Mate ποια θα ήταν μία "σωστή" κιθάρα για Nile?
Αν θέλουμε να πούμε ένα κάπως πιο συγκεκριμένο παράδειγμα, τότε κιθάρα που σηκώνει ΠΟΛΥ χαμηλό κούρδισμα κατασκευαστικά, hot μαγνήτες (για να μη χρειάζεται να βάζεις το gain στο 12 στον ενισχυτή και χάνεις όλη τη χορδίλα στο pick attack) που διατηρούν καθαρότητα στη νότα , σημαντικό βάρος. Υπάρχει λόγος που πολύ δύσκολα θα βρεις Technical Death Metal μουσικούς (από τους πλέον παικταράδες και guitar nerds κατά κανόνα) που παίζουν με Strat ή Tele. Ο ενισχυτής είναι σίγουρα η βάση του ήχου, αλλά δεν μπορεί να αλλάξει κάποια βασικά χαρακτηριστικά.
Συνυπολογίζοντας και το υπόλοιπο ποστ σου φίλος, αρχικά να πω ότι με practice amp, ότι και να έχεις από κιθάρα, και σε οικιακές εντάσεις, είναι αστείο να περιμένεις ήχο γυαλισμένου album, νομίζω κι ο πλέον αρχάριος δεν περιμένει να ακούγεται σαν quad tracked ρυθμική ηχογραφημένη με Uberschall ή δεν ξέρω κι εγώ τι. Όσον αφορά το θέμα της κιθάρας αυτής καθεαυτής, προφανώς και υπάρχει μάρκετινγκ, αλλά οι συσχετισμοί που παρουσίασες παραδειγματικά επίσης δεν είναι τυχαίοι. Είχα την τύχη να παίξω και με USA Jackson, και με Horizon Japan, και με Ibanez J Craft RG, και με Fender American Standard και με JEM Japan και μερικές ακόμα high end κιθάρες, μέσα από σοβαρούς ενισχυτές (Mark IV και 6505+ κυρίως). Ε, η Strat, που είχε πολύ άνετο μπράτσο (με πολύ πολύ χαμηλά τάστα όμως) και σούπερ ποιότητα κατασκευής, δε γινόταν RR1 σε C# με ένα JB Jr. Oύτε και η RR1 γινόταν Strat με ένα coiltap στο JB+59 set για να παίξεις μπλουζ. Μιλάω για καρφί στον ενισχυτή.
Για μένα, αν το signal chain ενός σύγχρονου ρυθμικού metal κιθαρίστα ξεπερνά το Αmp - ΟD - Noise Gate - κιθάρα, άντε κι ένα compressor, τότε υπάρχει πλεονασμός.
Λιγοι παιζουν μεταλ με musicman,vigier,suhr?Με τη τεχνολογια που υπαρχει πλεον,μπορεις να αντισταθμισεις ολες αυτες τις 'αδυναμιες΄΄ πλεον πολυ ευκολα!Και θα μου πεις τωρα γτ να μπεις σε τετοια εξοδα?Γτ δυστυχως η εργονομια στο χερι δεν αντικαθιστανται απο καμια τεχνολογια!Αυτη ειναι κ η απαντηση γτ να παιξεις με μια clapton μεταλ!Εχω δει μπαντα hardcore τοπικη, να παιζουν με τελε,με μονο στη γεφυρα και ακουγοταν οπως επρεπε
Noe ναι, λίγοι παίζουν με τέτοιες. Πες μου τους δέκα πρώτους που σου έρχονται στο μυαλό. Και, αν σου έρθουν τόσοι, πες μου ποιοι από αυτούς δεν είναι progάδες. Υπάρχει κόσμος που θεωρεί τους Theater δόκιμο παράδειγμα metal ήχου, ε δεν είναι, πώς να το κάνουμε. Αποκλίνουν από τον κορμό του ηχοχρώματος πάρα πολύ. Κι έχετε δίκιο και οι δυο όταν μιλάμε για ευελιξία, εγώ μιλάω ξεκάθαρα για σαφή προσανατολισμό.
Kι ούτε χρειάζεσαι εξωγήινη κιθάρα (βλέπε Petrucci, τουλάχιστον αυτός παίζει ότι θέλει, όποτε θέλει, απλά επειδή θέλει), δεν μπορώ να φανταστώ κάτι πιο κατάλληλο από αυτή: