ο,τι γράφεις δεν αναιρεί κάτι απο αυτά που εγραψα.ουσιαστικά δεν απαντάς στο θέμα αλλά απαντάς για να απαντάς.
ωραιά η ιστορική παράθεση αλλά δεν νομίζω με αυτά που γράφω να βγάζεις το συμπέρασμα οτι δεν ξέρω απο ιστορία.τα ιστορικά γεγονότα που παρέθεσες επιχειρηματολογούν τόσο για τη δική σου θέση (την μπερδεμένη,που δεν επιθυμεί δημιουργία κράτους...τελικά)όσο και για την δική μου.
το κατα πόσον εσύ βρίσκεις λογικό παγκόσμιους αστυνόμους που θα λειτουργουν(με βάση ποιο δικαιο,αλήθεια???τι πά να πεί ''να συλλαμβάνει παραδίδοντας στο διεθνές δίκαιο...??''υπάρχουν διεθνή ποινικά δικαστήρια?

αυτό είναι δικιά σου εφεύρεση.) σε μια δικια σου ονειρική κατάσταση στην κύπρο ειναι ενα ζήτημα που θα πρέπει να σε οδηγήσει σε μια ενδοσκόπηση για το τι ορισμό δίνεις στο δίκαιο..και ειδικότερα στο διεθνές.γω δεν σου ζητώ να διαβάσεις ιστορία γιατι προφανώς στο σχολείο ήσουν καλός αλλά να αντιληφθείς την ρίζα του προβλήματος που περίτεχνα αποφεύγεις να δεις όχι απαραίτητα για να κάνεις τον e-έξυπνο αλλά γιατί προφανώς είναι στο ορίζοντα σου ένας κόσμος με διαστρικές αποικήσεις και αμάξια με αιολική ενέργεια αλλά παράλληλα και με μια κύπρο που θα την τραβάνε οι μεν και οι δε (έλληνες τουρκοι) λες και τους ανήκει,μην αφήνοντας τους ανθρώπους να ζήσουν ειρηνικά μαζί.αναγνωρίζω μια κατάσταση όπως είναι και δεν κοιτώ τι θα μπορούσε να γίνει ή οτι μας κλέψανε το σάντουιτς οι κακοί τούρκοι (ένω τους το προσφέραμε εμεις).ούτε μεγάλες ιδέες πρεσβεύβω ουτε πάω να πάρω την πόλη επειδή ζεί ο μύθος του μαρμαρωμένου βασιλιά.στην πολιτική ειμαι ρεαλιστής και προσπαθώ να βρώ λύση με τα σημερινά δεδομένα,σε μια κύπρο που το τούρκικο στοιχείο έχει λόγο..
όσο για την πατρίδα μου την θεσσαλονίκη,είναι μια πόλη της ελλάδος και δεν βλέπω τον λόγο να μην ειναι. το τι λέει ο καθένας δεν με απασχολεί. υπάρχουν και άτομα που θέλουν βίλλα στο φεγγάρι ή άλλοι που πιστεύουν οτι περιτριγυριζόμαστε απο ελοχίμ.απο την στιγμή που η ελλάδα ανήκει στην ευρωπαική ένωση και ειναι ένα ευνομούμενο κράτος σαν έλληνας πολίτης δεν πιστεύω ότι υπάρχει πιθανότητα έξω απο το σπίτι μου να δώ σκοπιανό τανκ.και αυτό όχι λόγω των διεθνών συνθηκών που υπάρχουν για να καταπατώνται (καθώς ισχύει το δίκαιο του ισχυροτέρου)αλλά γιατί πράγματι πιστεύω οτι τα σύνορα της ε.ε. δεν είναι ξέφραγκο αμπέλι.γιατί δεν έχουμε χούντα να κάνει τον τροχονόμο στην τουρκία και στην αμερικη,όπως αυτοί οι προδότες. σε 100 χρόνια,ποιος ξέρει?