτε fender είτε marshall oriented) θες έναν ενισχυτή σχετικά ακριβό (500E και πάνω) νομίζω πως τα 1000Ε φτάνονται εύκολα. Τώρα αν μπλέξεις με modelling, υπολογιστή κλπ, πάω πάσο

Κατά την ίδια λογική βέβαια εσύ θα δώσεις 500-700Ε για ένα ζευγάρι καλά monitors κι εγώ 100Ε για ένα ζευγάρι καλά ακουστικά. Δεν είναι το ίδιο όμως...
Φυσικά, στην ηλεκτρική ΔΕΝ έχω πάρει ακόμα ΚΑΛΟ ενισχυτή, ουσιαστικά με modelling παίζω (Joyo american sound

), Boss ME-50 και το πεταλάκι Boss SD-1.

Και ναι έχω πολύ καλό ήχο. Αλλά κάτι λείπει αδερφέ!
Στην ακουστική που τα έχω ακουμπήσει όμως, είναι άλλο κεφάλαιο.
Sorry για το off-topic