Όπως είχα γράψει, πήγα χθες και άκουσα (δεν ξέρω να παίζω εγώ ώστε να μπορώ να καταλάβω) κιθάρες στρατ, μία μεξικάνα και μια classic vibe με σκοπό να αγοράσω κάποια καθώς και ενισχυτή. Μου έβαλαν και άκουσα την μεξικάνα με τον vc30 που όπως έγραψα μου ακούστηκε σκληρός ήχος αλλά το απέδωσα στον παίκτη που έπαιζε δυναμικά:
http://forum.kithara.gr/index.php?action=profile;area=showpostsΈτσι πήγα σήμερα το πρωί και τα αγόρασα, αφού πρώτα δοκίμασα και εγώ ο ίδιος τις δύο στρατ σε έναν 20άρη λαμπάτο για να αποφασίσω λόγω διαφοράς και στην τιμή, και αφού άκουσα με την μεξικάνα και ένα-δυο άλλους λαμπάτους fender ( ο υπάλληλος έπαιζε καθαρά κομάτια που είχα δηλώσει πως με ενδιαφέρουν αποκλειστικά) κατέληξα να πάρω τον vc30 (δεν ζήτησα να τον ξανακούσω) λόγω Watt και τιμής προσφοράς.
Ε, λοιπόν, μεγάλη απογοήτευση!
Ο ενισχυτής με όλες τις προβλεπόμενες ρυθμίσεις (το manual που κατέβασα, έχει quick start settings για αρχάριους προφανώς) δεν βγάζει καθαρό ήχο και στο τέλος κάΘΕ νότας ή ακκόρντου ακούγεται να βρυχάται άσχημα...
Το καλώδιο είναι καινούριο 4,5μέτρα fender california series, των 11€.
Έχει κανείς κάποια ιδέα λόγω παρόμοιου προβλήματος ήχου; (δεν ζητάω τηλε-διάγνωση, θάθελα να σας ανεβάσω ήχο αλλά δεν ξέρω τι αρχειάκι πρέπει να φτιάξω και που να το ανεβάσω).
Δεν μου θυμίζει σκισμένο γούφερ, φαίνεται ηλεκτρικής προέλευσης ήχος.
Οι λάμπες στο σκοτάδι δεν έχουν παρά μισό τετρ. εκατοστό έκταση λάμψης, δεν ξέρω αν είναι σωστό.
Στο μαγαζί που τον άκουσα χθες βράδυ, με όλη τη φασαρία δοκιμών κιθάρων πελατών, έπαιζε ιδιαίτερα δυνατά (έχει δύναμη) αλλά επειδή το παίξιμο ήταν λογικά για δυναμικά κλπ, δεν κατάλαβα το πρόβλημα.
Στην πράξη, δεν μπορώ να ακουμπήσω την κιθάρα, τόσο ενοχλητικό είναι... Δεν το περίμενα, Αρρώστησα!