Απο το COSM της Boss δεν είχα το παρανμικρό παράπονο. Και σε όσους Line6 έχω παίξει επίσης μου φάνηκαν πολύ καλοί οι ήχοι. Μιλάω για high gain.
Tα πιο καινούργια μοντέλα της Line 6, ειδικά ενισχυτές όπως οι Amplifi και πολυεφφέ όπως τα Helix κλπ, έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ σε σχέση με τους πρώτους Spider που ήταν εντελώς χάλια (προσωπική γνώμη). Eίχα κάποια εποχή ένα Pod X3, το οποίο ήταν από τα καλύτερα πολυεεφέ που έχουν περάσει από τα χέρια μου ως προς την ποιότητα των προσομοιώσεων και των ήχων γενικά. Δυστυχώς δεν ήταν ό,τι πιο εύχρηστο, με αποτέλεσμα να μην νιώθω ότι κατάφερα να εκμεταλλευτώ επαρκώς τις δυνατότητές του.
Όσο για το COSM της Boss, δεν θα φέρω αντίρρηση. Πάντως σε μια πρόσφατη σύγκριση κάποιων πολυεφφέ μεταξύ των οποίων το Boss GT-1 και το Zoom G1on, το Zoom μού φάνηκε ανώτερο ως προς την πιστότητα των ήχων που προσομοιώνει. Ήταν κάτι που δεν περίμενα, αν και έχω πολύ θετικές εμπειρίες στο παρελθόν από Zoom προϊόντα. Για κάποιο λόγο περίμενα το Boss να είναι καλύτερο, με βάση την τιμή και την εμφάνιση (το Zoom με μια πρώτη ματιά μοιάζει λίγο ψεύτικο, σαν παιχνίδι, ενώ το Boss δίνει την εντύπωση πιο στιβαρού και επαγγελματικού μηχανήματος).
Πάντως όλα αυτά είναι και λίγο ζητήματα προσωπικού γούστου. Θα έλεγα ότι από οποιοδήποτε σύγχρονο πολυεφφέ μπορεί κάποιος να βγάλει καλούς ήχους, αρκεί να αφιερώσει χρόνο για να μάθει το μηχάνημα και να φτιάξει τα presets που θέλει. Μετά είναι θέμα γενικότερων προδιαγραφών, συνδεσιμότητας, ευχρηστίας κλπ. Σε εμένα μπορεί να αρέσει περισσότερo το Zoom, σε άλλον το Boss. Περί ορέξεως (και αυτιών) κολοκυθόπιτα...