Ακριβώς, λιγο γκαζι απο τις τελικές θα ήθελα να βγάλω για να δω πως είναι η αίσθηση, πράγμα δυσκολο όμως γιατι σηκώνεις στο πόδι ολη την γειτονιά και βάλε.
Παρόλα αυτά δεν εχω παράπονο με τον jvm, παίζει να είναι από τους πιο ευέλικτους ενισχυτες που υπαρχουν και με εξυπηρετει πολύ καλα για την cover μπάντα που έχουμε. Ωστόσο καμια φορα αισθανομαι πως ισως είναι λιγο "κρύος" αλλά επειδή δεν εχω και πολύ εμπειρία από άλλους ενισχυτές μπορεί να ειναι και η ιδέα μου. Βασικα ισως φταίνε και οι λάμπες που δεν τις εχω αλλάξει τωρα 3 χρονια που τον έχω αγοράσει.
Τώρα όσο αφορά τους jetcity ο μόνος λογος που θα ήθελα να πάρω τον 100 είναι τα καλύτερα καθαρά. Ωστόσο φοβάμαι μήπως ο 22ρης έχει καλύτερο distortion, λόγω του ότι μπορεις να τον τσιτώσεις και πιο εύκολα. Επίσης τα κιλά ειναι και και αυτα σοβαρός λογος να πάω στον 22ρη. Επίσης αν καταλήξω στον 22ρη,δεν ξερω αν ειναι καλύτερα να παρω τελικα τον combo, που ζυγίζει 17,15 κιλα, και δεν χρειαζεται να κουβαλώ την marshall 1936V (2x12 V30) που ζυγιζει 24.6 κιλά. Ξέρει κανεις αν αξίζει το ηχείο του?
Και εμενα κρυος μου φανηκε ο JVM. Μετα τα mods γινεται καλυτερος. Αλλα σαν προναταλισμος ειναι λιγο διαφορετικος απο τους παλιοτερους marshall που εχω παιξει. Σα να παιζεις μια καλη ηχογραφηση παρα το ζυμαρι ηχο ενος καλου ενισχυτη----------ζυμαρι υπο την εννοια οτι τον πλαθεις οπως θες με το παιξιμο σου! Ο κουμπαρος μου τον λατρευει που λεει ο λογος, αυτος εχει πολυ ελαφρυ pick attack σε 9ρες και θελει να σκοτωνει ζωα με οσο το δυνατο λιγοτερη επιθετικοτητα στην κιθαρα.
Ο laney βγαζει και hard rock απο ο,τι λενε αλλα αν δε δοκιμασεις...μπορει να βρεθεις προ εκπληξεως. Ολα τα βιντεο λιγο η πολυ κομπρεσσαρουν (δηλαδη μαζευουν και κολλανε τις συχνοτητες) και αυτο μπορει να παραλλαξει απο λιγο εως παρα πολυ το τι βγαζει μπροστα σου ενας ενισχυτης ακομη και σε πολυ high gain ηχο, αλλαζει δηλαδη την εμφαση στις συχνοτητες και μαλιστα αναλογα με το τι εχει επιλεξει ο καμερα...κατασκευαστης, αλλαζουν ολα. Και ψαχνεις να το βρεις οταν σου ερχεται κανα μηχανημα (ειναι και ο χωρος κτλ).
Το hughes and kettner ειναι στα χαρτια το ιδανικο...Ελαφρυ με πολλες ευκολιες. Πρεπει να σου αρεσει ομως το στυλ του αλλιως τι κανουμε? Εμενα απο το tube 20 εχει να μου αρεσει ενισχυτης της εταιρειας για παραδειγμα (αλλα τι ενισχυτακι ηταν εκεινο!!!). Επισης ο 36 πολλα λεφτα για κινεζικο ρε γμτ.
Για τον EVH (πλεον ειναι made in mexico λεμε τωρα...) μη σκεφτεσαι και πολυ τη διαφορα στις εντασεις. Ο ενισχυτης ειναι λουκουμι σα σχεδιο και λενε μαλιστα οτι ο "συμβιβασμος"¨εγινε κατ'απαιτηση του van hagar (ετσι τον κοροιδευω τον van halen λιγο παροτι ειναι του hagar το παρατσουκλι χι χι μου θυμιζει μαστουρωμενο βικινγκ) ο οποιος δεν του αρεσε τι γινοταν με εξτρα master στο καθαρο η εξτρα λυσεις για εξισορροπηση. Γιατι οχι. Αλλωστε:
α) Σε συγκεκριμενες (πολυ νορμαλ) ρυθμισεις και υπο ενταση οι περισσοτεροι λενε οτι εξισορροπειται η διαφορα.
β) Αν παλι οχι, αν χρησιμοποιεις chorus η reverb για τα καθαρα, ρυθμιζεις απο εκει ενταση λεμε τωρα. Το αναβεις που το αναβεις. H multieffect.
γ) Αν παλι εισαι μερακλης και ελεγχεις τα παντα με Midi και κανα εργαλειο τυπου g major ο ενισχυτης αλλαζει καναλια και με midi in και το g major αλλαζει τον ενισχυτη και χωρις αυτο. Σε καθε περιπτωση εξισορροπεις την ενταση απο τη loop σαν αλλο patch μεσα απο g major και καθε φορα που σου αλλαζει στο καθαρο, με ενα απλο πατημα ολα αυτα, με και χωρις εφφε η τζατζικι.
δ) Φυσικα ζαλιστηκες. Πεταξε τα ολα, βαλε ενα volume pedal στη loop, χρησιμοποιησε το οταν αλλαζεις στο καθαρο για να φερεις την ενταση οπου θελεις εσυ, (π.χ. ρυθμισε το στο κατω μερος να ειναι η θεση που σαρεσει στο crunch και οταν πας στο καθαρο να το ανεβαζεις οσο θες με το ποδι. Επισης χρησιμευει και σαν solo boost στα βρωμικα. Καλο και απλο ε? ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ!).
Ο 5153 ειναι για μενα το ιδανικο σχεδιο ειδικα στην 100ρα stealth εκδοχη. Η την απλη για τους πιο plexi rock δυναμικους παικτες.
Παω να βαλω μπροστα τον bugera.
Ε...τον brunetti ηθελα να πω αλλα εβλεπα στο ονειρο μου οτι θα παρω τον bugera κλωνο 1960 plexi. Μου καρφωθηκε στο μυαλο...και τον brunetti τον ειδα (περιπου, τη μαρκα δηλαδη) στο ονειρο μου και τον πηρα!
Brunetti. Επισης εξαιρετικα για hard rock και σε καλες τιμες μεταχειρισμενα και παναλαφρα. Γυρω στα 400 για ενα 20 wattο maranallo...μμμ
Ομως 2-3 καναλια, ενα eq...οπως και τα πολυ ελαφρα και πολυ καλα jet city.
Προσεξε απλα οτι ενισχυτη και να παρεις, ποσο θα τον αγορασεις και αν μπορεις να τον πουλησεις μετα...
Καποιοι ειναι σα να τους παντρευεσαι μεταπωλητικα. Και τουβλο να εχει το ονομα marshall επανω πουλαει, το brunetti η το carvin 3m ειναι πολυ πιο δυσκολο. (τουλαχιστο στη δικια μου περιπτωση ηταν ευτυχως παραπανω απο ερωτας ο γαμος).
Αφου κοιτας carvin, χτυπα το legacy 3 (ελαφρυ, 100ρι με επιλεγομενο wattage) και πολυ καλος ηχος για το ιδιωμα που θελεις. Αλλα ακριβος και πρεπει να τον εισαγεις...Εγω μπορει να εδινα και το jvm και να ειχα μονο αυτο στο τελος...