Αν έχω καταλάβει καλά, σε κάποιο σημείο ενώ όλη η ταστιέρα είναι ίσια, εκεί σηκώνονται κάποια τάστα.Είτε γιατί είναι τα τάστα πιο ψηλά, είτε γιατί είναι φλατ όλο το μπράτσο.Σε κάθε περίπτωση, αυτό δεν έπρεπε να γίνεται.
Άλλο να είναι κακοσεταρισμένη (ψηλό action, λάθος truss rod, άντε ας πούμε και κακοκομένο nut), κι άλλο να εξέχει κάτι που δεν πρέπει...
Στην πραγματικότητα βέβαια, η εμπειρία μου έδειξε ότι η πιο "ακριβή" μου κιθάρα, μια Ibanez RG370DXZ, είχε 2 τάστα αρκετά πιο ψηλά.Τα έφερα ίσια και όλα κομπλέ.
Μπορούσα να τη γυρίσω πίσω, καθώς αυτό είναι κατασκευαστικό πρόβλημα, κι όχι θέμα setup με την απλή έννοια. Ένας μάστορας γενικά πάντως τα φτιάχνει.
Και γενικά μιλώντας, μέχρι να αποκτήσει ο οποιοσδήποτε την όποια εμπειρία, καλό είναι να πηγαίνει πρώτα σε ένα μάστορα, περισσότερο για να του επιβεβαιώσει ή όχι το πρόβλημα, χωρίς απαραίτητα να το λύσει.
Το 90% των προβλημάτων λύνεται εύκολα, και μιλάω γενικά τώρα, αλλά τελικά στη ζωή είδα ότι ισχύει παντού :)Το βιώνω καθημερινά. Προβλήματα που μπορεί να είχαν λυθεί, πολλαπλασιάζονται από λάθος εκτίμηση του "χρήστη". Από ανθρώπινες σχέσεις, μέχρι πυρηνική φυσική...
Ε, στην κιθάρα θα κολλήσουμε;