μπορω να σου δωσω αποψη για τον brunetti αφου ειμαι ενας απο τους μαλλον δυο κατοχους mc-2 στην ελλαδα.
Μη τον παρεις. Ειναι ο καλυτερος ενισχυτης που εχω ακουσει. Χα χα.
Σοβαρα ειναι αλλα ειναι δυσκολο θηριο.
Απο βαρος, δεν ειναι υπερβολικα βαρυς αλλα δεν ειναι και ελαφρυς. Η εταιρεια λεει 22-23 κιλα, εγω μετρησα κοντα 26. Αλλα δεν ειναι εκει το θεμα. Ειναι μηχανημα που δεν παιζευ ευκολα χαμηλα αλλα ειναι καθαρα φτιαγμενο για να σκιζει ψηλα. Το edge που λεει στην αγγελια δεν ειναι για να τον κανει 4x12 αλλα η αληθεια ειναι οτι αποκτα τονικοτητα παρομοια. Ειναι τρια καναλια το καθενα με δικο του gain volume και το edge ειναι footswitchable. Απο ο,τι καταλαβα απο τα συμφραζομενα σε ερωτηση που εκανα στον ιδιο τον marco brunetti στο forum του πρεπει να γυρναει μερος του σηματος μεσα στον προενισχυτη α-λα fryette ενα πραγμα.
Το αποτελεσμα ειναι, πυκνος πιο vintage ηχος (πρακτικα αδιακριτος απο τον JCM 800 που εχουμε στο στουντιο απο την ιδια καμπινα) στο δευτερο καναλι με το edge εκτος. Με το edge σε λειτουργια, πολυ πιο μοντερνος, καθαρος στα ορια του hi-fi και παντα μουσικος ταυτοχρονα. Ο αγαπημενος μου ηχος ολων των εποχων κατα καποιο τροπο ειναι το crunch του brunetti μπουσταρισμενο με ενα overdrive. Ισως ο πιο δυναμικος high gain ηχος, πεντακαθαρος σε αναλυση στις συγχορδιες και με εκεινο τον υπο-μπασσο τανκς ηχο που σου επιτρεπει να παιζεις και λιγο με τον μπασσιστα αν θες! Αλλα οχι απολυτα μοντερνος. Για να σου δωσω να καταλαβεις, τελειος για metallica, επαρκης για killswitch engage (που και αυτοι boosted παιζουν) αλλα οχι πιο sludg-oειδη τυπου meshuggah, machine head η ακομη gojira και τετοια. Αληθεια σε τι ηχο στοχευεις?
Το τριτο καναλι ειναι απιστευτο για lead Η και για χαλαρο μοντερνα ρυθμικα, αναλογα και με την κιθαρα. Θα σου πω παντως οτι ενω μοιραζονται ρυθμιστικα ακουγονται εντελως διαφορετικα (crunch και lead). Μαζι με το mesa studio preamp το lead του brunetti ειναι ο πιο εκφραστικος μοντερνος lead ηχος που ειχα την χαρα να παιξω. Σε συγκριση με rectifier (και μαλιστα ενα απο τους αρκετα καλους, πρωιμους blackface) και αλλα μηχανηματα που δοκιμασα ηταν, φανερα επανω. Σου αφηνε μεγαλυτερο περιθωριο για να ρυθμισεις το αποτελεσμα με τα χερια σου και ειχες αφθονο γκαζι.
Και εκει ειναι που αρχιζουν τα μειονεκτηματα και θα ειμαι πολυ αυστηρος σε μια ερωτηση που θα σου κανω. Τι τυπος παικτη εισαι? Θες τη δουλεια να την κανει ο ενισχυτης, να χαιδευεις και να βγαινει ενας τοιχος απο gain και overtones? H μπορεις και θελεις να βγαλεις αποτελεσμα με τις δυναμικες του παιξιματος σου (οχι το κλασσικο ημι-βλακωδες σαν ορισμος κατεβαζω το volume της κιθαρας για να καθαρισει αλλα το πως ανταποκρινεται ολο το συστημα χτυπημα πενας-κιθαρα-ενισχυτης)? Θα παιζεις σπιτι η με μπαντα? Μετριες εντασεις μπαρακια η θα το σκας κανονικα?
Γιατι το brunetti δε θα κρυψει λαθη, δε συγχωρει και δεν εχει ορεξη να ασχοληθει με practice amp ηχους ουτε να παιζει αξιοπρεπως οταν γνεφει ο ηχοληπτης να κατεβασεις. Θεριζει, και το κανει ψηλα και το κανει με τροπο με τσαμπουκα και με δικο του στυλ.
Αλλό μειονεκτημα-πλεονεκτημα ειναι οτι ειναι φοβερα ματσαρισμενος στο δικο του μεγαφωνο. Τον ανοιξα (ειναι convertible, γινεται και open back και αποκτα διαφορετικο απλωμενο και πιο εκτεταμενο αλλα χαλαρο ηχο-κανονικα ειναι closed back) και εχει ενα θηριο jensen με τρελλο μαγνητη και custom για την εταιρεια. Με αλλα μεγαφωνα (vintage 30 παλι σε brunetti καμπινα η greenbacks στην orange στο στουντιο) ακουγεται απο καλα εως πιο μεταλ εως ενδιαφερον αλλα χανει το χαρακτηρα του καπως.
Επισης οταν συνδεεις και δευτερη καμπινα για ολικη εμπεδηση στγα 8 ohm γινεται πιο σφικτος (αναμενομενο) αλλα εμενα δεν μου αρεσει, πραγματικα ο μονος ενισχυτης που ακουγεται καλυτερα οπως ειναι σαν combo με το δικο του μεγαφωνο. Ισως με μια καμπινα brunetti 4x12 στα 16 ohm...
Για μενα ειναι ισως ο πιο προσιτος-παρεξηγημενος καλος high end ευελικτος ενισχυτης που υπαρχει. Το καθαρο του ειναι εξωπραγματικο για hi gain τρικαναλο παρεμπιπτοντως. Τον εχω συγκρινει εως και με steavens engl mesa marshall και ως τωρα δεν ιδρωνει το αυτι του.
Πριν ενα δυο χρονια ο εισαγωγεας απο σερρες τα σκοτωσε σε τιμες για να φυγουν αλλα η κατασταση ηταν δυσαρεστη (θανατος κτλ). Ωστοσο απο ιταλια και με μεταφορικα παλι δεν μπορεις να βγεις ευκολα στα 650-700!
Απο εκει και επειτα ενα δυο πραγματα που διαβασα και με "ενοχλουν". Μην πιστευεις οτι διαβαζεις στο ιντερνετ αν δεν δοκιμασεις.
Αυτα που λεει για τον Mark V ειναι αηδιες. Φερτε τον μου σε οποιοδηποτε studio εναντια σε οποιοδηποτε 5150 η rectifier και σε πραγματικο gain και οχι death metal δωματιου που μαλλον παιζει ο τυπος αν δεν τους πατησω κατω και να φανε τα λογια τους τουλαχιστο θα μπορεις να παιξεις εξισου ανετα και επιθετικα. Ειναι ιδιαιτεροι ενισχυτες, δεν ρυθμιζονται με τον νορμαλ τροπο αλλα οπωσδηποτε σκοτωνουν οταν ξερεις η μπορεις να παιξεις οπως απαιτουν.
Επισης τρικαναλοι φιλες, ΔΕΝ ειναι ενισχυτες με τρια volume τρια gain και τρια eq και οι αλλοι δεν ειναι ψευτοδικαναλοι.
Αυτοι οι ενισχυτες, προκειμενου να εχουν λογικο βαρος και συγκεκριμενο χαρακτηρα κατα βαση ειναι ΟΛΟΙ μονοκαναλοι τα οπισθια τους να βαρανε στο πατωμα για τον απλο λογο οτι ξεκινανε απο ενα καθαρο mode στον προενισχυτη και απο εκει προσθετουν λαμπες και εναλλαξιμα eq για να ποιασουν αυτο που θελουν. Αλλα ακομη και ετσι, το lead καναλι για παραδειδμα θα χρησιμοποιει λαμπες και το κυκλωμα του καθαρου.
Ειναι κακο αυτο? ΟΧΙ! Απλα αν θες πραγματικα απελευθερωμενο ενισχυτη τοτε θα ηθελες τρια ξεχωριστα προενισχυτικα κυκλωματα και κατα βαση ισως και αλλαγες στον τελικο αναλογα το καναλι, που θεωρητικα αυτο θα παιρνει σβαρνα και την καμπινα. Για να μη το χοντρυνουμε, ρωτα τον ADRIANO για τον d-moll και γιατι ξαφνικα αυτος παροτι "ψευτοτρικαναλος με δυο eq" εχει παραπανω λαμπες στην προενισχυση απο ενα αλλο. Η γιατι ενας fender the twin red knob εχει 9 12αx7 (ok η μια ειναι 12at7) και δεν βγαζει παραπανω gain απο ενα mid gain marshall? Γιατι ειναι πραγματικος δικαναλος με δυο διακριτα προενισχυτικα κυκλωματα που μαλιστα συνδυαζονται κιολα αν θελεις.
Θα σου λεγα να μη ψαχνεις καν ποσα καναλια εχει ενας ενισχυτης αλλα να ξεκινησεις απο το αν σε βολευει αυτο που κανει και αν εχει τον ηχο που θες. Αν παιζει ψηλα η χαμηλα η οπου θες, αν εχει καλη λοοπα αν θες εφφε (π.χ. τα rectifier ειναι για πεταμα οπως και τα orange rockerverb mk I σε αυτο το θεμα) και κυριως αν ο ρυθμικος του ηχος ειναι αυτο που θες.
Αν θες μετα ποικιλια μαθε για 4 cable method, που θα σου δωσει π.χ. και ελεγχο midi στον 5150 ΙΙΙ και εξτρα ο,τι ηχο θες (καθαρο, βρωμικο εφφε) στη loop ασχετα απο τον προενισχυτη του 5150 ΙΙΙ.
Τελος μην υποτιμας μηχανακια που δεν ειναι χιλιοτραγουδισμενα: Αυτη τη στιγμη πωλειται το παλιο μου ΧΧΧ super 40 στην θεσσαλονικη.
Οπως θα σου ελεγα να μην παρεις το brunetti αλλο τοσο θα σου ελεγα οτι αυτο θα κανει ο,τι θες. Καλα καθαρα, πολυ καλο μεγαφωνο καμπινα, 23 κιλα βαρος με ευκολη μεταφορα. Καθαρο η crunch στο πρωτο καναλι Ultra στο δευτερο που θα δωσει οσο γκαζει θες χωρις πεταλακια και τρελλα pinch harmonics. solo boost που ανεβαζει ενταση σε οποιοδηποτε ηχο και καλη loop. Για τα 450 που ζηταει ειναι φοβερο και τρομερο γενικως και ειδικως.
Αν μπορεις δοκιμασε το. Εγω το εδωσα γιατι ειναι τοσο βολικο που κατα βαση δεν επαιζα τιποτα αλλο σε προβες και live, αν θελεις πιστεψε το. Ηθελα να ξεφυγω και να παιζω τους αλλους ενισχυτες μου η να δοκιμασω κατι αλλο.
Το brunetti ειναι καλυτερο για μενα αλλα δεν εχει την ευκολια του XXX σε καμια περιπτωση.
Οταν τον συγκρινα με το JVM τοτε που ειχα, το JVM ηταν σαν μετριο μοντελλινγκ μηχανημα θαμμενο διπλα στο peavey...Απιστευτο. Και μετα τα mods δεν αλλαξαν και πολλα.
Καλες αγορες αλλα προπαντων δοκιμες.