Φιλε Βραζιλη,παντα πριν φτασουμε στο DIY πρεπει να βλεπουμε αν αξιζει τον κοπο.Απο την μερα που πηρα πενταχορδο και ενιοσα την δυναμη της LB καταλαβα πως ο ενησχητης που εχω πολυ απλα δεν..ψαχνωντας τοτε στο talkbass ειδα συζητισεις για διαφορες καμπινες με πολλα κιλα low end.Μεσα σε αυτες ηταν και οι fearful.ελα ομως που τα βατ δεν φτανουν..ετσι μετα απο 3 χρονια πηρα τν αποφαση να αποκτησω μια.Στην αγγλια υπαρχει επισημος κατασκευαστης ( 2 κατασκευαστες οταν ξεκινησα να ψαχνωμαι) στελνω email να μου πει κοστολογιο και μου λεει αφου εχουμε τα σχεδια στο ιντερνετ ανεβασμενα για DIY, δεν την κανεις μονος σου,γιατι τα μεταφορικα ειναι παρα πολλα..Και ναι,υπαρχουν σχεδια στην επισιμη ιστοσελιδα με ολα οσα χρειαζοντε για καποιες καμπινες,καποιες ομως διατιθοντε μονο για αγορα.
http://trickyaudio.wix.com/trickyaudio#!products/c1o1l
Οποτε ετσι και εγω ξεκηνησα να μπαινω στην φασαρια αυτην.
Μηνες αργοτερα(σημερα δηλαδη)εχωντας μορφωθει αρκετα πανω στην καμπινα τουτη μαζευω τα υλικα.Φυσικα θα πρωτημουσα να την επαιρνα ετοιμη και ας εβγαινε 150-200 ευρα παραπανω,τουλαχιστων θα γλιτωνα κοπο,χρονο και το αποτελεσμα θα ηταν αψωγο,αλλα..
Τωρα τα υλικα ειναι περιπου (χωρις εξωδα αποστολης)
360 τα δυο μεγαφωνα
50+ τα υλικα για το κροσοβερ απο ebay
100+ τα υλικα για το κροσοβερ απο καταστημα θεσσαλονικης (ομως αλλο δανεζικο και αλλο κινεζικο)
55 το σανιδι ετοιμο κομμενο
27 το ηχομονοτικο
70-90 χερουλια,βισματα,κολλες κτλ
συνολο κοντα στα 600 πες(υποθετικα παντα γιατι μεχρι το τελος δεν ξερουμε)
Λογο οτι ειμαι επαρχια καποια πραγματα δεν τα παιρνω απο το φθινοτερο καταστημα αλλα κοιταξα να τα παρω ολα απο ενα γιατι αν πληρωσω 4-5 φορες απο 10 ευρω μεταφωρικα+αντικαταβολη,πιο ακριβα θα ευγαιναν.
Επησεις δεν εγινε αγορα απο καταστημα εξωτερικου γιατι δεν εχω καρτα και δεν θελω να υποχρεωνωμαι( μονο για υλικα κροσοβερ απο ebay πηρα απο εξω και τοσο καιρω που καναν..πηρα απο μαγαζι Θεσσαλονικης και τα εσκασα χοντρα αλλα..να προσεχα)
Φυσικα η τιμη παντα ειναι αναλογη της ποιωτητας γιατι βρησκεις πικνωτη με 5 αλλα και 105 ευρω.
Απλα το θεμα ειναι οτι εχει δουλεψει πολυ αυτη η εταιρια απο μπασιστες με περιπου ιδια γουστα σαν εμενα στον ηχο οποτε ξερω οτι δεν θα με απογοητευσει.Την χρεισημοποιουν και για κοντραμπασο γιατι δεν χρωματιζει τον ηχο και η εταιρια λεει
As is often the case for DIY initiatives, the goal of the [/size]fEARful[/size] design is not focused on economy, but rather on performance. There are too many options for the various parts to tell how much it will cost you. If you go all out, it will probably cost around 40% to 50% of what a high end boutique cabinet would cost. Here's what [/color]
[/size]greenboy[/size] had to say regarding the cost of a build: "I wouldn't have bothered designing anything if a cheaper or even a more expensive commercial solution could have delivered in a same-sized package the full-sounding broadband SPL and wide-dispersion, detailed sonic quality I was after."[/color]
[/size][/color]
- A 15/6 is as loud as most 310 cabs with one watt input, and more extended in response. With a lot of watts it can get as loud or louder than a 610 driven to its limits, and will sound fuller and more responsive while doing it.