Αποστολέας Θέμα: Ενισχυτής με line out για σύνδεση (ηχογράφηση) σε PC  (Αναγνώστηκε 6701 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jeandoumpier

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
Καλησπέρα. Θέλω να αγοράσω κάποιον ενισχυτή για ηλεκτρική κιθάρα περίπου στα 15W εκεί κοντά στα 100€, όπως αυτόν : https://www.skroutz.gr/s/19765954/Marshall-MG15GR.html
Η ερώτησή μου είναι αν αυτός έχει line out για να τον συνδέσω σε κάποια εξωτερική κάρτα ήχου (π.χ. https://www.skroutz.gr/s/5695210/Behringer-U-Phoria-UMC22.html ) και από εκεί στο pc ώστε να ηχογραφώ σε κάποιο πρόγραμμα. Γνωρίζω ότι το καλύτερο είναι να συνδέω απ'ευθείας την κιθάρα στην κάρτα ήχου αλλά θα ήθελα να ακούω και τι παίζω -την ίδια στιγμή που ηχογραφώ -από τον ενισχυτή και όχι από τα ηχεία του υπολογιστή που φαντάζομαι μιας και είναι απλά ηχεία θα είναι μέτριος ο ήχος.
Όποιος έχει κάποια πρόταση, ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ.
« Τελευταία τροποποίηση: 26/12/20, 02:52 από jeandoumpier »

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
Μάλιστα, κατ' αρχήν σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Εγώ θέλω να ηχογραφώ στο audacity (για παράδειγμα) ή ας πούμε να παίζουν τα υπόλοιπα όργανα στο guitar pro και πάνω σε αυτά να παίζω το κομμάτι με την κιθάρα και να μπορώ να ''αποθηκεύω'' το αποτέλεσμα ηχογραφώντας.

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
Κοίταξε, ενισχυτή θέλω να αγοράσω έτσι κι αλλιώς. Πάντως,θα χρειαστεί και εξωτερική κάρτα ήχου έτσι? Γιατί έχω μόνο την ενσωματωμένη της μητρικής και δεν θα ήθελα να ρισκάρω κάτι με αυτή.

Αποσυνδεδεμένος Πέτροc

• Γητευτής Ήχων
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Είναι η Σιωπή που Τώρα ξεκινά ...
    • Προφίλ
Χμμμ ...  ::)
Η γραμμή line out ενός ενισχυτή (αν υπάρχει) δεν (μπορεί να) αποδόσει το ηχητικό αποτέλεσμα ενός ενισχυτή (ενίσχυση, ηχείο κλπ)
Ο (σωστός ? ) τρόπος σύνδεσης / ηχογράφησης σε pc είναι μέσω μικροφώνου  ::)

Δηλαδή είτε συνδέεις "καρφί" την κιθάρα στο pc και παίζεις με λογισμικό/προσομοιώσεις ενισχυτών (και τους ηχογραφείς ταυτόχρονα)
ή βάζεις μικρόφωνο (κάποιο απλό δυναμικό πχ Shure SM57)  στον ενισχυτή σου και το ηχογραφείς κανονικά.

Η ενσωματωμένη κάρτα ήχου έχει και προβλήματα ποιότητας και προβλήματα χρόνου (latency)
αλλά μπορείς να τη δοκιμάσεις για αρχή ...  ;)

Αυτά !
/Πέτροc  8)
Σε έμβρυα στάση να αναθρέφω χαραυγές ...

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
Μάλιστα.
Εν κατακλείδι, αν πάρω μια ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ κάρτα ήχου έχοντας και ενισχυτή που δίνει σε line out (για να στείλει στην κάρτα), τότε όταν παίζω για να ηχογραφήσω θα μπορώ να ακούω ταυτόχρονα τι παίζω από τον ενισχυτή? Γενικά, όταν ηχογραφώ, πως θα ακούω και τι παίζω, δεν γίνεται?

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
Έχετε να μου προτείνετε κάποιον αξιόλογο αλλά όχι ακριβό (έως 150€ το πολύ) ενισχυτή για την ηλεκτρική κιθάρα με LINE OUT?