Να ρωτησω τωρα γω..το μπασο τριζει ελαφρα σε ολο το μηκος της ταστιερας (τριζε/τασταρει..λογικα ειναι το ιδιο,ε;)αρα εδω θελει σηκομα το nut?
2 νοτες δεν υπαρχουν αρα εκει θελει ακομα λιγο τριψιμο..(χθες εκσνα ελαφρυ τριψιμο γιατι ημουν επιφιλακτικος για την πατεντα μου) και εχω μια κουφθα νοτα.Εκει τι γινετε;
το τρίξιμο είναι σε πατημένες νότες ή σε ανοικτές? Αν είναι οι ανοικτές νότες είναι είτε το relief (που μου είπες οτι είναι επίπεδο=0) είτε χαμηλό nut. Αν είναι σε πατημένες νότες (fretted) τότε είναι είτε το relief είτε κάποιο τάστο έχει πρόβλημα είτε το action είναι πολύ χαμηλό.
Το nut επηρεάζει μόνο ανοικτές νότες.
Για την κούφια νότα ανέβασε το action στον Θεό, εκεί που οι υπόλοιπες γειτονικές νότες ακούγονται καθαρά.
Λύθηκε το πρόβλημα? Αν ναι τότε είναι είτε ταστο είτε action.
Οχι??? έχει πρόβλημα το μπράτσο, και δίνει dead fret, είτε έχεις κάποιο περίεργο συντονισμό που σου ακυρώνει την ταλάντωση της χορδής.
Ανέβασε/κατέβασε tuning. Μετακινείται σε άλλο ταστο? Αν ναι είναι dead fret 100%, και δεν λύνεται ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ, εκτός και αν είναι πρόβλημα με κάποια μηχανικά μέρη στα κλειδιά ή στην γέφυρα. Για κοίταξέ τα όλα αυτά.