Ύστερα από σκέψεις που με έβαλε ένας φίλος, ο οποίος ήθελε να αγοράσει μια ζώνη κιθάρας και κοίταζε τιμές, ξεκίνησα να χαζεύω διάφορες φωτογραφίες από ζώνες κιθάρας στο google. Επειδή μου αρέσουν οι δερμάτινες ζώνες, παρόλο που ούτε έχω φορέσει ποτέ ζώνη με την κιθάρα μου, ούτε έχω δει από κοντά ζώνη, ξεκίνησα να σχεδιάσω μία, για να καταλάβω πως περίπου τiς φτιάχνουνε. Βεβαίως και θα μπορούσε να είναι απλά μία λωρίδα ανθεκτικού υφάσματος με 2 τρύπες και τέλειωσε η υπόθεση.
Παρατηρώντας μία vintage ζώνη που φορούσε μία παλιά τελέ, στην προσπάθεια μου να τη σκιτσάρω παρατήρησα, ότι θα ήτανε πάρα πολύ απλό να κατασκευάσει κάποιος μία τέτοια ζώνη αντοχής αν και όχι ακριβώς δερμάτινη με το πολύ 8-10 ευρώ και ένα ψαλίδι-σουγιά-κλωστή-βελόνα. Λέω όχι δερμάτινη, γιατί το δέρμα από μόνο του είναι ακριβό υλικό. Έαν κάποιος όμως διαθέτει τα χρήματα μπορει να χρησιμοποιήσει 100% δέρμα.
Αγοράζοντας όμως 2 έτοιμες ζώνες ανδρικές για παντελόνι, ||τύπου δερμάτινες|| με μεταλλικές εγγράφες + ένα κομμάτι ανθεκτικού υφάσματος + 1 σφουγγαροειδές υλικό (πχ σφουγγάρι μπάνιο ή για τα πιάτα ), μπορεί να φτιαχτεί μια πολύ καλή, εμφανίσιμη ζώνη κιθάρας με ρυθμιστικές τρύπες+εγγράφα για το μήκος της.
Παραθέτω την εικόνα, που φαίνεται πως από 2 ζώνες παντελονιού, μία τέρμα αριστερά στη φώτο(1) και μία τέρμα δεξιά στη φώτο(2), καταλήγουμε στη μέση της φώτο (3) με τη ζώνη για κιθάρα. Το σχήμα (4) έχω δει ότι συνήθως απότελείται από ένα πλατύ ύφασμα που πατάει στον ώμο για την απόσβεση του βάρους, των τρανταγμάτων και της πίεσης από το λουρί της ζώνης, αλλά δεν είναι δύσκολο να φτιαχτεί από 2 υφάσματα που ενδιάμεσα κλείνουν αφρώδες υλικό, για καλύτερη απόσβεση.
Φώτο :
http://s1181.photobucket.com/user/xolidoxos/media/diy%20guitar%20belt/DIY_GUITAR_BELT_xolidoxos.jpg.html?sort=3&o=0