To κλασικό δράμα με τις Ibanez που πουλιούνται κοντά στο χιλιάρικο. Αν είναι απο Ινδονησία σε κλέβουν γιατί πληρώνεις κανα 500άρι παραπάνω από τους ανταγωνιστές, αν είναι Prestige πληρώνεις ένα καλό όργανο με Ibanez μαγνήτες. Γελάει ο κόσμος.
και οι άλλες οι μαρκες στα ίδια είναι...η ποιότητα έχει πιάσει πάτο και οι τιμές οροφή. Γενικά, στα διεθνή φόρα λένε οτι χρειάζεται επαγγελματικό setup και ίσως fret dressing/leveling ακόμα και σε πανάκριβα όργανα.
Είχα πάιξει με μια Schecter hellraiser 7-FR με EMGs για πολλή ώρα... ε λοιπόν είχε :
- str8 neck - 0 relief
- ψηλό action
- και .... τάσταρε παντού!!!
με το δικό μου παίξιμο, με το πανάλαφρο παίξιμο του πωλητή δεν έτριζε καθόλου... Φυσικά δεν την πήρα, πήρα την UV70p από Θωμά, και έτσι πως ήρθαν τα πράγματα (να έχω ένα μαμάτο αξιόπιστο όργανο με τρεμ ΑΝΩΤΕΡΟ απο τα floyd μου αν και κινέζικο, με το πιο σταθερό και κτηνώδες μπράτσο που είχα ποτέ) δεν το μετάνιωσα....
δεν νομίζω οτι η Ibanez είναι ξεχωριστή περίπτωση, ίσα ίσα επειδή είναι μάρκα που επενδύει σε νέα σχέδια και τολμά, ίσως κάποιο RnD κόστος να το κλέβουν απο το QC και το αποτέλεσμα να το επωμίζεται ο δύστυχος καταναλωτής.
Στο δια ταύτα, αν έχεις καλό σουπερ μάστορα κομάντο και γνώστη, τότε προχώρα με Ibanez. Εγω τις εμεπιρίες μου τις είχα με λίγο παραπάνω σασπένσ