Το μόνο πράγμα που πρέπει να σας/μας ενδιαφέρει στα ξύλα είναι η ανθεκτικότητα, το βάρος, η ομορφιά και η αίσθηση στο χέρι (για τα ξύλα μπράτσου). Τίποτα άλλο. Η δική μου εμπειρία και γνώση λέει αυτό ακριβώς. Αν περιμένεις από το ξύλο να σου φτιάξει τον τόνο ή τον ήχο.. είσαι νυχτωμένος. Με το 70% των σύγχρονων κιθαροπαιχτών να παίζουν μέσω ψηφιακών πλατφόρμων (modeling amps, amp sims, VSTs, πεταλιέρες κτλ) σχεδόν ακυρώνονται οι μαγνήτες.. για ποια ξύλα μιλάμε..
Αυτή είναι η δική μου άποψη. Προσωπικά, αν η κιθάρα είναι ελαφριά, με καλό σε αίσθηση λαιμό, όμορφη, και με καλούς μαγνήτες, είμαι καταευχαριστημένος. Τι αν είναι φτιαγμένη από μαόνι 1000 ετών τι και αν είναι από τα ροκανίδια του κυρ Τάκη.
Και μιας και λέτε για τις Ibanez Iron Label, είναι εκπληκτικές. Έχω 2 και οι δύο 6χορδες με τη gibraltar bridge της ibanez, χωρίς να έχει τον "ουαου" factor έχει καταφέρει να φτιάξει ένα σύνολο που στα λεφτά του είναι εξαιρετικό. Τι και αν δεν έχει locking tuners, δεν είχα ποτέ θέμα κουρδίσματος. Οι EMG είναι μια χαρά μαγνήτες για τη δουλειά του (metal), το μπράτσο είναι εκ των βολικότερων default medium prized μπράτσων της αγοράς, με καλή κατασκευή και δεν καταλαβαίνει τπτ από αλλαγή θερμοκρασιών κτλ. Κιθάρα σκύλος με λίγο λόγια.