χαιρετω την παρέα!
Αγόρασα πρόσφατα μια blade texas special από την οποία έλειπε το tremolo arm. Μιας και μου ήταν δύσκολο να πάρω την κιθάρα αθήνα, να βρω συμβατό μπαράκι, έκανα παραγγελία στην blade στην ολλανδία και μου το έστειλαν. Μου το χρέωσαν 6 ευρω συν αλλα 7 τα μεταφορικα (13 ευρω για ενα γ**ωμπαρακι) και το χειροτερο ειναι οτι κρατησε για 5-6 προβες μονο. Κόπηκε και έμεινε το μέρος με το σπείρωμα μέσα στο block. Κοινώς έχω κατεβάσει τρελά καντίλια :p
Θελω να αντικαταστήσω το μπαράκι άμεσα, μιας και την δευτέρα θα χρειαστώ την κιθάρα, κάτι που θα με οδηγήσει να κάνω λάθος επιλογές.
Πλέον ξερω οτι η διάμετρος στο σπείρωμα είναι 4,5mm οπότε ελπίζω να μη χρειαστεί να κουβαλήσω κιθάρα στο κέντρο. Επίσης δε νομιζω να βρω gold μπαρακι σε αυτη τη διαμετρο, οποτε αναγκαστικά θα πάρω ασημένιο.
Θα πρεπει επίσης να αφαιρεσω την βίδα που έχει μείνει στο block, κάτι αρκετά δύσκολο μιας και δεν εχω σκοπό να λύσω τη γέφυρα μιας και θα είναι άδικος κόπος να σεταρω παλι κιθάρα και χωρις στρώσιμο να παω για live (θελω πάντα μετα απο κάθε αλλαγή στην κιθαρα, να την δοκιμάσω σε κάποια πρόβα). Τέσπα θα δω τι θα κάνω μέχρι τη δευτέρα.
Οι ερωτήσεις ξεκινάνε τώρα και εχουν να κανουν με σωστή επισκευή/αναβάθμιση του οργάνου :p
Σκέφτομαι να αλλάξω εντελώς block και να βαλω καποιο καλύτερο και με μεγαλύτερης διαμετρου μπαράκι. Πρεπει να προσέξω κάτι? Ειναι όλα συμβατά? Δεν εχω ιδέα τι γέφυρα φοράει η κιθάρα, αλλα μοιάζει με την κλασική γέφυρα των strat με τις πολλες βιδες. Λέω να αλλάξω μόνο το μπλοκ μιας και η γεφυρα δουλευε ωραια χωρίς να "μαγκώνει" καπου και να ξεκουρδιζει. Αν δε βγάλω ακρη με συμβατότητες θα πρέπει να αλλάξω όλη την γεφυρα, κατι που ανεβάζει πολύ το κόστος. Ειδα τα προιόντα του wilkinson και εχει πολλα μοντελα. Ξέρει καποιος να με βοηθήσει στην επιλογη? Μήπως ειναι ευκαιρία, αν αλλαξω γέφυρα, να βάλω 2-point τρέμολο?
Για πείτε καμιά γνώμη ρε αδερφια!