Γενικά τα εχεις ανακατεψει τα πραγματα. Το να πας σε ενα καταστημα και να ψαξεις το εμπορευμα του ειναι στην διακριτικη ευχαιρια του καταστηματαρχη αν θα σου διαθεσει εναν υπαλληλο του για να σε βοηθησει στις αγορες. Το κανει το 90% για να πουλήσει, οποτε θα ειναι χαζοι να σου ζητησουν χρηματα. Οταν θα παω το αμαξι στο συνεργειο και θα εχω τον μηχανικό μια ωρα στη γυρα για να βρει απο που προερχεται το τσικι-τσικι που ακουω οταν εχει αναδρομο Ερμή δεν ειναι παραλογο να μου ζητησει χρηματα. Τωρα εαν καποιος είναι τραχανας και παει για την ιδια υπόθεση σε 5 μαστορες χωρις να εξηγησει απο πριν πως "ψαχνω να βρω τι εχει και δε γουσταρω να δινω 10ευρα για πεταμα" κακο του κεφαλιού του. Γενικα στην Ελλαδα εχουμε εναν ποιο ανατολίτικο τροπο σκέψης στο πως κανουμε δουλειές: "Ελα μωρε και θα τα βρουμε στην τιμη", "Α τον μαλακα τον καταφερα να μου κοψει ενα 20αρι", "Επειδη δεν εχω τώρα θα σου φέρω τα υπολοιπα οταν πληρωθώ" κοκ. Εδώ δεν ντρέπονται να σε χρεωσουν ακομα και για αλλαγη λαμπας. ΑΛΛΑ οταν πεις "θελω τις Χ δουλειες" παιρνεις ακριβες κοστολογιο και το αμαξι ή τη συσκευη σου στην ωρα ου σου ειπαν. Εχουμε μαθει να μην πληρωνουμε για πολλα που εχουν κοστος και μας κακοφαινεται.
Καλά επειδή απ' ότι καταλαβαίνω το "τραχανάς" απευθύνεται σε εμένα κι επειδή εγώ ζήτησα βοήθεια κι όχι μπινελίκια μπορείς να φεύγεις από το thread μου.Έπίσης αμα γουσταρεις να σε έχουν μόνιμα πιασμένο κότσο κακό του κεφαλιού σ. Ο μόνος λόγος που σου χρεώνουν τον έλεγχο για να ξερεις φίλε μου είναι για να μη σκεφτεις να παρεις το οργανο και να κερδίσουν την εργασία. Αυτό είναι απατεωνίστικη λογική και την υπερασπίζεσαι υπέρ του δέοντος... Οι κιθάρες δεν είναι αμάξια
Φιλε καταλαβες λαθος. Σε σχεση με την υποθετικη κατασταση του saved μιλησα. Επιπλεον υπαρχουν διαχειριστες στο φορουμ στους οποιους μπορεις να κανεις αναφορα οποιο σχολιο σε θιγει και οχι να ξαποστελνεις απο καπου οπου δεν μπορεις.
Συνεχιζοντας να πλατιαζω θα πω οτι θεωρω τιμιο για εναν Χ ελεγχο να απαιτειτε καποια αμοιβη. Δε μιλαω να το δει ο μαγκας πισω απο τον παγκο στα ορθια, αλλα να ψαξει να βρει βλαβες και λαθη απροσδιοριστα. Επειδη ειμαι χρονια στην πιατσα κι ετυχε να εχω πελατες που τρωγαν πονηροπιτα και μου λεγανε "Δε μου γυαλιζεις τον ουρανο (που ηταν κωλος απο κουτσουλιες) να δω αν κανεις καλη δουλεια;", πιστεψε με φιλε, δεν πιανομαι κοτσος. Σεβομαι τον κοπο του αλλου και το δικαιωμα του να ζητα αμοιβη. Δεν νομιζω πολλοι απο εμας που δουλεψαμε συνεργειο να μας αρεσε να παμε δοκιμαστικα μια βδομαδουλα αμοισθί; Ειμαστε μαθημενοι αλλιως σε πρακτικες παλιων εποχων και δυστυχως οι εποχες αλλαζουν.
Στο να βρει λαθη απροσδιοριστα,ναι,να πληρωθει.
Ομως οχι να παρει το οργανο για τυπικο σεταπ (ρυθμηση τρας ροντ,καθαρισμα ταστιερα κτλ) να πει οτι θελει λεφτα για την διαγνωση.
Σταυρο,δεν ειναι 2 βιδακια.Αλλα και 2 βιδακια να ειναι,αν θελει ηνωσεις για να υα σκαλησεις,τοτε να πληρωθεις.
Ομως πριν απο καθε σεταπ,πρεπει να γινει ελεγχος.
2 μπασα που εχω παρει καινουρια,τα πηγα για σεταπ και το ενα το πουλησα μετα το σεταπ,το αλλο δεν πηγε ξανα γιατι ουτε χορδες δεν αλλαξα απο τοτε.Και στα 2 πληρωσα μονο τις χορδες,γιατι το πρωτο σερβις ηταν δωρο του καταστηματος.
Οταν ομως θελησα να κανω σεταπ το μπασο που εφτιαξα,πηρα υηλεφωνο τον μαστωρα (φανη) και του ειπα τι πιστευω πως θελω.
Το πηγα,και ειδε πως καποια δεν χρειαζοντουσαν να γινουν,και χρειαζοντουσαν καποθα αλλα που νομιζα πως δεν χρειαζοντε.
Αυτα πρεπει να συζητιθουν απο την αρχη,για να μην πω μετα " αλλα ζητησα,αλλα εκανες",καθως και ξα μου πει ποσο βγαινει το κουστουμι.
Εκατσε κανα 10 λετα,το δκαλθζε,το εβαλε σε ενισχυτη,το δοκημασε,και μου ειπε.
Αφου τα συμφωνισαμε,οκ.
Αν δεν τα συμφονουσαμε,Δεν θα επρεπε να μου ζητησει χρηματα,την στηγμη που πχ δοκημασε το τρας ροντ αν δουλευει σωστα,ενω του ριπα οτι δουλευει σωστα,η που ειπε οτι θελουν τριψημο υα ταστα,ενω του το ειπα απο το τηλεφωνο.
Ομως εχει χρεως να το ελεγξει πριν κανει οτιδιποτε,γιατι μπορει να λεω εγω πχ τα τασυα εινα οκ και να ειναι μαυρο χαλι η να του πω το νατ ειναι για πεταμα και να μην ειναι.
Αλλο αμα του πω ειναι για πεταμα,αλλα αφησε το