Λοιπόν update!
Τα πράγματα ήρθαν σήμερα, παρήγγειλα τελικά ένα Atten ST40 κολλητήρι το οποίο έπαιζε στα 70 ευρώ, και είπα να δώσω κάτι παραπάνω και να πάρω αυτό, μην ρωτάτε τα κριτήρια, μου φάνηκε πιο "καλό" στη φωτογραφία..
Anyway, μαζί με αυτό πήρα καλάι αρκετό να έχω, ένα κοφτάκι, μία flux πάστα.
Δεν ακουμπάω κιθάρα ακόμα, οπότε βρήκα 2 βύσματα Neutric που είχα πάρει καινούργια και τα είχα σε ένα συρτάρι, καλώδιο είχα, άνοιξα το utube, βρήκα
αυτό το βίντεο το είδα καναδυό φορές να δω τι πάει που, και ξεκίνησα.
Η δυσκολία ήταν ότι το ένα βύσμα ήταν γωνία και με ζόρισε αρκετά. Το απλό καρφί ήταν πιο εύκολο.
Το καλώδιο παίζει!! Δεν ξέρω βέβαια αν έχει απώλειες, δεν ξέρω αν οι κολλήσεις έγιναν σωστές (όμορφες δεν είναι πάντως σε καμία περίπτωση) αλλά παίζει! Τεράστια ικανοποίηση!!
Μέχρι να πετύχω την πρώτη κόλληση, έκοψα, γάνωσα και ξαναέκοψα αρκετές φορές ώστε να πετύχω το μήκος κτλ. Πρέπει να μου πήρε κανά 30λεπτο σίγουρα να το κάνω

Όπως λέει και αυτός στο βίντεο το πολύ καλάι είναι λάθος αλλά δεν μπορούσα να το ρυθμίσω, τα επόμενα θα είναι σίγουρα καλύτερα. Σαν πρώτο καλώδιο δεν θα το χαλάσω για να το ξαναφτιάξω. Θα το κρατήσω και όσο πάει, λογικά θα χαλάσει σχετικά εύκολα. Αλλα θα πάω να πάρω 4-5 βύσματα ακόμα, τιποτα της πλάκας ίσα ίσα να κολλάω ξεκολλάω μέχρι να αρχήσω να έχω αίσθηση του κολλητητριού και της θερμοκρασίας στο χέρι.
Παιδιά, είναι τρομερό πράγμα, σαν να άνοιξε ένας νέος κόσμος! Επίσης κατάλαβα αυτό που λέγατε για τις μύτες. Το κολλητήρι μου φαίνεται ότι έχει σχετικά χοντρή μύτη και στους μικρούς χώρους του βύσματος χωρούσε οριακά, οπότε θα πάρω και μία μικρότερη σίγουρα. Πώς καθαρίζουμε τη μύτη; Έβαλα νεράκι στο σφουγκαράκι και καθάριζα μετά από κάθε κόλληση, αλλά γενικά το καλάι που μένει πώς το καθαρίζω;