Με την αναζήτηση νέου ενισχυτή να βρίσκεται προσωρινά σε ένα κάποιο αδιέξοδο, το ενδιαφέρον μου στρέφεται στα εφφέ. Έχοντας λοιπόν παρατηρήσει ότι τείνω να χρησιμοποιώ περισσότερο το Artec Dual Booster ή τα overdrive (τα οποία ούτως ή άλλως είναι γενικά low gain) περισσότερο σε boost mode, σκέφτομαι την αγορά ενός διαφορετικού, πιο ευέλικτου και μάλλον λιγότερο transparent boost, ενδεχομένως με πιο ιδιόρρυθμο χαρακτήρα, ίσως και με δυνατότητα για treble boost. Oι πρώτες επιλογές είναι:
Το
Rockett Lemon Aid Overdrive, το οποίο φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρον και όλα τα demo που έχω δει μού άρεσαν πολύ. Όπως πολλά άλλα πετάλια, παίζει κι αυτό στο χώρο μεταξύ booster και light overdrive, αλλά με αρκετά ευρύ πεδίο ηχητικών εφαρμογών, με πολλές επιλογές για ρυθμίσεις και παραμετροποίηση. H δυνατότητα για clean, treble ή full boost σε συνδυασμό με τη γενικότερη ευελιξία του, το αναδεικνύουν σαν πρώτη προτίμηση αυτή τη στιγμή.
Το
Mad Professor Ruby Red Booster, το οποίο είναι συνδυασμός δύο boosters (clean και treble). Με διαθέσιμα 40dB boost, λογικά θα φτάνει σε ικανοποιητικά επίπεδα overdrive, χωρίς βέβαια αυτό να είναι το κύριο ζητούμενο. Φαίνεται πολύ καλό πετάλι με ωραίο ήχο από έναν ιδιαίτερα ποιοτικό και αξιόπιστο κατασκευαστή, αλλά δεν βλέπω να συναγωνίζεται το Lemon Aid από πλευράς δυνατοτήτων και χαρακτήρα.
Στα ίδια λεφτά περίπου υπάρχει και το
Catalinbread Naga Viper, που είναι κυρίως treble booster, αλλά με δυνατότητα για full boost και έλεγχο του gain ώστε να μπορεί να λειτουργήσει (φαντάζομαι) και λίγο σαν οverdrive, ενώ μια πιο οικονομική, αλλά επίσης ενδιαφέρουσα επιλογή είναι το
Spark Booster της TC Electronic.
Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω αν έχει κανείς εμπειρία από τα παραπάνω πετάλια ή έχει υπόψη του κάτι παρόμοιο. Και για να προλάβω την λογική ερώτηση, δεν έχω κάποιον συγκεκριμένο ήχο στο μυαλό μου τον οποίο θα ήθελα να πετύχω. Απλά θέλω να πειραματιστώ με διαφορετικούς ήχους με ένα πετάλι πιο πολύπλευρο από το κλασσικό booster.
Eυχαριστώ.