Καλησπέρα σας.
Στα πλαίσια του ανεκδιήγητου fizz που βγάζει ο Tubemeister 36, ήμουν εδώ και καιρό σε αναζήτηση καμπίνας, ομως με εξαίρεση τον Cornford Harlequinn, δε μπορεσα να βρώ κάτι που να το κόβει. Η μόνη "λύση" που είχε βρεθεί
ήταν ένα φιλτράκι που έφτιαξα με τη βοήθεια του μοναδικού Αδριανού. Mια τέτοια λύση όμως έχει και τα μειονεκτήματά της, καθώς, κόβει και απο τους καλούς αρμονικούς που συνιστούν το γκάζι.
Όσον αφορά τις καμπίνες, δοκίμασα:
Cornford Harlequinn με μαμά V30
Epiphone Valve Junior 1X12 Extension Cab με Lady Luck
Epiphone Valve Junior 1X12 Extension Cab me V30 (δικό μου)
Mesa Boogie Thiele copy with V30(δικό μου)
Mesa Boogie Thiele copy with EV12L.
Oλες πλήν του Cornford έδωσαν οδυνηρά αποτελέσματα. Παρόλα αυτά, σε μια επισκεψή μου στον Vagtanplan, δοκιμάσαμε αυτο που με φόβιζε, να αλλάξουμε μερικές προενισχύτριες. Συγκεκριμένα, δοκιμάσαμε κάτι ρώσικες, με μέτρια αποτελέσματα, και στο τελικό configuration μπήκε μια JJ 12ax7 στη μεσαία θέση, και μια απο τις ρώσικες στην αριστερή όπως βλέπει κανείς τον ενισχυτή φάτσα (Δεν ξέρω ποιες θέσεις αντιστοιχούν στα εκάστοτε στάδια προενίσχυσης).
Αξιοσημείωτο είναι οτι στο XLR που τον συνδέσαμε με μια κονσόλα, έδωσε ένα σαφώς βελτιωμένο ήχο, που με έκανε να ρωτάω αν έχει περάσει απο κάποιο EQ (όχι). Αυτό, με οδήγησε στο συμπέρασμα (δεν ξέρω αν είναι σωστό) ότι ίσως οι τελικές λάμπες είναι αυτές που βγάζουν το πρόβλημα. Ίσως και ένα άκουσμα από το FX send να έλυνε κάποιες απορίες, το έχω στα υπόψιν.
Το γενικό στο οποίο έχω κατασταλάξει είναι οτι και οι 7 λάμπες, είναι για να παίρνουν το μπούλο, να το πω στα γαλλικά. Αυτό που με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή, είναι να βρώ έναν συνδιασμό που να μου συμμαζέψει λίγο αυτό το ξύρισμα που βγάζει στα high gain στάδια. Οπότε, έχει κανείς να προτείνει κάποιον τυπικό συνδιασμό 12ax7 και EL84? Δεν ανυπομονώ να σκάσω 200 ευρώ για λάμπες, δε μου τρέχουν λεφτά απο κανένα σημείο του σώματος, και γνωρίζω οτι υπάρχουν και μεταχειρισμένα, όπως και το οτι δεν υπάρχει κάποιος κανόνας του στύλ "Βάλε τις Μπούγκι δικέ μου, θα παίζεις σα το Χαίτη-φιλντ". Ξέρω οτι αυτά είναι παπάτζες, απλά χρειάζομαι ένα μπούσουλα για ένα μηχάνημα που είναι σχετικά καινούργιο και δεν υπάρχει εμπειρία με συνδιασμούς λαμπών, και έχει έναν ιδιοκτήτη που είναι διατεθειμένος να σκάσει 5 φράγκα. Δυστυχώς απο θέμα ακουσμάτων, τα θέλω όλα. Καθαρά για τα jazz standards, βρώμικα για τα kafr standards, αλλά όχι τίποτα μπρουταλιές, αυτά είναι για τους μύστες.
Τέλος, γνωρίζω για τη NOS εκδοσή του, αλλά δε μπορώ να κρίνω απο Youtube.