Αποστολέας Θέμα: Ομοφυλοφιλία  (Αναγνώστηκε 39659 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος parlats

• Μουσικοπαρμένος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Δεν Μασάω τίποτα εκτός από φαγητό!!!
    • Προφίλ
    • Myspace
Απ: Ομοφυλοφιλία
« Απάντηση #100 στις: 27/09/06, 00:03 »
Οι θεωρίες του Kallman για γενετική προδιάθεση της ομοφυλοφιλίας είναι γνωστές, σε όσους ασχολούνται με τις βιολογικές επιστήμες, από τη δεκαετία του 50.

Οι θεωρίες του Kallman έχεις απόλυτο δίκιο, πασίγνωστες αλλά όχι αποδεδειγμένες!  ;)

Οι έρευνες για το "gay gene" ξεκίνησαν από τον Dean Hamer στις αρχές του '90.

Οι έρευνες βασισμένες σε εικασία ότι υπάρχει το gay gene, πάλι δίκιο έχεις αλλά δεν βρέθηκε ποτέ το gay gene!  ;)

Η Helen Wallace υπήρξε από τους πρώτους που υπέθεσε το ρόλο του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ελπίζω μέχρι τώρα να κατάλαβες γιατί μιλάω για εικασίες και όχι για ολοκληρωμένες έρευνες. Το λες και μόνος σου. Θεωρίες του Kallman, έρευνες ξεκίνησαν, υπέθεσε το ρόλο κλπ κλπ. Ολα καλά αλλά κανένα χειροπιαστό αποτέλεσμα!

Το αποτέλεσμα μιας έρευνας δεν είναι πάντα επαλήθευση ή σχηματισμός θεωρίας. Σε κάποιες περιπτώσεις όπως είναι και αυτή που αναφέρουμε εδώ, θέλουμε απτό αποτέλεσμα. Εικασίες και θεωρίες μπορούμε να κάνουμε και γω και συ που έχουμε γνώσεις βιολογίας σωστά?

Δεν έχουμε ουσιαστικά διαφωνία στο θέμα των διμορφικών περιοχών απλά σου παρέθεσα ότι το ποσοστό οιστρογόνων/αντρογόνων δεν είναι το παν για εξαγωγή αποτελεσμάτων!

Οταν λέω οι έρευνες θάφτηκαν εννοώ ότι δεν είναι πλέον τόσο hot ας το πούμε στην επαγγελματική κοινότητα μιας και ουσιαστικά είναι σχεδόν αδύνατον με τα σημερινά δεδομένα να απομονωθεί τέτοιο γονίδιο που ακόμα δεν αποδείχτηκε καν ότι υπάρχει.

Η ιατρική ορολογία μου είναι πολύ γνώριμη και έχω φάει όπως φαντάζομαι και συ άπειρες ώρες σε βιβλιοθήκες και στο νετ να διαβάζω άρθρα. Δεν μίλησα για AIDS, ξέρεις καλά ότι οι ερευνητές βγάζουνε πάντα προαποτελέσματα για να έχουν επιχορηγήσεις. Ομως το προαποτέλεσμα δεν έχει πάντα άμεση σχέση με το αποτέλεσμα αν ποτέ υπάρξει κάτι τέτοιο.

Ισως να έθεσα κάποιες λέξεις λάθος, το δέχομαι αυτό, ελπίζω με αυτό το ποστ να εξηγήθηκα κάπως καλύτερα. Ποτέ δεν είχα την άνεση του γραπτού λόγου  ;D

Αποσυνδεδεμένος kain

• Παλιός
  • Still On The Road
    • Προφίλ
« Απάντηση #101 στις: 27/09/06, 01:24 »
parlats,
απ' όσο διαπιστώνω, δε διαφωνούμε ουσιαστικά σε κάτι.
Εαν διαβάσεις προσεκτικότερα το 1ο post μου, θα δεις πως δεν είμαι σύμφωνος με τις θεωρίες περί gay gene (εξηγώ και τους λόγους). Κατα τ' άλλα, όντως ανακαλύφθηκε η περιοχή Χq28, την οποία οι ερευνητές συσχέτισαν με την ομοφυλοφιλία. Ένα νεότερο γιαπωνέζικο group ξεκίνησε πάλι αυτή τη συζήτηση. Και, γενικότερα, δε μου φαίνεται ότι το θέμα έχει "θαφτεί" και τόσο, τουλάχιστον από πλευράς ερευνητικής δραστηριότητας (εδώ υπάρχουν έρευνες που συσχετίζουν, πάντα όσον αφορά τη γενετική,  μεγαλύτερη γονιμότητα στις γυναίκες και παρουσία τάσης ομοφυλοφιλίας στους άνδρες, αμφότερες λειτουργίες που ελέγχονται από τα ίδια μέρη του DNA).
Η δε θεωρία της Wallace, για μένα προκύπτει πολύ περισσότερο ενδιαφέρουσα από τη γενετική, με βάση τη σημασία του ανοσοποιητικού συστήματος για τον ανθρώπινο οργανισμο (συμπεριλαμαβανομενης της σεξουαλικής λειτουργίας ;))
Δεν αντιλέγω πως πρόκειται για θεωρίες που, μέχρι σήμερα, δεν έχουν δώσει οριστικά αποτελέσματα: δεν παρέμειναν θεωρίες όμως. Ο λόγος που παραθέτω αυτά τα στοιχεία είναι εγκυκλοπαιδικός: με την επιθυμία να βοηθήσουν στη συζήτηση :). Κατά τ' άλλα, θα συμφωνήσεις, οσον αφορά τις εικασίες, πως και η έννοια του θείου Νεύτωνα (αλλά και του θείου Δαρβίνου και άλλων "πατέρων ημών" ;D) που κυριαρχεί στη Φυσική είναι κάτι που αποδεχόμαστε de facto ;).
Οι ορμόνες είναι ζωτικής σημασίας για τη σεξουαλική συμπεριφορά και αυτό γιατί δρουν στις περιοχές του εγκεφάλου ήδη από την εμβρυική ζωή. Σε αυτό το σημείο δεν υπάρχουν πολλές "θεωρίες": πάμπολλα τα παραδείγματα (ανέφερα μερικά πριν, βαρβιτουρικά, αντίστιξη καρυότυπου/φαινότυπου κτλ) που επιβεβαιώνουν την ύπαρξη μιας κριτικής ισορροπίας μεταξύ ΚΝΣ και ενδοκρινικού για την ομαλή σεξουαλικότητα.
H αναφορά στο AIDS ήταν ...οδηγία προς - πιθανούς - ναυτιλομενους: αν κάποιος κάνει search με τη λέξη homosexuality στο PubMed, βγαίνουν χιλιάδες αρθρα, πολλά εκ των οποίων δεν αφορούν το θέμα μας.

Edit D@ve Murray: σβήστηκαν off topic

« Τελευταία τροποποίηση: 27/09/06, 17:33 από D@ve Murray »

Αποσυνδεδεμένος Σμαράγδα

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #102 στις: 03/11/07, 14:40 »
Τι θεωρείτε εσείς ότι είναι η ομοφυλοφιλία; Κάτι φυσιολογικό; Ένστικτό; Κουσούρι; Τι;
Αξίζει στους Γκέι να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους στέιτ; Να παντρεύονται, να υιοθετούν παιδιά κ.α.;
Ποια είναι η άποψή σας;
Θα μαι κοντά σου όταν με θες!!!

Αποσυνδεδεμένος bluechild

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Peace
    • Προφίλ
    • bluechild
« Απάντηση #103 στις: 03/11/07, 14:51 »
Είναι αστείο το οτι ένα μεγάλο μέρος όσων μας συμβαίνουν και για όσα πρέπει να εκφέρουμε άποψη λες και είναι μείζονα ζητήματα έχουν να κάνουν με τρύπες και με τη ροή αντικειμένων μέσα από αυτές ;D

Αποσυνδεδεμένος Johnie Darko

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #104 στις: 03/11/07, 14:55 »
πχ η μαυρη τρυπα της οικονομιας, οι μαυρες τρυπες κτλ...
People say that tone is in the fingers...
and people also say that Les Pauls have more tone...
Les Pauls must therefore have more fingers...

Αποσυνδεδεμένος bairn of mosul

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • pisteveis afto p theleis na pisteveis
    • Προφίλ
    • myspace
« Απάντηση #105 στις: 03/11/07, 15:03 »
gia mena omofylofilia ειναι το τι κανει καποιος στο κρεβατι του
ουτε κουσουρι ουτε καμια αρρωστια(του μυαλου)
καθαρα επιλογη
γιαυτο και δεν πρεπει να τους βαζουμε σε κατηγοριες και να τους διαχωριζουμε λες και εχουν λεπρα.
να παντρευονται οι γκει???ο γαμος ειναι ενα χαρτι,το θεμα ειναι να τους δεχεται η κοινωνια και να μην ειναι αρνητικη απεναντι τους.αν γινει αυτο τοτε ο γαμος ειναι φυσικη εξελιξη.,οπως και η υιοθεσια
« Τελευταία τροποποίηση: 03/11/07, 15:08 από leytonstone »
otan oi alloi prospathoysan na paiksoyn mousikh oi P!nk Floyd aplws to ekanan

Αποσυνδεδεμένος Mrs Brightside

• Illusion User
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ...as we kiss goodbye the sun sets...
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: 03/11/07, 15:13 »
Κατ' αρχήν ποιο είναι το θέμα; Η άποψή μας για την ομοφυλοφιλία ή πού αλλού στο κιθάρα.γρ έχει ξανασυζητηθεί το θέμα της ομοφυλοφιλίας; ???

Αν είναι το πρώτο, έχει καλώς. Λοιπόν, εγώ έχω να πω ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι κάτι που εμφανίστηκε τώρα, αλλά κάτι που προϋπήρχε και θα συνεχίσει να υπάρχει όσο υπάρχει ζωή.
Κι έχω να ρωτήσω το εξής:Γιατί σε μία εποχή όπου το σεξ έχει πάψει να γίνεται αποκλειστικά για την αναπαραγωγή, γιατί σε μία εποχή που χρησιμοποιούμε προφυλακτικά και διάφορα μέσα που στόχο δεν έχουν παρά την ευχαρίστηση κατηγορούμε και ενοχλούμαστε από κάποιους ανθρώπους που την ίδια ακριβώς ευχαρίστηση βρίσκουν με το ίδιο φύλο?

Για μένα οι ομοφυλόφιλοι δεν έχουν κάποιο πρόβλημα που εξαιτίας του δεν μπορούν να πάνε με γυναίκες. Απλά προτιμούν τους άνδρες γιατί ελκύονται από εκείνους. Είναι κάτι παρόμοιο δλδ με το να ελκύεται κάποιος από γυναίκες με κάποιο παραπανίσιο βάρος, με κάποιο παραπανίσιο ύψος. Είναι λίγο μυστήριο αλλά από τη φύση μας ελκυόμαστε από κάποια χαρακτηριστικά.
« Τελευταία τροποποίηση: 03/11/07, 15:17 από Πριγκηπέσα »
...when the hardest part is over we'll be here and our dreams will break the boundaries of our fear...

http://www.facebook.com/TheKillersGreekFanClub
https://www.facebook.com/killersnerdia

Αποσυνδεδεμένος parlats

• Μουσικοπαρμένος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Δεν Μασάω τίποτα εκτός από φαγητό!!!
    • Προφίλ
    • Myspace
« Απάντηση #107 στις: 03/11/07, 15:31 »
Τα 2 θέματα συγχωνεύτηκαν, παρακαλώ να είστε πιο προσεκτικοί πριν ανοίξετε θέμα.

Αποσυνδεδεμένος studio54

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • SeatNet
« Απάντηση #108 στις: 03/11/07, 16:02 »
Κατ' αρχήν ποιο είναι το θέμα; Η άποψή μας για την ομοφυλοφιλία ή πού αλλού στο κιθάρα.γρ έχει ξανασυζητηθεί το θέμα της ομοφυλοφιλίας; ???

Αν είναι το πρώτο, έχει καλώς. Λοιπόν, εγώ έχω να πω ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι κάτι που εμφανίστηκε τώρα, αλλά κάτι που προϋπήρχε και θα συνεχίσει να υπάρχει όσο υπάρχει ζωή.
Κι έχω να ρωτήσω το εξής:Γιατί σε μία εποχή όπου το σεξ έχει πάψει να γίνεται αποκλειστικά για την αναπαραγωγή, γιατί σε μία εποχή που χρησιμοποιούμε προφυλακτικά και διάφορα μέσα που στόχο δεν έχουν παρά την ευχαρίστηση κατηγορούμε και ενοχλούμαστε από κάποιους ανθρώπους που την ίδια ακριβώς ευχαρίστηση βρίσκουν με το ίδιο φύλο?

Για μένα οι ομοφυλόφιλοι δεν έχουν κάποιο πρόβλημα που εξαιτίας του δεν μπορούν να πάνε με γυναίκες. Απλά προτιμούν τους άνδρες γιατί ελκύονται από εκείνους. Είναι κάτι παρόμοιο δλδ με το να ελκύεται κάποιος από γυναίκες με κάποιο παραπανίσιο βάρος, με κάποιο παραπανίσιο ύψος. Είναι λίγο μυστήριο αλλά από τη φύση μας ελκυόμαστε από κάποια χαρακτηριστικά.

Κι άλλοι μπορεί να ελκύονται από ζώα ή από μικρά παιδιά κλπ.
Πάντα υπήρχαν ντιγκιντάγκες, απλά τώρα είναι περισσότεροι και πάνε να μας πείσουν ότι είναι φυσιολογικοί οι ανώμαλοι....
Ας φέρει κάποιος τα παιδιά του στο μυαλό του ότι ελκύονται από το ίδιο φύλο να δούμε.....

Αποσυνδεδεμένος Mrs Brightside

• Illusion User
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ...as we kiss goodbye the sun sets...
    • Προφίλ
« Απάντηση #109 στις: 03/11/07, 17:27 »

Αυτό όντως είναι ανωμαλία, γιατί γίνεται χωρίς τη συγκατάθεση του άλλου...
...when the hardest part is over we'll be here and our dreams will break the boundaries of our fear...

http://www.facebook.com/TheKillersGreekFanClub
https://www.facebook.com/killersnerdia

Αποσυνδεδεμένος sotoman

• Παλιός
  • just like Sister Ray said
    • Προφίλ
« Απάντηση #110 στις: 03/11/07, 17:51 »
ΤΟ σέχ υπάρχει για να κανουμε παιδια.
Απο την στιγμη που βαζουμε προφυλακτικα, αντισυλληπτικα και γενικα ΤΡΟΠΟΠΟΙΟΥΜΕ την φύση μας, ειναι ήδη ανωμαλία. Τώρα αν  το κανουμε με αντρα η γυναικα δεν μετράει.
ως και σε μένα, σε μένα ακόμα που σας ιστορώ
αντισταθείτε.

Αποσυνδεδεμένος sakman

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • SEX, NO DRUGS AND ROCK N ROLL!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: 03/11/07, 17:56 »

Ας μην μπερδεύουμε το σεξ με τον βιασμό...

Τώρα τι με νοιάζει εμένα αν ο μπάμπης αντι να το κάνει με την μαρία το κάνει με τον μητσο??
Το πρόβλημα για μένα δεν είναι οι ομοφυλόφιλοι που απλά έχουν διαφορετικες ερωτικές επιλογές από τους "φυσιολογικούς" ανθρώπους αλλά οι "ξεφωνημένες" που ντύνοντε και βάφοντε και μόλις δω κάποιον μου γυρίζουν τα μυαλλά....

Άντε τώρα να έχεις παιδάκι και εκεί που θα περπατάτε στο δρόμο να δει κάποια "ξεφωνημένη" και να αρχίσει να σου κάνει ερωτήσεις... Τι λαλακία να σκεφτείς να του πεις......
BE SOMEBODY NOT EVERYBODY...

Αποσυνδεδεμένος Vaiking

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Why should I sit and sigh...
    • Προφίλ
« Απάντηση #112 στις: 03/11/07, 18:00 »
 Ουτε οι ομοφυλοφιλοι αντεχουν τις "ξεφωνημενες". Κατι φορες πιο πολυ τις κοροιδευουν αυτοι παρα εμεις οι... "ομαλοι"
The most important second of our lives is the last one...

Αποσυνδεδεμένος schizm

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #113 στις: 03/11/07, 18:54 »
Όταν ξεμπερδέψουμε με τις "ξεφωνημένες", να ασχοληθούμε και με τους "ξεφωνημένους" μάτσο άντρακλες με τις μπετόν αρμέ θέσεις.

Αποσυνδεδεμένος Vaiking

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #114 στις: 03/11/07, 21:11 »
Όταν ξεμπερδέψουμε με τις "ξεφωνημένες", να ασχοληθούμε και με τους "ξεφωνημένους" μάτσο άντρακλες με τις μπετόν αρμέ θέσεις.
Αλλο θεμα κι αυτο... σηκωνει πολλη συζητηση!!!

Αποσυνδεδεμένος jacksonas

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: 03/11/07, 23:53 »
Εγώ δεν καταλαβαίνω το άλλο..κάτι γυναίκες πιο άντρες απο άντρακλες και κάτι ξεφωνημένες που κουνιούνται πιο πολύ απο την πιο θηλυκή γυναίκα πως γίνονται???!!!??? ???

Δε γίνεται ένας ή μία να φαίνεται νορμαλ αλλά να είναι gay?

Αποσυνδεδεμένος bairn of mosul

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • pisteveis afto p theleis na pisteveis
    • Προφίλ
    • myspace
« Απάντηση #116 στις: 04/11/07, 01:35 »

Δε γίνεται ένας ή μία να φαίνεται νορμαλ αλλά να είναι gay?
giati to gay den einai normal?
otan oi alloi prospathoysan na paiksoyn mousikh oi P!nk Floyd aplws to ekanan

Αποσυνδεδεμένος HeavyHead

• Θαμώνας
  • ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟ
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: 04/11/07, 16:14 »
ο καθενας μπορει να κανει οτι θελει..σιγα το προβλημα θα ηταν αν εβλεπες αντρες...ειναι καπως χειροτερη η κατασταση
anathema-amehtana

Αποσυνδεδεμένος x-versous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες !!!
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • youtube
« Απάντηση #118 στις: 04/11/07, 16:33 »
Kathomai sto internet kafe kai ekei pou xazeuw to steki twn kitharwdwn, to mataki mou pianei 2 gomenes na filiountai mposta se olo to net cafe.. Vriskete fusiologikh auth thn ekdhlwsh dhmosiws? Den exw tipote proswpika me tous omofulofilous alla anarwtiemai.. giati den uparxei sevasmos kai aksioprepeia pros stous diplanous mas? :-\
Entaksei bre paidia, dikaiwma tou kathenos na kanei o,ti thelei sto krevvati tou alla einai anagh na to epideiknuei kiolas???  ???
Το θέμα δεν έχει να κάνει με τους ομοφυλόφιλους και αυτό το λέω γιατί είπες τα παραπάνω. εκτός και αν σου φάνηκε αποτρόπαιο το θέαμα μόνο και μόνο επειδή ήταν δυο γυναίκες και όχι γιατί ερωτοτροπούσαν δημόσια τώρα αυτό που έχω να πω είναι ότι αφού δεν ανοίξαμε θέμα για το αν είναι σωστό να ερωτοτροπεί κανείς δημόσια και ανοίξανε θέμα με τους ομοφυλόφιλους καλύτερα θα ήταν να πούμε για αυτό αν όχι να ανοίξουμε ένα άλλο θέμα που θα έχει σαν τίτλο
"δημόσιες ερωτοτροπίες σωστό η λάθος ;"
Με θάψανε  πολύ βαθιά μα ούτε που σκεφτήκανε ότι εγώ είμαι σπόρος.

https://www.youtube.com/watch?v=Uded2fw0xho

Αποσυνδεδεμένος Vaiking

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #119 στις: 04/11/07, 21:07 »
 Νομιζω πως αυτες οι ακραιες "ξεφωνημενες" συμπεριφορες εχουν να κανουν και με την καταπιεση (εξωτερικη η εσωτερικη) που εχει υποστει ο καθενας προκριμενου να πνιξει την οποια του ιδιαιτεροτητα. Αυτος που θα καταφερει να κρυψει την προτιμηση του θα γινει πιθανοτατα ενας δυστυχισμενος και πολυ "κακος" ανθρωπος. Αυτος που δε θα τα καταφερει θα... παρει δρομο και θα ξεφωνηθει.
  Σε χωρες που η ομοφυλοφιλια ειναι γενικα αποδεκτη και κανεις δε ντρεπεται να δηλωσει την προτιμηση του, οι gay συμπεριφερονται απολυτως ανθρωπινα χωρις μετατρεπονται σε αφυσικες φιγουρες που φτανουν (και ξεπερνουν) τα ορια της γελοιοτητας. Δε λεω πως ειναι παντα ετσι αλλα νομιζω πως συμβαλλει και αυτος ο λογος. Και σε αυτο φταιμε κι εμεις ως κοινωνια.. Ολοι μας πιστευω καποια στιγμη σχολιασαμε ειρωνικα τους ομοφυλοφιλους ειτε γενικα ειτε σε προσωπικο επιπεδο.. και αυτο ειναι πολυ μεγαλο λαθος και για ολους εκεινους που προτιμουν κατι διαφορετικο αλλα και για εμας ως κοινωνια που θελει να λεγεται συγχρονη και προοδευτικη

Αποσυνδεδεμένος FAIRY-The return!

• Νεραϊδοπαρμένη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • que serra serra.
    • Προφίλ
    • 90ίλες
« Απάντηση #120 στις: 13/11/07, 22:56 »
(δεν εχω διαβάσει τις προηγούμενες απαντήσεις)

Για μένα η ομοφυλοφιλία δεν είναι κάτι κακό. Δηλαδή αυτά του τύπου, είναι αμρτωλοί, προσβάλουν την θρησκεία, το εθνος και  δεν ξερω γω τι αλλο με βρίσκουν εντελώς αντίθετη. Δικαίωμα του καθενός να κάνει ότι θέλει στο κρεβάτι του. Νταξει τώρα κάτοι "τυποι" που βγαίνουν με τα στρας και τις πούλιες και ντύνονται πιο κιτσαρία και απτην χειρότερη κιτσαρια γυναίκα που παει στα μπουζούκια, ε αυτοί μου την σπάνε γιατί το κάνουν για να επιδειχθούν (ή να ε-πηδιχθούν  :P). αλλα μου την σπάνε όχι γιατί ειναι ομοφυλόφιλοι αλλά γιατί είναι ψώνια και επιδειξίες.

Αποσυνδεδεμένος philodes

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #121 στις: 15/11/07, 02:40 »
για ν' απαντήσουμε στο τι είναι εκ των πραγμάτων φυσιολογικό φίλτατοι βιολόγοι θα πρέπει καταρχήν να μετατοπίσουμε την προβληματική μας προς το τι είναι φυσικό και τι παθογενές. κομβικό σημείο εδώ αποτελεί το έργο του γάλλου φιλοσόφου της ιατρικής George Canguilhem, ο οποίος εδώ και πάνω από 50 χρόνια πρώτος διαχωρίζει το παθογενές από το παραφύσιν.

βιολόγος και εγώ αγαπητοί, θεωρώ ότι από τη μια έχει από χρόνια ξεπεραστεί η τάση ν αναζητάμε τις αιτίες όλων των φαινομένων στα γονίδια, αναγνωρίζοντας ότι τόσο το επιγενετικό στοιχείο όσο και το περιβάλλον παίζουν καθοριστικό ρόλο στη φαινοτυπική διαμόρφωση και τη διαμόρφωση συμπεριφορών, και από την άλλη ότι το αν η ομοφυλοφιλία είναι συμπεριφορά φυσιολογική, δεν έχει καθόλου να κάνει με το  σύγχρονο παραδειγματικό πλαίσιο της μοριακής βιολογίας αλλά με την εκάστοτε κοινωνία, την επιρροή, και το ρόλο της τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο. δεν είναι η μοριακή βιολογία και οι τομές της σύγχρονης επιστήμης που επιβάλλουν σε κάποιον να κατακρίνει την ομοφυλοφιλία αλλά η επιρροή των κοινωνικών χαρακτήρων 'θρησκεία','παράδοση', και άλλων κοινωνικών στερεοτύπων.
όσο πιο γρήγορα απαλλαγούμε απο τα δεσμά τόσο της αρνητικής κοινωνικής επιρροής όσο και του επιστημονικού δογματισμού τόσο πιο κοντά θα φθάσουμε στην προσωπική ελευθερία μας. και ο καλλιτέχνης πρέπει πρώτα απ'όλα να είναι ελεύθερος.
μην κοιτάζουμε λοιπόν με κατακριτικό μάτι την κορυφή του παγόβουνου, εδώ την συμπεριφορά αυτήν αλλά με κριτικό μάτι ότι κρύβεται πίσω απο αυτό.
κι αν εγώ δεν επιλέγω την συμπεριφορά αυτή για τον εαυτό μου δεν σημαίνει ότι είναι παραφύσιν, ή ανόρμαλη, ή άσχημη. είναι όμορφη η ποικιλότητα αγαπητοί, είναι όμορφη η διαφορετικότητα, είναι ο κινητήριος μοχλός της εξέλιξης, της ζωής της ίδιας.

σημειώνω εδώ απαντώντας σε πιο πάνω μήνυμα, ότι εξελικτικά στα πλαίσια κοινωνικοπολιτισμικών μετατοπίσεων η συνουσία έχει πλέον εν μέρει διαχωριστεί από την αναπαραγωγική διαδικασία.
στην σύγχρονη κοινωνία το σεξ απέχει πολύ απο το να χαρακτηρίζει μονάχα την τεκνοποίηση, οπότε δεν μπορούμε να χαρακτηρίζουμε παραφύσιν πρακτικές οι οποίες ξεφεύγουν από το ήδη ξεπερασμένο αυτό πλαίσιο.
« Τελευταία τροποποίηση: 15/11/07, 03:08 από philodes »

Αποσυνδεδεμένος Amylo

• Και αν δεν σας αρέσει...
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #122 στις: 14/03/08, 00:02 »
για πειτε που ειναι και επικαιρο... ::)
καπου θυμαμαι οτι ειχε κανει ενα θεμα με τους γ**μ ο jim_morison αλλα δεν το βρισκω μαλλον δεν υπαρχει πια.. :-\
οταν καποιο βραδυ ξυπνησεις απο την αποτομη κραυγη σου...κ τρεξεις στην μαμα σου να το πεις...κ εκεινη τρομαγμενη κλεισει την φωνη σου στο ψυγειο...τοτε θα ναι αργα,μεσανυχτα..και θα χεις κουραστει.....

Αποσυνδεδεμένος hipy

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #123 στις: 17/03/08, 23:37 »
Απο την στιγμη που βαζουμε προφυλακτικα, αντισυλληπτικα και γενικα ΤΡΟΠΟΠΟΙΟΥΜΕ την φύση μας, ειναι ήδη ανωμαλία. Τώρα αν  το κανουμε με αντρα η γυναικα δεν μετράει.
Δηλαδή ένα ζευγάρι που έχει 3 παιδιά,δεν είναι σωστό να έχουν κάνει πάνω από 3 φορές έρωτα?Στην Αφρική που το AIDS θερίζει θα τους πεις ότι το προφυλκακτικό είναι ανωμαλία?
Κατά την γνώμη μου,η ομορφιά και ο έρωτας δεν αναγνωρίζουν φύλο.
Αν ένα ζευγάρι του ίδιου φύλου θέλει να παντρευτεί, κακό του κεφαλιού τους!

Αποσυνδεδεμένος SWEET*STRINGS

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #124 στις: 18/03/08, 08:07 »
Δηλαδή ένα ζευγάρι που έχει 3 παιδιά,δεν είναι σωστό να έχουν κάνει πάνω από 3 φορές έρωτα?Στην Αφρική που το AIDS θερίζει θα τους πεις ότι το προφυλκακτικό είναι ανωμαλία?
Κατά την γνώμη μου,η ομορφιά και ο έρωτας δεν αναγνωρίζουν φύλο.
Αν ένα ζευγάρι του ίδιου φύλου θέλει να παντρευτεί, κακό του κεφαλιού τους!
ασε που δεν ρωτάν τι τραβάμε εμείς οι straight παντρεμένοι !!!!!! ;D τι θέλουν να μπλέξουν?
Βέβαια σε φυσιολογικά ζευγάρια την παντόφλα τη κρατά, η την πετάει η γυναίκα, στους Guy ποιος?
Είναι ενα θέμα.... !!!