Εγώ καθώς είμαι όπως είπα λίγο άσχετος, αλλά και με πολύ λίγο χρόνο λόγω δουλειάς να πηγαίνω σε μαγαζιά (μένω και μακριά από την Αθήνα), έψαχνα για ενισχυτή από το internet χωρίς να τους βλέπω από κοντά. Με τους μεταχειρισμένους ειδικά είχα ένα φόβο γιατί με τίποτα δεν θα μπορούσα να καταλάβω την κατάσταση των λαμπών ή άλλη κακομεταχείριση, έτσι έψαχνα καινούργιους προσπαθώντας να καταλάβω τι παίζει από προδιαγραφές και κριτικές.
Αποτέλεσμα: το απόλυτο overkill, γιατί δεν πήρα τον Bugera v22 αλλά τον v333, με 100κάτι βατ και δύο 12άρια ηχεία, που με την έκπτωση του ιντερνετομάγαζου έφτανε τα 375 ευρά, τιμή που θεωρούσα ότι αντιστοιχούσε σε πιο μικρό ενισχυτή. Λάθος. Το κτήνος έφτασε στη δουλειά, ζύγιζε 38 κιλά και με δυσκολία τον σήκωσα και τον έβαλα στο αυτοκίνητο.
Το σπίτι μου ευτυχώς είναι μακριά από την πόλη και δεν έχω πρόβλημα με γείτονες (δεν υπάρχουν!). Έτσι, παίζω με τον ήχο του καναλιού στο 2 και τον master στο 2 άντε 3, μέχρι να έρθει η γυναίκα μου από το πάνω πάτωμα να παραπονεθεί ότι δεν μπορεί να διαβάσει με την κόρη μου (και το volume της κιθάρας είναι επίσης κάπου στο 3).
Μ' αυτά και μ' αυτά είμαι ενθουσιασμένος. Τα καθαρά είναι απίθανα, το crunchy και το lead κανάλι πολύ καλά (από ό,τι μπορώ να καταλάβω με τη δική μου εμπειρία) και έτσι παίζω χωρίς πετάλια. Ο ενισχυτής έχει ένα πολύ στιβαρό footswitch με το οποίο αλλάζω ήχο από το καθαρό στα άλλα δύο κανάλια και αυτοί οι ήχοι μου φτάνουν μια χαρά (έχω ένα πεταλάκι digitech που κάνει παπάδες αλλά πλέον απλά με κοιτάζει από το ράφι:). Για μεταφορά μόνο δεν κάνει γιατί θέλει νιάτα ή πολύ θέληση λόγω βάρους.
Έτσι, με βάση τη δική μου εμπειρία, ο V22 θα πρέπει να είναι και πιο φτηνός και πιο ελαφρύς, ενώ θα μπορέσεις να σηκώσεις την ένταση και πιο ψηλά που από ό,τι διαβάζω χρειάζεται για να αποδώσει σωστά ένας λαμπάτος ενισχυτής. Για το infinium διάβασα ότι αυξάνει τη διάρκεια ζωής των μπαταριών μέχρι 20 φορές και (πολύ σημαντικό για μένα) σου λέει πότε πρέπει να τις αλλάξεις.
Αυτά τα ολίγα. Αν μπορώ να βοηθήσω με καμιά άλλη λεπτομέρεια ευχαρίστως.