φαίνεται τρελη Γιαπωνεζίλα. Απο που το κατάλαβα? Απο το μέγεθος της γκάμας και απο τις φάτσες των εργατριών. Αλλα τελικά είναι απο Κϊνα. Μου κάνει εντύπωση που δεν έχουν 7-χορδες.
Αυτο που λέιπει απο την αγορά είναι ένα μπουτίκ εργοστάσιο με αποκλειστικά custom σχέδια, online design, απο Κίνα, εννοείται. Νομίζω θα έκανε αρκετή επιτυχία.
Καλέ μου φίλε, μάλλον εννοείς 'Κινεζιά'...
Να σου θυμίσω, αν δεν ξέρεις/θυμάσαι, ότι στα ηλεκτρονικά (ενισχυτές, κλπ, εξαρτήματά τους, κλπ) επικρατούσαν οι Αμερικάνοι. Μέχρι, που κάποτε γεννήθηκε κάποια SONY, κάποια SANYO, κάποια SANSUI, κι οι πωλήσεις των USA έπεσαν κατακόρυφα. Έφτιαχναν και κιθάρες (ηλεκτρικές κυρίως), οι Αμερικάνοι, αλλά κι εκεί οι Γιαπωνέζοι 'τους έριξαν στ' αυτιά'!
Κάποτε οι Αμερικάνοι, αφού εγκατέλειψαν το φεγγάρι, μετά από τις τρελλές δαπάνες, και το (παραλίγο δυστύχημσ) με το Απόλλων 13, είπαν κι έφτιαξαν 'οι στόκοι', από τα 'σκουπίδια των προγραμμάτων Απόλλων, και των προηγουμένων, το περίφημο "SKYLAB"!!
Όσοι δεν ξέρετε την τύχη του, δείτε την στο Internet.
Ο MIR, και ο Κινέζικος αντίστοιχος, έχουν ξεχάσει πόσον καιρό είναι -ασφαλέστατα- σε τροχιά!
Απλώς, η 'Κινεζιά' μπορεί να φτιάξει το "Παλάτι τ' ουρανού", μπορεί να φτιάξει και πουκάμισο για μιά μέρα! Ό,τι πληρώνεις παίρνεις!
Γιατί, άραγε, εταιρείες, όπως η Microsoft, έχουν 'στείλει' τα περισσότερα εργοστάσιά τους στην Κίνα;
Για βρες, και πάρε, την φτηνότερη ηλεκτρική Fender από τη USA, κι άντε μια βόλτα, (ακόμα και Ιντερνετικά) κι από την Κίνα.
Πάρε τις δύο 'ονομαστικά' ίδιες ποιότητες και σύγκρινέ τις! Πολύ πιθανόν, η 'Κινεζιά' να βγει και καλύτερη! Διότι η FENDER, ακόμα και από το εργοστάσιό της, στην Κίνα, ελέγχει τρελλά τα προϊόντα της, ώστε να μην 'βγει κακό όνομα' στην Εταιρεία!
Είναι, όμως, η Fender!
Κιθάρα, από κάποιο ανώνυμο εργοστάσιο, φτιάχνει κι Μαστρο Σταύρος απ' το Μενίδι!
Η εγγύηση είναι στο μιλητό, όπως κι η απόδειξη πληρωμής.
Το ίδιο θα συμβεί και με το εργοστάσιο του Μαστρο Σταύρου στο Κανάβεραλ, ή όπου αλλού θέλεις!
Άμα χαλάσει, από οποιαδήποτε αιτία, μπορείς άνετα σε κάποιο μαραγκό, να σ'την κόψει -στο πλάτος- στα δύο. Σου κλείνει και την τρύπα του ηχείου, κι έτσι έχεις πλέον δύο εξαιρετικά κουπιά, για βαρκάδα στη Θάλασσα.
Χαιρετίσματα πολλά
Γιώργος