Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!
Λοιπόν ο Tubemeister 36 ειναι δελεαστικός γιατί από ότι είδα είναι μόνο 7 κιλά (!)ομως οι λίγες προενισχύτριες που έχει με φοβίζουν ότι το drive του μπορεί να μην μου κάνει. Διάβασα επίσης την ωραία παρουσίαση που ειχες κανει για Tubemeister 18 αλλα και για τον 36. Δυστυχώς εχω συνηθίσει την αίσθηση που εχει το drive του jvm που εχει 5 προενισχύτριες και πλέον έχω βάλει στην άκρη κάτι άλλα μηχανήματα που είχα με λιγότερες λάμπες (preamp marshall jmp1, marshall avt 100).
Η κιθάρα που παίζω συνήθως τις βρωμιές είναι μια Jackson Dinky DK2
http://www.jacksonguitars.com.au/guitars/DK2_Dinky/στην οποία πρόσφατα άλλαξα τον jb (duncan) που είχε στην bridge και έβαλα τον DiMarzio Super Distortion, αλλά μάλλον θα ξαναγυρίσω τον jb. Για πιο καθαρές καταστάσεις έχω μια stratocaster.
Γενικά από όλους αυτούς που προτείνατε μου φαίνεται ότι τείνω πιο πολύ στον Evh 50 ίσως επειδή θα έχει το πιο πολύ γκάζι από όλους. Επίσης μου αρέσει που έχει το on/off loop στο footswitch όπως είπε ο sfanfan.
Ο Laney Ironheart 60(ο IRT studio 15w θα μου έπεφτε λίγος) που θα ήταν μια άλλη επιλογή πχ από ότι κοίταξα δεν το έχει.
Ο Koch studiotone έχει και αυτός 3 προενισχυτριες και επιφυλάσσομαι για τον ίδιο λόγο με τον tubemeister και δεν ξέρω αν μου φτάσει το γκάζι. Δυστυχώς έχω συνηθίσει το πολύ γκάζι το jvm. Επίσης και αυτός νομίζω δεν έχει επιλογή για το fx loop από το πετάλι. Ο twintone ίσως φαίνεται καλύτερη επιλογή.
Ο Bugera Trirec δυστυχώς ξεφεύγει από την κατηγορία των κιλών που θέλω αλλά τον ψιλοέχω βάλει στο μάτι. Αντέχουνε τελικά αυτά τα μηχανήματα (bugera) ή μες στον χρόνο έχουν θέματα? Αναρωτιέμαι ηχητικά ποσό πλησιάζει τον dual rec, που αν κάποτε αποχτήσω φράγκα θα τον πάρω και αυτόν (τον reborn). Είχα κάνει μια σκέψη να έπερνα τον mark V 25 αλλά φοβάμαι οτι δεν θα με φτάσει το γκάζι του. Γενικά αν και δεν τους έχω ακούσει από κοντά αλλά μόνο από youtube, νομίζω ότι ο dual rec μου αρέσει καλύτερα από τον mark V παρότι ο τελευταίος είναι πιο ευέλικτος και έχει πιο πολλούς ήχους.
Όσο για τον jvm, ο 205 με τα 2 κανάλια και τα 6 modes δεν είναι κακή λύση αλλά να δώσω 1300e και να έχω 2 ίδιους ενισχυτές κάπου με χαλάει. Ωστόσο αν έβγαινε ο 410 σε 50 watt και ήταν 17 κιλά θα ξεπερνούσα τον ενδοιασμό μου και θα τον είχα πάρει ασυζητητί. Γενικά αν κάποιος θέλει να πάρει jvm προτείνω ανεπιφύλακτα να πάρει τον 410 (τετρακάναλο). Και ο βασικός λόγος είναι ότι έχεις 2 OD κανάλια και μπορείς να έχεις στο ένα τις ανορθόδοξες ρυθμίσεις στο eq και το άλλο να το έχεις κανονικά για πιο μοντέρνο ήχο. εγώ συνήθως έχω και στα 2 κανάλια τις ανορθόδοξες ρυθμίσεις , με κάποια διάφορα στο gain κυρίως και κάποιες άλλες ψιλοδιαφορές. Μόνο αν θέλω να παίξω μεταλ, βάζω το eq κανονικά σε κάποιο από τα 2 κανάλια όλα κοντα στην μεση), συνήθως στο OD2. Και άλλος είναι λόγος για να πάρεις τον τετρακαναλο είναι τα modes που έχει το καθαρο καναλι - orange clean και red clean, από τα οποία βγάζω ήχους που δεν γίνεται να βγουνε από το orange crunch και red crunch που υπάρχουν στον δικάναλο, (τα οποία υπάρχουν και στον τετρακάναλο).