parlats,
απ' όσο διαπιστώνω, δε διαφωνούμε ουσιαστικά σε κάτι.
Εαν διαβάσεις προσεκτικότερα το 1ο post μου, θα δεις πως δεν είμαι σύμφωνος με τις θεωρίες περί gay gene (εξηγώ και τους λόγους). Κατα τ' άλλα, όντως ανακαλύφθηκε η περιοχή Χq28, την οποία οι ερευνητές συσχέτισαν με την ομοφυλοφιλία. Ένα νεότερο γιαπωνέζικο group ξεκίνησε πάλι αυτή τη συζήτηση. Και, γενικότερα, δε μου φαίνεται ότι το θέμα έχει "θαφτεί" και τόσο, τουλάχιστον από πλευράς ερευνητικής δραστηριότητας (εδώ υπάρχουν έρευνες που συσχετίζουν, πάντα όσον αφορά τη γενετική, μεγαλύτερη γονιμότητα στις γυναίκες και παρουσία τάσης ομοφυλοφιλίας στους άνδρες, αμφότερες λειτουργίες που ελέγχονται από τα ίδια μέρη του DNA).
Η δε θεωρία της Wallace, για μένα προκύπτει πολύ περισσότερο ενδιαφέρουσα από τη γενετική, με βάση τη σημασία του ανοσοποιητικού συστήματος για τον ανθρώπινο οργανισμο (συμπεριλαμαβανομενης της σεξουαλικής λειτουργίας

)
Δεν αντιλέγω πως πρόκειται για θεωρίες που, μέχρι σήμερα, δεν έχουν δώσει οριστικά αποτελέσματα: δεν παρέμειναν θεωρίες όμως. Ο λόγος που παραθέτω αυτά τα στοιχεία είναι εγκυκλοπαιδικός: με την επιθυμία να βοηθήσουν στη συζήτηση

. Κατά τ' άλλα, θα συμφωνήσεις, οσον αφορά τις εικασίες, πως και η έννοια του θείου Νεύτωνα (αλλά και του θείου Δαρβίνου και άλλων "πατέρων ημών"

) που κυριαρχεί στη Φυσική είναι κάτι που αποδεχόμαστε de facto

.
Οι ορμόνες είναι ζωτικής σημασίας για τη σεξουαλική συμπεριφορά και αυτό γιατί δρουν στις περιοχές του εγκεφάλου ήδη από την εμβρυική ζωή. Σε αυτό το σημείο δεν υπάρχουν πολλές "θεωρίες": πάμπολλα τα παραδείγματα (ανέφερα μερικά πριν, βαρβιτουρικά, αντίστιξη καρυότυπου/φαινότυπου κτλ) που επιβεβαιώνουν την ύπαρξη μιας κριτικής ισορροπίας μεταξύ ΚΝΣ και ενδοκρινικού για την ομαλή σεξουαλικότητα.
H αναφορά στο AIDS ήταν ...οδηγία προς - πιθανούς - ναυτιλομενους: αν κάποιος κάνει search με τη λέξη homosexuality στο PubMed, βγαίνουν χιλιάδες αρθρα, πολλά εκ των οποίων δεν αφορούν το θέμα μας.
Edit D@ve Murray: σβήστηκαν off topic