Γεια χαρά, θες να ηχομονώσεις το χώρο σου, δλδ έχεις πρόβλημα εξωτερικών θορύβων/θες να μειώσεις το θόρυβο από το δωμάτιο προς τα έξω, ή έχει προβλήματα διάθλασης του ήχου (φυσικό reverb και/ή echo) μέσα στο χώρο; Δεν νομίζω να χρειάζεται να ηχομονώσεις ιδιαίτερα το δωμάτιο από τη στιγμή που θα γράψεις φωνή. Περισσότερο νομίζω το δεύτερο πρέπει να σε ενδιαφέρει, εκτός και αν το περιβάλλον που ζεις είναι ιδιαίτερο ακατάλληλο (από θέμα θορύβων).
Αν λοιπόν το πρόβλημα εντοπίζεται κάπου στο πρώτο θέμα, είναι ζόρικη (βασικά ακριβή) η λύση. Αν είσαι στη δεύτερη κατηγορία, θες να μειώσεις αντανακλάσεις και ηχώ μέσα στο χώρο τότε η λύση είναι πιο εύκολη. Όπως και να έχει, εγώ θα σου πρότεινα να αγοράσεις κάτι
τέτοιο. Μπαίνει στη βάση του μικροφώνου και δημιουργεί ένα "ελεγχόμενο" και πιο μονωμένο χώρο για το μικρόφωνο. Θα σε σώσει από πολλά προβλήματα και θα πάρεις άμεσα πιο καθαρή ηχογράφηση. Από εκεί και πέρα πες μας ακριβώς τι πρόβλημα αντιμετωπίζεις, τι θες να πετύχεις, τι έχεις μέσα στο χώρο το οποίο προκαλέι θόρυβο (Η/Υ, αφυγραντήρας, air condition κτλ είναι πηγές παραγωγής θορύβου κατά τη διάρκεια μία ηχογράφησης) για να σε βοηθήσουμε να βρεις (φθηνές) λύσεις.