Αποστολέας Θέμα: Bοηθεια για Πεταλιερα!  (Αναγνώστηκε 4924 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος E-Viva

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
Bοηθεια για Πεταλιερα!
« στις: 05/11/12, 04:09 »
Θα ηθελα να ζητησω την βοηθεια σας σχετικα με διαφορες πεταλιέρες ....
Παιζω σε 2 συγκροτηματα .. Αλλα χρησιμοποιω 2 διαφορετικους ηχους .. Δηλαδη στο ενα χρειαζομαι παραμορφωση ( πανκ ) και στο αλλα καλα καθαρα ( φανκυ ροκ κτλ ) .. Η κιθαρα μου ειναι μια Les Paul Standard και δεν μπορω να διαλεξω ποια πεταλιερα να παρω ... τι αξιζει?
Vox? Line 6? Boss? !?! διαθετω εως 400 ευρω αλλα ακουω οποιαδηποτε γνωμη
« Τελευταία τροποποίηση: 05/11/12, 08:38 από Απόλλων »

Αποσυνδεδεμένος Καθόδιος (φλουτσ)

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • άιντε άιντε....!
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Σάτυροι
Απ: Bοηθεια για Πεταλιερα!
« Απάντηση #1 στις: 05/11/12, 04:36 »
Καλωσόρισες. Τα γράμματα τα βλέπουμε και σε κανονική γραμματοσειρά!
Δε μας είπες με τι ενισχυτή παίζεις και τι ακριβώς ζητάς από την πεταλιέρα ή τα πετάλια που θα σου προταθούν. Από αυτά που διαβάζω με ένα distortion και ένα wah καθάρισες, αλλά δώσε μας κι άλλες λεπτομέρειες.
To πόδι μου το αγαπώ
γι αυτό και το κουνάω
και μου είναι χρήσιμο πολύ
όταν περπατάω...

KEEP WALKING

Αποσυνδεδεμένος vagtanplan

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • My name is TONIC.....Pentatonic .....!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: 05/11/12, 09:09 »
Χωρις πολλα ερωτιματικα και ερωταπαντησεις προσωπικα εχω βρει την συγκεκριμενη πεταλιερα παρα πολυ βολικη ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ στη χρηση προγραμματιζεται πανευκολα.  Εχει ηχο των πεταλιων της Boss τα οποια ειναι παρα πολυ καλα ηχητικα.  Ελαφρια στιβαρη κατασκευη και βασικοτερο πολυ οικονομικη  http://www.thomann.de/gr/boss_me25.htm
!!  Για την δουλεια που την θελεις την προτεινω χαλαραααααααα.....!!!
Boss ME-25 Guitar Multiple Effects Overview
Boss ME-25 Guitar Multi Fx Demo - In Store at Nevada Music UK
Χαου μπλου κεν γιου γκετ.....

Αποσυνδεδεμένος Απόλλων

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Μονίμως προβληματικός...
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: 05/11/12, 09:15 »
Σωστός ο kathodios. Δεν υπάρχει λόγος να δώσεις 400 Ευρώ για πεταλιέρα όταν μπορείς να πετύχεις αυτό που θέλεις με 1-2 πετάλια, εκτός κι αν σε ενδιαφέρει η ευελιξία της πεταλιέρας για άλλους λόγους.

Επίσης, λες ότι δεν ξέρεις ποιά να διαλέξεις και αναφέρεις απλά μερικές μάρκες και όχι συγκεκριμένα μοντέλα. Δίνεις έτσι την εντύπωση ότι δεν το έχεις ψάξει ιδιαίτερα. Πες μας συγκεκριμένα τι θα ήθελες να έχει η πεταλιέρα που θα αγοράσεις (γιατί μερικούς καθαρούς και βρώμικους ήχους θα τους έχεις σε όποιο μηχάνημα κια να καταλήξεις).
Διψάς και δεν το ξέρεις...

Αποσυνδεδεμένος E-Viva

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: 05/11/12, 14:21 »
βασικα κυριως αναφερομουν την Vox Tonelab LE, boss gt-10 ή line 6 HD300

μ'αρεσει η boss me-25 απλως δεν καταλαβα σε καθε " bank "ποσους ηχους μπορει να εχει χωρις να χρειαζεται να αλλαζω bank ? επισης δεν καταλαβα τι ακριβως ειναι αυτο το looper ?

την tonelab LE την εχω δοκιμασει κ μου φανηκε αρκετα ευχρηστη κ καλη αλλα ηθελα να το ψαξω περισσοτερο πριν αποφασισω
ευχαριστω παντως!

Αποσυνδεδεμένος Απόλλων

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Μονίμως προβληματικός...
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: 05/11/12, 20:41 »
Την Tonelab LE την έχω κι εγώ. Είχαμε αναφερθεί σε αυτή την πεταλιέρα πρόσφατα σε μια σχετική συζήτηση. Είναι μια πολύ καλή και εύχρηστη πεταλιέρα, αλλά όπως ίσως θα ξέρεις, δεν κυκλοφορεί πλέον και μπορείς να τη βρεις μόνο μεταχειρισμένη.

Όσο για την Boss ME-25, απ' ό,τι θυμάμαι δεν έχει banks όπως η Tonelab LE. Έχει 50 ή 60 μνήμες αν δεν κάνω λάθος, τις οποίες μπορείς να επιλέξεις με τα Memory Up-Down κατά σειρά. Αντίθετα οι μνήμες της LE είναι κατανεμημένες σε 30 banks με 4 μνήμες σε κάθε bank, το οποίο είναι πολύ πιο πρακτικό για live χρήση. Ομολογουμένως όμως έχουν περάσει 1-2 χρόνια από την τελευταία φορά που δοκίμασα την ME-25 και μπορεί η μνήμη μου να με απατάει...
Διψάς και δεν το ξέρεις...

Αποσυνδεδεμένος kkmspm (φλουτσ)

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Black Body Radiation
« Απάντηση #6 στις: 06/11/12, 00:57 »
Η gt-10 είναι ένα ολοκληρωμένο μηχανικά το οποίο θα σε καλύψει σίγουρα(χωρίς να σημαίνει ότι δεν θα καλύψουν οι άλλες πεταλιερες). Αν είσαι Αθήνα μπορούμε να κανονίσουμε ένα demonstration σπίτι μου....

Αποσυνδεδεμένος Καθόδιος (φλουτσ)

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • άιντε άιντε....!
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Σάτυροι
« Απάντηση #7 στις: 06/11/12, 02:09 »
επισης δεν καταλαβα τι ακριβως ειναι αυτο το looper ?

Με το looper ηχογραφείς μία "Φράση" μερικών δευτερολέπτων η οποία επαναλαμβάνεται ες αεί ...αεί ...αεί ...αεί
και από πάνω μπορείς να παίξεις κάτι άλλο
To πόδι μου το αγαπώ
γι αυτό και το κουνάω
και μου είναι χρήσιμο πολύ
όταν περπατάω...

KEEP WALKING

Αποσυνδεδεμένος vagtanplan

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • My name is TONIC.....Pentatonic .....!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: 06/11/12, 11:16 »
Η ΜΕ 25 εχει 60 preset sounds, banks και εχει αλλα 60 για ρυθμιση απο τον χρηστη (το λεει και στο βιδεο)..Επισης υπαρχει δυνατοτητα συνδεσης με τον υπολογιστη (σιγα το νεο χαχαχα) αλλα υπαρχει μεσω του προγραμματος που διαθετει δυνατοτητα κατεβασματος και εγκαταστασης αλλων ηχων απο την σελιδα της Μπος.  Εκει υπαρχουν 10δες ηχοι ανα κατηγορια για ολα τα γουστα και δεν κανεις τιποτα απλα κατεβαζεις το ριχνεις στο library και παιζεις.
Μολις την "ξεσκονισω" θα σας πω περισσοτερο ινφο....

Χαου μπλου κεν γιου γκετ.....

Αποσυνδεδεμένος kkmspm (φλουτσ)

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Black Body Radiation
« Απάντηση #9 στις: 06/11/12, 11:55 »
το ΜΕ-25 για live δεν βολευει μιας και αλλαζει ηχους σειριακα. Στην GT-10 εχει foot swicht για να αλλαζεις banks και 4 preset χ2 channels σε καθε preset. δλδ χωρις να αλλαξεις bank εχεις 8 διαθεσιμους ενισχυτες για επιλογη + 4 ctrl pedals (2 built in και μπορεις να βαλεις αλλα 2 εξτρα.) τα οποια προγραμματιζεις οπως θες. Δλδ τα αντιστοιχεις σε καποιο-α stomp box εφε οποτε μπορεις live να διαμορφωνεις τον ηχο σου οπως θες.

Δλδ στην ουσια σε καθε preset οριζεις 2 πληρη rigs με ενυσχιτη (τα αλλαζεις ξαναπατωντας το νουμερο του preset) και stomps τα οποια αντιστοιχεις στα ctrl. Παιζω σε 2 cover bands και πραγματικα μου εχει λυσει τα χερια. Βεβαια για να παρεις σωστο ηχο πρεπει να παιξεις πανω σε τελικο ενισχυτη η στo loop return ενισχυτη(εγω εκει παιζω).

Φανταζομαι οτι με την ιδια ιδεολογια δουλευουν και οι αλλες πεταλιερες που εγραψες αλλα δεν τις εχω δουλεψει για να ξερω σιγουρα....