οχι το πρωτο παντως.
Μην μπεις καν στον κοπο
Τα αλλα 2 πρεπει να τα δοκιμασεις και να δεις.
Να διευκρινησω οτι δεν εχω δοκιμασει καμμια απο τις παραπανω κιθαρες, ουτε τους ενισχυτες. Μια fender mexico standard strat ειναι οτι κοντινοτερο εχει πεσει στα χερια μου, και επισης ενας φιλος μου εχει μια squier αγνωστων λοιπων στοιχειων -τα εχει παρατησει κιολας οποτε εχω να τη δω πολυ καιρο (δεν εφταιγε η κιθαρα οσο η ελειψη ορεξης, για να μη δυσφημισω και την κιθαρα χωρις λογο).
Γενικα παντως στα διαφορα fora τους line 6 spider δεν τους εχουν σε μεγαλη εκτιμιση. Για τον fender δεν εχω ψαξει, αλλα ο αλλος ισως να πλεονεκτει στο οτι ειναι modelling και αρα εχει πιο πολλες επιλογες. Προσωπικα νομιζω οτι τα ξυλα της kramer (alder) δινουν εναν ηχο πιο του γουστου μου (για στρατ, εχοντας δηλαδη αποκλεισει το μαονι) σε σχεση με το agathis της squier, αλλα και παλι ο ηχος εξαρταται πιο πολυ απο τον ενισχυτη παρα απο την κιθαρα (και απο τη δοκιμη στο κιθαραδικο μονο, σε διαφορετικους ενισχυτες, θα πειστεις). Επιπλεον, προσωπικα προτιμω τις rosewood και ebony ταστιερες.
Οπως δηλαδη καταλαβαινεις, φτασαμε στο σημειο οπου πρεπει να δοκιμασεις για να δεις μονος σου. Το ποσο ευκολοπαιχτο σου φαινεται το μπρατσο, το ποσο βαρια ειναι, ο ηχος της σε συνδυασμο με τον ενισχυτη κλπ κλπ... πρεπει εσυ να τα κρινεις.
Εαν δεν υπαρχει κανεναν που να ξερει στοιχειωδως απο κιθαρα στο περιβαλλον σου, δες στο ιντερνετ κατι απολο για να το παιξεις πανω στην κιθαρα, να εχεις αποψη ρε παιδι μου.
Επισης οταν θα πας στα μαγαζια, μολις ζητησεις να παιξεις με τη συγκεκριμενη κιθαρα, καταρχην θα στην βαλουν σε εναν μεγαλο ενισχυτη, στον οποιο ο ηχος δεν θα ειναι κ πολυ ασχημος. Μετα να ζητησεις να την παιξεις και στο συγκεκριμενο ενισχυτη που θελεις να παρεις. Και τα 2 εχουν μεγαλη σημασια. Με τον μεγαλο ενισχυτη θα καταλαβεις τις "δυνατοτητες" της κιθαρας, και με τον μικρο, τον ηχο που θα βγαζεις οταν θα παιζεις εσυ με αυτον τον συνδυασμο στο σπιτι. Οι διαφορες σε αυτες τις τιμες δεν νομιζω οτι θα ειναι και πολυ μεγαλες, αλλα να το τσεκαρεις.