δηλαδή πως πρέπει να σχεδιαστεί ένας ενισχυτής για να μην φυσάει;
και ποιες εταιρείες βγάζουν τέτοιους
Όλες οι σχεδιαστικές επιλογές που μειώνουν το φύσημα, κοστίζουν στην παραγωγή, άλλες λίγο και άλλες πολύ.
Λιγότερο φύσημα πχ βγάζει ένας ενισχυτής αν έχει γίνει προσεκτική τοποθέτηση των υλικών που παράγουν πεδία και τις σχετικές αποστάσεις μεταξύ τους, σωστές γειώσεις και θωρακίσεις, εξαρτήματα καλής ποιότητας, πλακέτες καλά μελετημένες και θωρακισμένες, καλή και καθαρή τροφοδοσία, ηλεκτρολογικές παράμετροι χωρίς ακρότητες, καλή επιλογή λυχνιών μετρημένων, σταδιακή αύξηση του gain μέσα από πολλά στάδια και όχι απότομη από λίγα, ξεχωριστές λυχνίες για διάφορα κανάλια που δεν μοιράζονται σε όλα, σωστά γειωμένο και σχεδιαστικά προσεγμένο σασί, ποιοτικά εσωτερικά καλώδια, καλές κολλήσεις, καλές και άρτιες επαφές, ποιοτικά βύσματα, η λίστα είναι πολύ μακρυά..
Γενικά περιμένουμε από τις εταιρείες που χρεώνουν πολλά χρήματα να έχουν δαπανήσει τα ανάλογα χρήματα και στον προσεκτικό σχεδιασμό αλλά και στη ποιοτικά εξαρτήματα κατά την παραγωγή. Δεν ισχύει πάντα, αλλά γενικά έτσι είναι σαν κανόνας.
Η δική μας συμμετοχή είναοι επίσης σημαντική: Αν ανοίξεις το master βάλεις το καλώδιο της κιθάρας και χωρίς να έχεις την κιθάρα συνδεδεμμένη το χτυπήσεις στο πάτωμα, ακούγεται από τα μεγάφωνα!.. Αυτό και μόνο (που είναι ένα ηλεκτρολογικά αναμενόμενο φαινόμενο, όχι κάτι περίεργο) δείχνει και πόσο μεγάλη συμμετοχή έχει στο φύσημα και η δική μας αλυσίδα, το καλώδιο, οι μαγνήτες μας και όλος ο εξοπλισμός μας.