@gers συμφωνώ κι εγώ με μερικά απο αυτά που είπες αλλά νομίζω ότι γενικεύεις. Αν θες να πεις πως τα χουλιγκάνια της ΑΕΚ είναι ίδια με του Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, Άρη κλπ. ναι συμφωνώ κι επαυξάνω. Θα γνωρίζεις πιστεύω πως δεν πρόκειται αποκλειστικά για "αθλητικούς" χούλιγκαν. Βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι πολλοί απ'αυτούς είναι και οι "γνωστοί-άγνωστοι" στις πορείες. Θέλουν να τα σπάσουν και βρίσκουν ευκαιρία.
Αλλά εδώ και μέρες καλλιεργείται ένα κλίμα και ο καθένας βγάζει το κόμπλεξ του με την ΑΕΚ. Λες και τους πήρε το ψωμί. Πραγματικά είναι μάταιο να σχολιάζονται τα αγωνιστικά όταν έξω γίνεται πόλεμος, αλλά μερικά πράγματα που ακούγονται είναι παράλογα και δεν μπορείς να μην πάρεις θέση.
Το λάθος ξεκινάει απ'τα 40.000 εισιτήρια σε φίλους της ΑΕΚ. Δώσε απο 20 και τελείωσε. Τους ελέγχεις πιο εύκολα. Κι ας γκρινιάζουν οι υπόλοιποι. Απο εκεί και πέρα, το παιχνίδι έπρεπε να διακοπεί στο πρώτο γκολ. Φυσικά αυτό αποκλείεται να γίνει διότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ στην Ελλάδα. Το εξωαγωνιστικό τελειώνει εκεί για 'μένα. Δεν το διέκοψες, μη περιμένεις προκοπή.
Μέσα στο παιχνίδι όμως, εγώ είδα δύο ομάδες που παίξανε μέτρια, κάνανε από 2-4 φάσεις και η μία έβαλε τρία γκολ. Το πρώτο είναι offside, όχι κραυγαλέο όπως για κάποιο λόγο φωνάζουν όλοι, και έπρεπε να ακυρωθεί. Το 100-0 υπέρ της ΑΕΚ που είδε ο Σπανός δε ξέρω απο πού το βγάζει. Και το γκολ δεν μπήκε στο 70 ή το 80. Στο 20 μπήκε. Είχε 70 λεπτά ματς μπροστά.
Κάπου έγινε αναφορά στην μετάδοση της ΕΡΤ πιο πάνω. Το μόνο που δε μας είπανε είναι ότι ο Ατρόμητος έπρεπε να πάρει το Κύπελλο και η ΑΕΚ το έκλεψε.
Είναι μάταιο να σχολιάζεις αγώνα με όλα αυτά τα έκτροπα, το ξέρω, αλλά σε προκαλεί το κάθε παλαβό που ακούγεται. Η μετριοπάθεια έχει χαθεί τελείως και μπαίνουν όλα στο ίδιο καζάνι. Και ούτε βγαίνει ποτέ άκρη με αυτές τις κουβέντες. Ο καθένας μας θα συνεχίσει να πιστεύει αυτό που πιστεύει γιατί όλοι είμαστε τυφλωμένοι από κοκκινο-πρασινο-κιτρινό-μαυρα χρώματα, λίγο ή πολύ.
Σε πόσο καιρό θα τα ξαναλέμε εδώ πέρα για παρόμοιο θέμα;
ΥΓ: Στο μπάσκετ, το ξαναλέω, καλύτερα να έπεφτε η ΑΕΚ. Για λόγους που προσωπικά πιστεύω έχουν να κάνουν περισσότερο με τον εγωϊσμό των ανθρώπων που τρέχουν την ομάδα τα τελευταία 3 χρόνια, πάρθηκε η απόφαση να γίνει καταγγελία για τον Ηλυσιακό. Δε με νοιάζει να υπερασπιστώ κανέναν, ΑΕΚτσή ή αντίπαλο, αλλά η διερεύνηση αυτής της υπόθεσης (και όλων των παρόμοιων που μπορεί να υφίστανται) έπρεπε να γίνει πολύ καιρό πριν, όχι τώρα, και σίγουρα όχι όταν θίγονται τα συμφέροντα μιας ομάδας. Για να μην υπάρχει κανείς να το αμφισβητεί. Το πραγματικό κρίμα είναι ότι τα αποτελέσματα απ'ό,τι φαίνεται δε παίρνονται στο γήπεδο, συμφωνώ σ' αυτό.
ΥΓ2: Ο Αδαμίδης ξεκίνησε στην αρχή τις φωνές γιατί δεν είχε άλλα όπλα, αλλά κάπου το 'χασε και το παράκανε. Και έτσι δεν προστατεύει την ομάδα, αντιθέτως προκαλεί τους πάντες. Οι συμπεριφορές των παραγόντων στην Ελλάδα, ανεξαρτήτου ομάδας, είναι για γέλια και για κλάμματα.
ΥΓ3: Sorry για το μακροσκελές post.